A wiersz bardzo refleksyjny i prawdziwy, czyli poezja ...o prozie
Róże Annes-i love:) część 2
- Rozeta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże Annes-i love:) część 2
O tak, jestem również za tym, abyś Aniu co najmniej raz w tygodniu wstawiała fotki Edenki. Przecież to róża
............brak słów, po prostu ...
.
.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu już użyłaś mikoryzy? Na ile krzaczków Ci starczyło?
Anetko dziękuję
Edenka w każdym towarzystwie wygląda imponująco,a ostróżki czy lawenda albo szałwia są pięknym tłem dla niej
Moni postaram się wstawiać dużo więcej fotek,mam ich sporo w tym roku.Bez aparatu na działeczkę ani rusz
Anetko dziękuję
Moni postaram się wstawiać dużo więcej fotek,mam ich sporo w tym roku.Bez aparatu na działeczkę ani rusz
- Annes 77

Alutka102 pisze:Aniu, dokładnie takiej używam, bo nie jest droga. Poczekaj ze stosowaniem aż wszystkie róże posadzisz. Ja mam dwa opakowania i czekam do ostatniej dostawy róż. Zastosowałam też od nich mikoryzę do azalii, rododendronów i wrzosów. Muszę przyznać, że zadziałała. Rododendron , który przeznaczyłam na straty zakwitł wiosną i odbudował koronę z liści. Wrzosy natomiast pięknie się rozkrzewiły. Jakież było moje zdziwienie
, kiedy spod rododendrona wyjęłam niedawno kawałek grzybni. Musiała chyba zostać na powierzchni jak wstrzykiwałam. Wyglądała jak duży grzyb kurki
Alutko cieszę się,że możesz potwierdzić skuteczność mikoryzy,którą pokazałam powyżej.Możesz mi opisać jak wstrzykujesz i jak daleko od korzeni odżywkę?Najpierw wykopujesz obok dołek? Jeśli tak to jak głęboki?
- Alutka102

- Od: 29 sie 2011, o 09:06
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Aniu, ja zastosowałąm mikoryzę do 25 róż. Rozpuściłam , tak jak kazali, w misce, i moczyłam w tym roztworze korzenie nowo zakupionych róż. A to, co mi zostało, zużyłam bez wstrzykiwania, tylko wlewałam w dołek przy korzeniach łyżeczką.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aniu, ładne te różyczki
no to się doczekałyśmy
Wiesz, że to są róże dwuletnie, z ładnym systemem korzeniowym.

Wiesz, że to są róże dwuletnie, z ładnym systemem korzeniowym.
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Edenka ma to coś w sobie 
- majka411

Aniu,
puk, puk czy Ty się cieszysz . Napisz coś, a pisałaś, że masz dużo zdjęć Edenki, poprosimy jeszcze.....
. Wierszyk piękny , teraz różyczki.
- Annes 77

Wandziu ja mam do posadzenia 11 róż,ale do pięciu nie zastosowałam to teraz jak będę szczepić to wrócę do nich i też im wstrzyknę tego dobrodziejstwa:)
Maju jak zobaczyłam u Gosi te cudowne,dorodne sadzonki to oczy z orbit na wierzch mi wylazły
W życiu takich okazów na oczy nie widziałam,żałuję,że tylko dwie zamówiłam
Maju no ni będę zanudzać wciaż fotkami Edenki,później wstawię Tip Topa,mam już zdjęcia pomniejszone i przygotowane do wysłania
Olu Edenka nic nie musi robić,w każdym świetle wypada zjawiskowo,jest zarazem delikatna i piękna
W tym roku posadziłam jeszcze jedną,mam nadzieję,że nie da ciała i dorówna starszej siostrze urodą 
Maju jak zobaczyłam u Gosi te cudowne,dorodne sadzonki to oczy z orbit na wierzch mi wylazły
W życiu takich okazów na oczy nie widziałam,żałuję,że tylko dwie zamówiłam
Maju no ni będę zanudzać wciaż fotkami Edenki,później wstawię Tip Topa,mam już zdjęcia pomniejszone i przygotowane do wysłania
Olu Edenka nic nie musi robić,w każdym świetle wypada zjawiskowo,jest zarazem delikatna i piękna
- Alutka102

- Od: 29 sie 2011, o 09:06
- Annes 77

Alu Edenka nie jest łatwą różą w uprawie,ale damy radę.Ja startuję równiez z nową Edenką nr 2 i zaczynam od takiego poziomu jak Ty.Sadzonka nie była za dorodna,raczej 3 słabe pędy....będziemy mocno trzymały kciuki za nasze piękne 
- majka411

Witaj Aniu,Maju no ni będę zanudzać wciaż fotkami Edenki,później wstawię Tip Topa,mam już zdjęcia pomniejszone i przygotowane do wysłania
Edenką nie jesteś w stanie zanudzić nikogo chyba. Masz może rację, poprzeplataj innymi , będzie ciekawiej.
Tu jest pogoda prawie jak na wiosnę. Róże chyba dostaną kolejnego czadu jak tak dalej pójdzie.
- Annes 77

Maju pogoda cudna,dziś nie byłam na dzialce,ale moja mama była i powiedziała mi,że Edenka rozwinęła swoje wszystkie pąki
A już myślałam,że nie zdąży...o tej porze róże cieszą widokiem bardzo,kiedy inne rośliny straciły wigor i szykują się do snu.
Tip Top-sam kwiat ma ciekawy kolor ni to pomarańczowy,ni różowy....ale jedyny w swoim rodzaju.Niestety nie pachnie,ostatnio zwracam uwagę przy zakupie róż,który pachną....

A już myślałam,że nie zdąży...o tej porze róże cieszą widokiem bardzo,kiedy inne rośliny straciły wigor i szykują się do snu.
Tip Top-sam kwiat ma ciekawy kolor ni to pomarańczowy,ni różowy....ale jedyny w swoim rodzaju.Niestety nie pachnie,ostatnio zwracam uwagę przy zakupie róż,który pachną....

- majka411

Aniu,
c u d n e , a z motylkiem to naj.....
.
Poproś mamę niech chociaż komóreczka zrobi fotki Edence.
, jednak rozwinęła kwiaty. 
Poproś mamę niech chociaż komóreczka zrobi fotki Edence.