Ogród Ali -> alana cz.2
Re: Ogród Ali -> alana cz.2
Alu nie dosyć, że masz piękny ogród i prześliczne kwiaty to robisz zdjęcia takie ,że mistrzostwo świata. 

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu pochwal sie co słychać w twoim ogródku....mam nadzieję, ze wszystko ok 

Alu do siebie , mam nadzieję , też zajrzysz i coś skrobniesz po 2 latach obijania się... 

Pozdrawiam,Małgorzata
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Chyba za mocno się obiłam i dopadł mnie leń fotograficzny
Ale fakt faktem, że to wstyd aby 2 lata fotek nie wrzucać. Przepraszam bardzo ;) Jak sobie przypomnę temat wrzucania zdjeć, to coś nowego dorzucę.

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- alana
Jak miło ;)basow@ pisze:
Fajnie ,że wróciłaś
To na wtórne powitanie duma jesieni

Pozdrawiam, Alicja
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Alu cyklamenik śliczniutki, muszę koniecznie i ja posadzić sobie kilka tych maleństw....na takie gabaryty miejsce w ogródku zawsze się znajdzie......a taki widok bardzo cieszy 

O, jak cudnie jesiennie ;-)
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ALANO, miło że po tak długim okresie dałaś znaki życia, znowu mam nadzieję że pokażesz moc zdjęć z pięknym mazurskim krajobrazem, z miesięcy w których zazwyczaj nie bywam .
- alana
AGNESS na cyklamnea zawsze powinno się znaleźć miejsce, to taka urocza roślinka, swój urok zawdzięcza jak dla mnie, także dzięki sowim rozmiarom - taka malutka roślina, a tyle radości i satysfakcji daje ;) Poniżej cyklamen dyskowaty (coum) z wiosny ubiegłego roku:

Siberia witaj
miło mi Ciebie gościć
.
Tadeuszu jak miło, że wpadłeś
Ostatnio byłam u Was, ale nie było czasu aby coś napisać, przeglądam jakże bogaty zbiór roślin. Ostatnio z fotkami trochę gorzej, wyszłam z forumowej wprawy fotograficznej to i aparat rzadziej z szuflady wyciągany.
Kilka zdjęć z października:

- astry

Siberia witaj

Tadeuszu jak miło, że wpadłeś

Kilka zdjęć z października:
- astry
Pozdrawiam, Alicja
Noooo, Alu , piękne zdjęcia jesiennego ogrodu. A jakie piękne astry! Ta wielka kępa biało różowa ( lila) - po prostu bajeczna!
Ja w tym roku zakochałam się w marcinkach ...Zgromadziłam ich już sporo , bo gdzie byłam - tam sępiłam
i nie tylko. Siberka będzie ze mnie dumna w przyszłym sezonie , bo od Niej się zaczęło 
Ja w tym roku zakochałam się w marcinkach ...Zgromadziłam ich już sporo , bo gdzie byłam - tam sępiłam

Pozdrawiam,Małgorzata
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie piękne astry! Kocham te kwiaty
Wszystkie są śliczne, ale te wielkie różowe są obłędne!
Coś im specjalnie robisz ;) czy to taka odmiana?

Coś im specjalnie robisz ;) czy to taka odmiana?
Wreszcie ktoś, tak jak ja, kocha nawłocie
Alu, czy przez dwa lata absencji na forum zajmowałaś się swoim ogrodem?
Bo już dwa lata temu był boski

Alu, czy przez dwa lata absencji na forum zajmowałaś się swoim ogrodem?
Bo już dwa lata temu był boski

- alana
Małgosiu w astrach bylinowych zakochałam się juz ładnych lat temu ;) początkowo miałam tylko malutką kępkę niskich. A że na działkach rośnie dużo marcinków pod różnymi ogrodzeniami i w większości można łatwo wyrwać palcami kłaczę, to z czasem coraz więcej odmian astrów się pojawiło
Mam jeszcze jedne wymarzone, jak je zdobędę będzie git ;) Te fioletowo-białe są przepiękne, to najwcześniej kwitnące. A już wyczytałam Siberka jest miłośniczką astrów, co baaardzo mnie cieszy
hihi. Zapomniałam Ci napisać, że kupiłam sobie tą książkę o liliach, którą kiedyś mi polecałaś, dobrze rozpisane są historie poszczególnych grup liliowych, no i rozmnażanie rzecz oczywista 
Izo to taka odmiana astrów, takie ciur wielokwiatowe ;) ślicznie wyglądają takie duże żółte środki z kontrastującym fioletem, wyrwałam sobie kawał kłącza tuż za ogrodzeniem naszego ROD a pod samym zakładem energetycznym
(pewnie ktoś działkowe "śmieci" porozrzucał energetykom). Jeśli byłabyś zainteresowana sadzonką, to mów 
Siberia kocham nieprzytomnie nawłocie, nie wiem czy widziałaś moje fotki sprzed 2 czy 3 lat nawłociowych pól? Tuż za miastem mam ogromne łąki rozsiane nawłociami, w sierpniu jest na nich cudnie. Działkami zajmowałam się, a jakże ;) inaczej życia nie byłoby, obie z mamą jak się dorwiemy to o świecie zapominamy. Tylko niestety zawsze za mało tego czasu na działkę zostaje. Raczej bosko nie mamy, wieczny bałagan panoszy się po działkach, co roku wybiera sobie inny kawałek działki ;)
Dzisiaj trochę znowu aktualnych zdjęć, dokładnie z 10 listopada, w nocy był mróz, dzień wcześniej ogromna mgła, więc rezultat był taki, jakże piękny zresztą:

Taka pogoda daje do myślenia o zbliżającej się zimie i obawach o kolejnym zalaniu. Poprzednia zima dużą ilością śniegu zatopiła nasze działki, co odbiło się na cały sezon. Zdjecia z początku lutego, średnia warstwa lodu, a pod nią płytkie jeziorko:

A na miłe zakończenie dla wszystkich aktualnych i przyszłych wielbicieli astrów-marcinków ;)

Izo to taka odmiana astrów, takie ciur wielokwiatowe ;) ślicznie wyglądają takie duże żółte środki z kontrastującym fioletem, wyrwałam sobie kawał kłącza tuż za ogrodzeniem naszego ROD a pod samym zakładem energetycznym

Siberia kocham nieprzytomnie nawłocie, nie wiem czy widziałaś moje fotki sprzed 2 czy 3 lat nawłociowych pól? Tuż za miastem mam ogromne łąki rozsiane nawłociami, w sierpniu jest na nich cudnie. Działkami zajmowałam się, a jakże ;) inaczej życia nie byłoby, obie z mamą jak się dorwiemy to o świecie zapominamy. Tylko niestety zawsze za mało tego czasu na działkę zostaje. Raczej bosko nie mamy, wieczny bałagan panoszy się po działkach, co roku wybiera sobie inny kawałek działki ;)
Dzisiaj trochę znowu aktualnych zdjęć, dokładnie z 10 listopada, w nocy był mróz, dzień wcześniej ogromna mgła, więc rezultat był taki, jakże piękny zresztą:
Taka pogoda daje do myślenia o zbliżającej się zimie i obawach o kolejnym zalaniu. Poprzednia zima dużą ilością śniegu zatopiła nasze działki, co odbiło się na cały sezon. Zdjecia z początku lutego, średnia warstwa lodu, a pod nią płytkie jeziorko:

A na miłe zakończenie dla wszystkich aktualnych i przyszłych wielbicieli astrów-marcinków ;)
Pozdrawiam, Alicja
Tak , jak się naoglądałam w tym roku w ogrodach forumków marcinków , to "przeprosiłam " się z nimi...Kiedyś je miałam , ale denerwowały mnie ich łyse nogi.Teraz myślę ,że można im to wybaczyć.Między wcześniej kwitnącymi kwiatami a chryzantemami mam "dziurę " w kwitnięciu i marcinki ją wspaniale wypełnią.A jak się ogląda takie wielkie kępy jak u Ciebie ( i nie tylko u Ciebie) , to jak ich nie polubić? Nie ma takiej opcji.
Nawet mi się nie chce wyglądać przez okno - widoki jak u Ciebie.W tej chwili - 4
Wszystko oszronione , oczko znowu ścięte... i wierzyć mi się nie chce ,że parę dni temu było u mnie + 17 *.
Twoja działka też była tak zalana? Duże straty miałaś w roślinach?

Nawet mi się nie chce wyglądać przez okno - widoki jak u Ciebie.W tej chwili - 4

Twoja działka też była tak zalana? Duże straty miałaś w roślinach?
Pozdrawiam,Małgorzata