Witam.
Proszę o pomoc w rozpoznaniu rośliny. jest ładna ale nie wiem jak o nią dbać. mam ją drugi rok, ale ubiegłej zimy zrzuciła prawie wszystkie liście. Czy to normalne czy może zareagowała na zimno lub ciepło w pokoju?
Witam, jakiś rok temu byłem przelotem w Moskwie, no i w jednym hotelu nocowaliśmy jedną noc. Zauważyłem na korytarzu że rośnie w donicy dziwny kwiatek miał bodajże kwadratowa łodyżkę był wysoki naokoło 80cm, miał długie ok20-30cm liście i widać było że przekwitł już jakis czas temu, zawiązał nasiona które rozsypały się po donicy ... jako że jestem maniakiem roślinnym nie opuściłem okazji żeby nie zabrać tych roślin ze sobą do kraju. Młode roślinki schowałem do półlitrowej butelki z resztką wody na dnie no i spakowałem do torby podróżnej i tak przyleciały do Polski... Chciałbym się dowiedzieć drodzy państwo co to za roślina starałem się zrobić jak najbardziej szczegółowe zdjęcia, no więc proszę :
Witam wszystkich bardzo serdecznie, zważywszy że właśnie dołączam to Szacownego Grona.
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji mojej rośliny. Podejrzewamy że jest to rodzaj euphorbii.
Na marginesie dodam, że posiadam kilka sztuk na wymianę (oczywiście nie takie olbrzymy) i chętnie oddam w zamian za coś równie interesującego .
Tak wygląda cała roślina (no, prawie cała, bo jest już dosyć wielka)