Moje domowe i balkonowe
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje domowe i balkonowe
Czekam z niecierpliwością na Twoje nowości
i oczywiście również zazdroszczę osobistego poznania Ani.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mniodkowa -
. My z Anią ani wcześniej, ani teraz jeszcze nie jesteśmy po brudziu
. Ania kierownicowała, więc grzecznie piłyśmy kawkę
.
Lidko -
. Nie ma tak dobrze - w tej chwili będzie tylko część
.
Rapunzel -
. Ja nie mam jakiegoś kabelka, którym się spina komórkę z komputerem (zupełnie nie wiem, o co chodzi - tak po prostu ten mój twierdzi) więc pozostaje mi tradycyjnie aparat
.
Pewnie, że było fajnie, choć o mały włos nie przegapiłam spotkania, ponieważ pomyliłam miejsca
.
Elciu -
. Próbowałyśmy z Anią się spotkać chyba gdzieś od dwóch miesięcy i ciągle coś nie wychodziło. W końcu się udało
.
Zrobiłam zdjęcia wszystkim nowym roślinkom, ale wymyśliłam, że teraz pokażę tylko te baaardzo zaległe - z październikowych paczuszek. Ślicznotki od Anjji chyba zainaugurują drugą część wątku. U pozostałych zielonych praktycznie nic się nie dzieje, więc raczej żadnych innych zdjęć nie będę mieć
.
Wstawię je natychmiast, jak tylko wymyślę jakiś lepszy tytuł
, czyli może za miesiąc, albo za rok
.
Pierwszy dzisiejszy zestaw zieleninek dostałam od Justy007:

Ukorzeniający się (i chwilowo przelany) fiołek oraz skrętnik, który jeszcze zastanawia się: "być, albo nie być...":

Od Ani.S dostałam listki skrętniczków:

A teraz idę myśleć nad tytułem
.
Lidko -
Rapunzel -
Pewnie, że było fajnie, choć o mały włos nie przegapiłam spotkania, ponieważ pomyliłam miejsca
Elciu -
Zrobiłam zdjęcia wszystkim nowym roślinkom, ale wymyśliłam, że teraz pokażę tylko te baaardzo zaległe - z październikowych paczuszek. Ślicznotki od Anjji chyba zainaugurują drugą część wątku. U pozostałych zielonych praktycznie nic się nie dzieje, więc raczej żadnych innych zdjęć nie będę mieć
Wstawię je natychmiast, jak tylko wymyślę jakiś lepszy tytuł
Pierwszy dzisiejszy zestaw zieleninek dostałam od Justy007:

Ukorzeniający się (i chwilowo przelany) fiołek oraz skrętnik, który jeszcze zastanawia się: "być, albo nie być...":

Od Ani.S dostałam listki skrętniczków:

A teraz idę myśleć nad tytułem
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiktorio, ja korzystam z bluetootha, czyli takiej małej wtyczki do komputera i wszystkie komórki można dzięki temu bluetoothowi "połączyć " z komputerem, wystarczy zainstalować program BlueSoleil, który je "widzi".
- Anjja

- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Wiktoria to powiem Ci że za długo myśleć nad nowym tytułem nie musisz bo wedle tego co gdzieś, kiedyś na Fo wyczytałam ma zostać taki sam tylko z dodatkiem informującym że to kolejna część
Trzymam kciuki za listki, a sadzoneczki maleńkie ale dadzą pewnie radę
Elu, Jagódko i Agnieszko też bym się z Wami chętnie spotkała
Trzymam kciuki za listki, a sadzoneczki maleńkie ale dadzą pewnie radę
Elu, Jagódko i Agnieszko też bym się z Wami chętnie spotkała
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Przepraszam za zaległości, ostatnio brakuje mi czasu..
Niech maleństwa zdrowo rosną ;)
Niech maleństwa zdrowo rosną ;)
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
moje maluszki sadzonkowe i fiołkowe i skrętnikowe też mają dylemat "być czy nie być" i ja zupełnie ich nie rozumiem
przecież to oczywiste, że w takich cudownych warunkach jakie im tworzę to tylko BYĆ ale widać nie przemawia...
ale Twoje listeczki skrętnikowe stoją pięknie na baczność
ja dziś rano w świetle dnia podejrzałam stojące w wodzie swoje dwa i pomimo iż one się kładą jak mogą i raczej nie wierzyłam w nie to okazuje się ze kilka mm korzonki chyba już są... albo to ja może jeszcze zaspana byłam
Wiktoria pocieszę Cię, ja też jakaś nieskojarzona jak należy i doskonale rozumiem jak mogłaś pomieszać miejsce spotkania, bo sama poszłam na szczepionkę wczoraj na złą godzinę
(między 9 a 17 duża różnica, zero podobieństwa a jednak można? można
)
mam tylko nadzieję dziewczynki, że nie pogłębiłyście swoich stanów nicniechcienia jakie posiadacie obie od jakiegoś czasu hm? zieloności chyba Was pocieszyły
Wiktoria pocieszę Cię, ja też jakaś nieskojarzona jak należy i doskonale rozumiem jak mogłaś pomieszać miejsce spotkania, bo sama poszłam na szczepionkę wczoraj na złą godzinę
mam tylko nadzieję dziewczynki, że nie pogłębiłyście swoich stanów nicniechcienia jakie posiadacie obie od jakiegoś czasu hm? zieloności chyba Was pocieszyły
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
-
Lidka lmw
- 1000p

- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Fajny kaktusik ! Maluchy też a skrętnikowe listki niech Ci szybko puszczają korzonki !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Widzę paczucha składa się z kwitnących - będzie co podziwiać!
- Wiktoria_W

Rapunzel -
dziękuję za informację.
Anjju -
.
Stokrotkaniu -
dziękuję bardzo. Nie masz za co przepraszać - ja ostatnio też miałam sporo zaległości
.
Mniodkowa -
. Niechcący udało mi się oszustwo
. Jedną butelkę z listkiem położyłam do zdjęcia, żeby się wyprostował, bo też smętnie zwisa. Bardzo się cieszę, że dochowałaś się korzonków na swoich
. Jeśli chodzi o mylenie godzin (i dat), to kiedyś zamiast pójść na umówioną wizytę lekarską trzynastego, poszłam dziewiętnastego. Oczywiście wszystko miałam zapisane, ale po co sprawdzać
.
Lidko -
dziękuję.
Nowiko -
. Chciałabym, żeby w przyszłości można było je podziwiać, bardzo bym chciała
.
No to dziś kilka staroci. Na początek hibiskus, którego od sierpnia zmuszam do wypuszczenia korzeni. Najpierw stał w słoiku z wodą, przykryty drugim słoikiem. Później zdjęłam mu osłonę i był bez niej. Następnie wylądował w terrarium. Później zmieniłam mu warunki kompletnie: wsadziłam do doniczki z mchem, przykryłam słoikiem i ustawiłam na parapecie. W końcu straciłam do niego cierpliwość i zdjęłam z parapetu, żeby nie zajmował cennego miejsca. Ustawiłam na regale z wazonem na "głowie". Chyba nareszcie coś zaczęło się z nim dziać
:

Dendrobium otworzyło kolejny kwiat. Dwie fotki - z lampą i bez, ale na żadnej nie udało mi się uchwycić właściwych kolorów:

A na koniec dwa falki, które pokazały chyba-pędy
:

Anjju -
Stokrotkaniu -
Mniodkowa -
Lidko -
Nowiko -
No to dziś kilka staroci. Na początek hibiskus, którego od sierpnia zmuszam do wypuszczenia korzeni. Najpierw stał w słoiku z wodą, przykryty drugim słoikiem. Później zdjęłam mu osłonę i był bez niej. Następnie wylądował w terrarium. Później zmieniłam mu warunki kompletnie: wsadziłam do doniczki z mchem, przykryłam słoikiem i ustawiłam na parapecie. W końcu straciłam do niego cierpliwość i zdjęłam z parapetu, żeby nie zajmował cennego miejsca. Ustawiłam na regale z wazonem na "głowie". Chyba nareszcie coś zaczęło się z nim dziać

Dendrobium otworzyło kolejny kwiat. Dwie fotki - z lampą i bez, ale na żadnej nie udało mi się uchwycić właściwych kolorów:

A na koniec dwa falki, które pokazały chyba-pędy

-
Lidka lmw
- 1000p

- Od: 23 sie 2011, o 13:47
No te storczyki to są boskie jak nic dostanę oczopląsu !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
WoW!!! Widzę, że nie tylko u mnie storczyki zgapily porę kwitnienia od grudników 
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
No to ja mogę wyluzować z moimi hibiskusami, bo one stoją od drugiej polowy sierpnia, jeden w wodzie, a drugi większy pęd w doniczce pod miniszklarenką z butelki. Ten w ziemi był posypany ukorzeniaczem, ale zdaje się ma to w nosie.
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Wspaniały kwiatuszek, na obu fotkach wygląda rewelacyjnie a w realu jest pewnie jeszcze piękniejszy 
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Wiktoria_W pisze: Mniodkowa -. Niechcący udało mi się oszustwo
. Jedną butelkę z listkiem położyłam do zdjęcia, żeby się wyprostował, bo też smętnie zwisa. Bardzo się cieszę, że dochowałaś się korzonków na swoich
.
moje "pijane" prawie wszystkie, ale jak coś chcą puszczać to przestało mi to przeszkadzać
Wiktoria_W pisze:Jeśli chodzi o mylenie godzin (i dat), to kiedyś zamiast pójść na umówioną wizytę lekarską trzynastego, poszłam dziewiętnastego. Oczywiście wszystko miałam zapisane, ale po co sprawdzać.
ja zawsze notuję na karteczkach bo znam siebie, tym razem zanotowałam... w głowie
A te pędziki na falkach to tych co ostatnio przytaszczyłaś do domku?
no i podziwiam za cierpliwość do tego hibiskusa, że też wziął się w garść to szok
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- Wiktoria_W

Lidko - dziękuję
.
Ado -
. One chyba wolą kwitnąć wtedy, kiedy inne roślinki odpoczywają
. Ostatnio falek też kwitł mi w zimie.
Rapunzel -
. Jak nie padają, to czekaj cierpliwie (wiem, że to trudne). Ja, pewnie gdybym miała dwie szczepki, też wsadziłabym jedną spokojnie do wody, a drugą do ziemi, a tak, to z tą jedną kombinowałam na wszystkie sposoby
.
Nyskadu - dziękuję bardzo
. Myślę, że w realu wszystkie roślinki są ładniejsze, niż na zdjęciach
.
Mniodkowa -
. Ten falek z lewej to "świeżak" (jeden z tych niedawno przyniesionych). Natomiast ten z prawej jest już mocno zadomowiony. W zeszłym roku też zaczął wypuszczać mniej więcej o tej porze roku
.
Fajnie, że w końcu te nygusy różnej maści
zaczynają korzonkować
.
Dziś znalazłam w skrzynce balkonowej młode nasturcje
. Widać, pomyliły jesień z wiosną, natomiast mszyce absolutnie się nie pomyliły i odnalazły je bezbłędnie
.

Ado -
Rapunzel -
Nyskadu - dziękuję bardzo
Mniodkowa -
Fajnie, że w końcu te nygusy różnej maści
Dziś znalazłam w skrzynce balkonowej młode nasturcje