Dokumentacja mojej intensywnej pracy w ogrodzie,pracuję krótko ale intensywnie.W tle metasekwoja w jesiennej szacie.

A oczar sprawia,że odwiedzam ośnieżony ogród w nadziei,że zobaczę niepozorny kwiatuszek w środku zimy
 W tamtym sezonie był rzeczywiście jeden a teraz zapowiada się obfite kwitnienie.Musicie uwierzyć na słowo,patrząc na zdjęcia,możecie tego nie dostrzec
 W tamtym sezonie był rzeczywiście jeden a teraz zapowiada się obfite kwitnienie.Musicie uwierzyć na słowo,patrząc na zdjęcia,możecie tego nie dostrzec 
-- 25 paź 2011, o 21:21 --

Mój odradzający się suchodrzew

Tę tuję eksmitował sąsiad,chętnie przyjęłam,w wolnej chwili ją zidentyfikuję

Jednoroczne zakasały nawet ognika,teraz odetchnął

Zaraz się zmobilizuję i pójdę popracować w ogrodzie
 Zaraz się zmobilizuję i pójdę popracować w ogrodzie  Z okrywaniem na zimę trzeba jeszcze poczekać, ale jakiś "dobry " człowiek o mnie pomyślał i "zaopatrzył " mnie.Na łące,którą dzierżawimy znależliśmy transport z gałęziami,które ktoś przywiózł ze swojego ogrodu
 Z okrywaniem na zimę trzeba jeszcze poczekać, ale jakiś "dobry " człowiek o mnie pomyślał i "zaopatrzył " mnie.Na łące,którą dzierżawimy znależliśmy transport z gałęziami,które ktoś przywiózł ze swojego ogrodu  Sądząc po gatunkach przycinanych krzewów,pochodzi to z ogrodu bogato zaopatrzonego
 Sądząc po gatunkach przycinanych krzewów,pochodzi to z ogrodu bogato zaopatrzonego  Mąż przywiózł to do spalenia ,a ja się zastanawiam,jak ludzie idą na łatwiznę w pozbywaniu się śmieci
 Mąż przywiózł to do spalenia ,a ja się zastanawiam,jak ludzie idą na łatwiznę w pozbywaniu się śmieci 

Pracowałam do zmierzchu,jutro coś pstryknę i wkleję.
  Pracowałam do zmierzchu,jutro coś pstryknę i wkleję.
 Raz dwa ogarniesz ogród i będziesz zadowolona. Najgorzej zacząć, potem już samo się robi
 Raz dwa ogarniesz ogród i będziesz zadowolona. Najgorzej zacząć, potem już samo się robi  Wczoraj posadziłam te mahonie na cienistej rabacie pod sumakiem octowcem ,na wiosnę dokupię ze dwa rhododendrony,obwódkę z funkii już mam.Na efekt trzeba poczekać do wiosny,bo teraz to tylko kupa liści.
 Wczoraj posadziłam te mahonie na cienistej rabacie pod sumakiem octowcem ,na wiosnę dokupię ze dwa rhododendrony,obwódkę z funkii już mam.Na efekt trzeba poczekać do wiosny,bo teraz to tylko kupa liści.

Ogród pustoszeje a to jest czas na planowanie.Wszystko widać jak na dłoni i przychodzą do głowy plany na zmiany.Jak to z ta zimą ;będzie ona czy nie będzie
 Ogród pustoszeje a to jest czas na planowanie.Wszystko widać jak na dłoni i przychodzą do głowy plany na zmiany.Jak to z ta zimą ;będzie ona czy nie będzie 

Czy bluszcz celowo posadziłaś pod murem
  Czy bluszcz celowo posadziłaś pod murem  Jak podrośnie będzie ciekawą ozdobą.
  Jak podrośnie będzie ciekawą ozdobą.