Wczoraj miałem w rękach zielono kwitnącą chryzantemę. Zaintrygowała mnie, ale nie kupiłem, bo podejrzewam, że to z tych niezimujących i wątpliwe, czy powtórzyłaby tak nietypowy kolor.
Ogródek AGNESS cz. 10
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 10
Jesienne ogniste barwy przemieszane z zielenią iglaków i tego, co jeszcze zielone, to piękny widok
Za moim płotem zażółciły się właśnie stuletnie graby i dużo młodsze brzozy. W połączeniu z ich ładną korą też zrobiło się ciekawie
Wczoraj miałem w rękach zielono kwitnącą chryzantemę. Zaintrygowała mnie, ale nie kupiłem, bo podejrzewam, że to z tych niezimujących i wątpliwe, czy powtórzyłaby tak nietypowy kolor.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Wojtku
Dziękuję za miłe słowa
Maju masz rację, krótko trwa, ale jest tak pięknie, ze warto czekać na takie ogniste widoki
Aguś dziękuję, jakoś tak wychodzi
Jeszcze mam straszna ochotę na berberyski....bo one są niezbędne jesienią.....ale u mnie naprawdę trudno znaleźć miejsce na kolejne roślinki......mimo to, jakaś dziurka musi się znaleźć
Iguś ciekawa jestem efektu......ja chyba jednak wszystkie obetnę i wstawię co ciemnej, chłodnej piwnicy, kiedyś tak zimowałam i udawało się.....teraz zobaczymy .....
Joluś naprawdę sucho jest niesamowicie....ja jakoś nie mogę wziąć się za podlewanie
, ale ogród naprawdę bardzo tego potrzebuje....tak czekam na deszcz, czekam i nic z tego
Ula to kiepsko macie z tym brakiem wody. Taka niesamowicie sucha jesień w tym roku.....
Jacku zielona chryzantemka musiała być przepiękna....ja mam jakiś wielki sentyment do zielono kwitnących kwiatów, bardzo je lubię
A chryzantemy uwielbiam pod każdą postacią
Już nie mogę doczekać się kolejnego sezonu, żeby posadzić ich więcej.......jeżówki i chryzantemy to u mnie kwiaty na które nastawię się w przyszłym roku ....
Maju masz rację, krótko trwa, ale jest tak pięknie, ze warto czekać na takie ogniste widoki
Aguś dziękuję, jakoś tak wychodzi
Iguś ciekawa jestem efektu......ja chyba jednak wszystkie obetnę i wstawię co ciemnej, chłodnej piwnicy, kiedyś tak zimowałam i udawało się.....teraz zobaczymy .....
Joluś naprawdę sucho jest niesamowicie....ja jakoś nie mogę wziąć się za podlewanie
Ula to kiepsko macie z tym brakiem wody. Taka niesamowicie sucha jesień w tym roku.....
Jacku zielona chryzantemka musiała być przepiękna....ja mam jakiś wielki sentyment do zielono kwitnących kwiatów, bardzo je lubię
- evikc
- 500p

- Od: 18 lis 2010, o 00:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj pięknie i kolorowo jesienią u ciebie w ogrodzie, jednak już czuć taki smutek kończącego się sezonu. Ale feria barw na twoich zdjęciach pobudza człowieka do życia. U mnie niewiele krzewów nic nie wprowadza takiego klimatu.
- AGNESS

Ewuniu u mnie drzewka i krzewy to podstawa i baza ogrodu......byliny są dopełnieniem......bardzo ważnym, ukochanym, ale jednak dopełnieniem
W tej chwili czereśnie tak niesamowicie się wybarwiły, mam na nie widok przez drzwi tarasowe.....aż nie mogę się napatrzeć....intensywna wściekła żółć......coś niesamowitego.....oby jeszcze chociaż kilka dni tak wytrwały.....
-
Matrix2
- 500p

- Od: 29 sie 2010, o 11:44
Agnieszko berberysy ale i irgi, uwielbiam je i teraz tak pięknie wyglądają irga pozioma czerwono pomarańczowa i podobnie irga błyszcząca wygladają rewelacyjnie jesienią. W przyszłym roku muszę koniecznie jeszcze nabyć dodatkowe irgi i berberysy ...
Rysiek
- AGNESS

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko te doniczkowe chryzantemy piękne , szkoda że trudno je zmusić żeby zimowały .
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, piękne te chryzantemy
i jeszcze fotki tak dobrze zrobione
Oczu nie można oderwać od tych kolorów !
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
To ja Cię szukam!
A tu nowy wątek! I ma już 60 stron!!!
Ale przebiegłam - dużo pięknych zdjęć z pięknymi jesiennymi zakątkami!
A tu nowy wątek! I ma już 60 stron!!!
Ale przebiegłam - dużo pięknych zdjęć z pięknymi jesiennymi zakątkami!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Aga , doniczkowe śliczne , ale niepokoi mnie to , że chyba znów będę sępić!
Ogrodowe z pierwszego zdjątka!
Pomyśl w skupieniu , nad tą sępią propozycją!
Może małe , na wiosnę machniom?

Ogrodowe z pierwszego zdjątka!
Pomyśl w skupieniu , nad tą sępią propozycją!
Może małe , na wiosnę machniom?
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Aga piękna ta jasna chryzantema
Strasznie mnie wzięło na te kwiaty
Berberysy szczerze polecam. Są odmiany bardzo male a pięknie sie przebarwiajace jesienią a są i takie, które są ładne caly rok.
Akurat porobiłam troche zdjęć to zamieszczę u siebie
Berberysy szczerze polecam. Są odmiany bardzo male a pięknie sie przebarwiajace jesienią a są i takie, które są ładne caly rok.
Akurat porobiłam troche zdjęć to zamieszczę u siebie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Aguniu, ja też tak jak babuchna te ogrodowe bielutkie zauważyłam moim sępim oczkiem
Gdybyś mnie zapisała w swoim kajeciku w kolejkę, byłabym wielce uradowana
Co ty na to?
Agnieszko widzę, że wreszcie zawitały do ciebie upragnione jesienne barwy
Chryzantemy cudowne, zwłaszcza doniczkowe. Trzymam mocno kciuki, żeby udało ci się je przezimować. No i ta ogrodowa jasnoróżowa wpadła mi w oko- taka delikatna jest.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aga muszę się wpisać, żebyś wiedziała, że zagalądam
Nie mogę i chryzantemkach nic
Nie mam i nie planuję niestety 
Nie mogę i chryzantemkach nic
hmmmm chryzantemy przepiękne - no mi też ta biała z tym oczkiem wpadła w oko, podoba mi się i to bardzo.......może też bym posępiła o maleńką sadzoneczkę?
bo akurat jutro idę szykować miejsce dla moich też nowinek.....
bo akurat jutro idę szykować miejsce dla moich też nowinek.....