Mój niekwitnący grudnik ma identyczną osłonkę, jak twoje różowe doniczki, tylko pewnie trochę mniejszą.
Mój start :)
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój start :)
nowiko, jako że mam fazę na sansewierie, to oczywiście ją chwalę w pierwszej kolejności, choć i dracena prezentuje się dobrze. Naprawdę ma takie ciemne liście, czy tak wyszło na zdjęciu?
Mój niekwitnący grudnik ma identyczną osłonkę, jak twoje różowe doniczki, tylko pewnie trochę mniejszą.
- rapunzel

Kasik, dokładnie to samo czuję w związku z moim grudnikiem. 
-
Magic83
- 1000p

- Od: 19 wrz 2011, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładne zielone, hibuś też kwitnie cudnie mimo mniejszych kwiatuszków. No i muszę pochwalić domki kwiatkowe, bardzo ładny kolorek 
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
No ja to powinnam Ci ;:64 przetrzepac za zapomnienie o tej ślicznej dracence.
Naprawdę ładna Deremensis compacta.
Te dolne ostatnie listki możesz jej całkiem usunąc wtedy będzie się jeszcze piękniej prezentowac z czystym pieńkiem.
Naprawdę ładna Deremensis compacta.
Te dolne ostatnie listki możesz jej całkiem usunąc wtedy będzie się jeszcze piękniej prezentowac z czystym pieńkiem.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Jatra ja jakoś za sanseweriami nie przepadałam dopóki jej nie dostałam teraz mi się bardzo
podoba i chciałabym zdobyć inne odmiany , a hibek rzeczywiście teraz pijak z niego
Lidka lmw po prostu skleroza
rapunzel dracena rzeczywiście ma takie ciemno zielone listki , a z tymi różowymi doniczkami to
trochę przyszalałam bo podobają mi się bardzo ale do niczego w domu mi nie pasują :x
Kasik i na twojego hibka przyjdzie czas mój też długo się ociągał z kwitnieniem zaraz po tym
jak go kupiłam pozrzucał sporo pąków teraz się już zaaklimatyzował
Magic83 dzięki;:180
elcia1974ale ty jesteś wpływowa: przeczytałam posta od Ciebie i zaraz poszłam ogołocić pieniek draceny
kiedyś on była bardzo gęsty ale ją zaniedbałam i wyłysiała .Mam ją już ponad 5 lat jak ją kupiłam to miała parę
centymetrów i jeden pień po jakimś czasie rozgałęziła sie i ma teraz 3 rozetki
fotka draceny po metamorfozie

podoba i chciałabym zdobyć inne odmiany , a hibek rzeczywiście teraz pijak z niego
Lidka lmw po prostu skleroza
rapunzel dracena rzeczywiście ma takie ciemno zielone listki , a z tymi różowymi doniczkami to
trochę przyszalałam bo podobają mi się bardzo ale do niczego w domu mi nie pasują :x
Kasik i na twojego hibka przyjdzie czas mój też długo się ociągał z kwitnieniem zaraz po tym
jak go kupiłam pozrzucał sporo pąków teraz się już zaaklimatyzował
Magic83 dzięki;:180
elcia1974ale ty jesteś wpływowa: przeczytałam posta od Ciebie i zaraz poszłam ogołocić pieniek draceny
kiedyś on była bardzo gęsty ale ją zaniedbałam i wyłysiała .Mam ją już ponad 5 lat jak ją kupiłam to miała parę
centymetrów i jeden pień po jakimś czasie rozgałęziła sie i ma teraz 3 rozetki
fotka draceny po metamorfozie

-
Magic83
- 1000p

- Od: 19 wrz 2011, o 14:34
Świeżo od fryzjera... 
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Cieszę się, że mnie posłuchałaś, bo Dracenka wygląda teraz przepięknie. 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- rapunzel

nowiko, elcia dała ci dobrą rade, dracena wygląda teraz naprawdę wspaniale i co tu dużo mówić, lepiej niż poprzednio. 
- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
nowinko. ale dorodna masz swoja najstarsza Dracene,
a Hibiskus piekne ma kwiaty w super kolorku
a Hibiskus piekne ma kwiaty w super kolorku
- monika1989
- 100p

- Od: 7 paź 2011, o 17:56
Witaj! Masz piękne kwiatuszki, a najbardziej spodobał mi się hibcio, jest śliczny. Pozdrawiam i zapraszam do mnie.
Kwiatki Moniki
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48522" onclick="window.open(this.href);return false;
"Przyjaciele są jak kwiaty doniczkowe - wymagają regularnej pielęgnacji. H. Jackson Brown[
Pozdrawiam Monika.
"Przyjaciele są jak kwiaty doniczkowe - wymagają regularnej pielęgnacji. H. Jackson Brown[
Pozdrawiam Monika.
- rapunzel

nowiko, prześliczne te doniczki i ładnie je zagospodarowałaś. 
-
Lidka lmw
- 1000p

- Od: 23 sie 2011, o 13:47
No to muszę powiedzieć że ta dracena jest piękna !!!! Cudnie wygląda z tym pieńkiem !!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Zawsze byłam tutaj anonimowo ale za sprawą draceny muszę dać głos.
Pomysł z oskubaniem dolnych listków był rewelacyjny, dracena wygląda pięknie, właśnie je polubiłam.
Tym sposobem moja mama pozbędzie się swojej niechcianej
Będzie i wilk syty i owca cała.
Pomysł z oskubaniem dolnych listków był rewelacyjny, dracena wygląda pięknie, właśnie je polubiłam.
Tym sposobem moja mama pozbędzie się swojej niechcianej