Ale i ped kwiatowy może być
Storczykowy Laik :)
- amatorka015
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczykowy Laik :)
oj a już myślałam że bedę miała drugiego storczyka a tu nici
:(
Trzeba mieć ogromne szczęście, aby keiki wyrosły:D:D .Ja mam wiele storczusiów, a tylko 1 ma basalkeiki.
Witam również 
Bardzo ładny falek i bardzo fajnie zaczyna się rozwijać
Na pewno wkrótce powiększy się Twoja kolekcja.
Powodzenia
Bardzo ładny falek i bardzo fajnie zaczyna się rozwijać
Na pewno wkrótce powiększy się Twoja kolekcja.
Powodzenia
- amatorka015

Chyba masz racje z tym szczęsciem, nie każdemu sie trafia ( mi na pewno tez sie nie trafi )
WANDO Dziękuję, codziennie namawiam mamę żeby mi kupiła, i chyba kupi bo ma dość mojego "skamlania"

WANDO Dziękuję, codziennie namawiam mamę żeby mi kupiła, i chyba kupi bo ma dość mojego "skamlania"
- amatorka015

Cześć, mam takie pytanie bo jade w poniedziałek do Szczecina i chciałabym wiedzieć czy w jakimś markecie są dostepne Storczyki, i w jakich sklepach najcześciej są w ofercie ...Bo chetnie bym sobie jakiegoś storczyka sprawiła, bo już dłuzej nie wytrzymam jak nie kupie
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p

- Od: 21 paź 2011, o 09:35
Witaj;) bardzo podoba mi się twój storczyk - na dowód mojej szczerości powiem, że dziś prawie kupiłam takiego samego. Miał takie cudowne kropeczki na samym środeczku - zupełnie jak twój
Niestety byłam z mężem, który przypomniał mi, że w piątek i sobotę kupiłam 4 inne na przecenach i może już mi wystarczy i wybił mi ten pomysł z głowy. O tak
. Zapomniał jednak, że w kwiaciarni pod blokiem przez okno uśmiecha się do mnie piękny fioleciak z białawym środkiem. Chyba nie wytrzymam i kupię go w tajemnicy i będę chować, np. w szafie i jakby co to będę ściemniać, że nie wiem skąd się wziął
.
Jeśli chodzi o Szczecin - to na pewno mają tam Obi i Leroy Merlin. Tam są na bank. W zeszłym tyg były też w Biedronce (przynajmniej w tych lubelskich). Na pewno coś znajdziesz.
Jeśli chodzi o Szczecin - to na pewno mają tam Obi i Leroy Merlin. Tam są na bank. W zeszłym tyg były też w Biedronce (przynajmniej w tych lubelskich). Na pewno coś znajdziesz.
Pozdrawiam Edyta 
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
- amatorka015

dziękuję za informacje
, nie udało Ci się wtedy, to i tak nie długo trafi sie okazja by kupić nowego...
Ja bym chetnie wzieła jakiegoś z przeceny (ma sie wtedy satysfakcje że sie go uratowało) ale niestety jak u mnie w marketach pojawiają sie storczyki to wykupują wszystkie i nie ma żadnych bidulków których mozna by przygarnąc..
Czekam własnie żeby u mnie w biedronce sie pojawiły, podobno mają byc w listopadzie

Ja bym chetnie wzieła jakiegoś z przeceny (ma sie wtedy satysfakcje że sie go uratowało) ale niestety jak u mnie w marketach pojawiają sie storczyki to wykupują wszystkie i nie ma żadnych bidulków których mozna by przygarnąc..
Czekam własnie żeby u mnie w biedronce sie pojawiły, podobno mają byc w listopadzie
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p

Nie wiem skąd pochodzisz ale zdradzę Ci sekret - storczyki zawsze przeeniają tego samego dnie. Musisz tylko wyczaić kiedy. Ja np. zawsze jeżdzę do Leroy Merlin w niedziele wieczorem lub poniedziałek rano bo wtedy najczęściej przyjeżdza nowa dostawa a część starej jest przeceniana. Pan z ochrony już mnie chyba obczaja
Z Obi nie idzie mi tak dobrze, bo nie mogę ich wyczuć. Może jak ich najdzie to przeceniają. Ostatnio się zawściekli i nie chcieli przecenić Miltonii, która już przekwitła.
A taka była ładna...
PS mężą nie ma dziś w domu i po kryjomu wymknęlam się do kwaciarni pod blokiem... Tam od tygodnia uśmiechał się do mnie cudny falek, ale kosztował 42 zł i miałam wyrzuty sumienia.... Jak tylko znajdę baterię do aparatu to zamieszczę go na moim wątku. Zapraszam
PS mężą nie ma dziś w domu i po kryjomu wymknęlam się do kwaciarni pod blokiem... Tam od tygodnia uśmiechał się do mnie cudny falek, ale kosztował 42 zł i miałam wyrzuty sumienia.... Jak tylko znajdę baterię do aparatu to zamieszczę go na moim wątku. Zapraszam
Pozdrawiam Edyta 
- amatorka015

Witajcie, byłam w poniedziałek w szczecinie (cieżka podróż busem
)Jak juz dotarłam, pochodzilam po tym zatloczonym mieście, patrze a tu piękne storczyki na wystawie(ale tylko powąchałam przez szybę bo 31 i 1 kwiaciarnia nie czynna) Do Leroy Merlin w ogóle nie dotarłam...Ale na szczescie trafiłam na netto gdzie byly piękne falki, i wkońcu sobie jednego sprawiłam

Piękne połączenie kolorków na twoim nowym nabytku;)
- amatorka015

- Zuza_i_Tygrysek
- 200p

Ależ ma słoneczne kolorki
cudowny 
Pozdrawiam Edyta 
- amatorka015

Dzisiaj mi się poszczęściło i dostałam dwa storczyki; falka(różowego) i dendrobium(białe)..
Babcia mnie obdarowała, która nie ma zielonego pojęcia o tych kwiatach, i gdy falek spadł jej z półki przesadziła go do ziemi ogrodowej
ma już trzy lata i chyba w tej ziemi czuje sie dobrze,bo już miał z 5 kwitnien.. kwitł jeszcze tego lata...
Wygląda tak:

korzenie ma zielone ale.. na moje oko to wystarczy mu siedzenie w ziemi ogrodowej i przesadze go do podłoża( jak uda mi sie kupić)

tak kwitł

No to teraz historia dendrobium, babcia dostała go na 80 urodziny, pięknie kwitł, wypuścił dwie nowe roślinki i gdy przekwitł babcia obcieła łodyżki na którym były kwiaty.Historia lubi sie powtarzać i wsadziła młode również do ziemi ogrodowej

Niestety nie mam zdj jak kwitł, też mam zamiar przesadzić do podłoża do storczyków
Jak myślicie uda mi się je doprowadzić kiedyś do kwitnienia ??
Babcia mnie obdarowała, która nie ma zielonego pojęcia o tych kwiatach, i gdy falek spadł jej z półki przesadziła go do ziemi ogrodowej
Wygląda tak:

korzenie ma zielone ale.. na moje oko to wystarczy mu siedzenie w ziemi ogrodowej i przesadze go do podłoża( jak uda mi sie kupić)

tak kwitł

No to teraz historia dendrobium, babcia dostała go na 80 urodziny, pięknie kwitł, wypuścił dwie nowe roślinki i gdy przekwitł babcia obcieła łodyżki na którym były kwiaty.Historia lubi sie powtarzać i wsadziła młode również do ziemi ogrodowej

Niestety nie mam zdj jak kwitł, też mam zamiar przesadzić do podłoża do storczyków
Jak myślicie uda mi się je doprowadzić kiedyś do kwitnienia ??
- amatorka015

Mam nadzieje że zakwitnie, on był przesadzany pod koniec września i mam obawy czy nie bedzie miał kolejnego szoku zmieniając mu znowu podłoże jak myślicie ????