o kurcze ale sięMajeczko, a ja to co? Ja też mam Compassion
Chcę mieć życie usłane różami
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Chcę mieć życie usłane różami
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak, tak, Wanda ma Compassion
. Wiem o tym, bo pisała o tym w moim wątku. Chętnie będę podglądać tę różę u Ciebie, Wando. U Ciebie ona jest młodziutka, dopiero co posadzona, a moja tylko o rok starsza. Bardzo lubię tę różę i jak tylko będzie okazja, to kupię jeszcze jeden krzew tej odmiany.
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Mi jesienią nie udało się nic kupić,ale na wiosne po prostu muszę.Dlatego proszę cię o namiary do szkółek w których kupowałaś,może jeszcze przyślą mi katalog,będzie łatwiej wybrać coś na wiosnę.Ukłony wielkie Wandziu,kiedy ty znajdujesz na wszystko czas?
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Cieszę się że się ta informacja przydałamajka411 pisze:Agatko, dziękujęAgaNet pisze:![]()
Wandziu, a ja tak trochę zacznę z innej beczki.
Przeglądam sobie właśnie listopadowe wydanie " Garden answers" i trafiłam na informację o dodawaniu bananów do róż.
W odpowiedzi piszą m.in że tak naprawdę to wartości potasu z bananowej skórki są dla róży znikome - lepiej jest taka skórkę przeznaczyć na kompost... Piszą też, że skórka banana powoduje że kwiat róży szybciej płowieje i blednie![]()
Podrzucę też ta informację dla Majki -"Edulkota" bo i ona dołki dla róż szykuje, ale nie pamiętam czy dawała im banany, ja skórek ani bananków pod rózyczki nie dawałam. Dobrze wiedzieć co piszą na świecie.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witam kochani. Odpowiem później, bo właśnie idę się przejść do Kalisiaka, może coś kupię. Pogoda cudna, a więc spacerek wskazamy. To na razie 
- majka411

Witaj Wandeczko,
czekam na wieści co u Kalisiaka można kupić ciekawego. 
cyt. z wątku Majeczki - Edulkotka
Masz rację ta róża stanowi wyjątkowe wyzwanie. Jest przepiękna, żadne zdjęcie nie odda jej piękna, ja trzeba zobaczyć.
Uwierz mi, moja miała kwiaty w tym sezonie pierwszy raz, a jak weszłam do ogrodu i ją zobaczyłam kwitnącą to zaniemówiłam z wrażenia. Koniecznie kup, posadź w zacisznym słonecznym miejscu i dbaj o nią , a sama będziesz pisała, ze nie ma piękniejszej róży.
cyt. z wątku Majeczki - Edulkotka
Wandeczko, ja Ci postanowiłam też odpisać, bo każdy kto ma Edenkę może pisać o niej i pisać.Wszyscy piszą o tej Edence. Częściej niż o innych różach. To jakaś rzeczywiście szczególna? A może stanowi wyjątkowe wyzwanie? Nie rozumiem, skąd wokół niej takie zamieszanie. Piękna jest, ale inne też nie mniej piękne. Proszę o wyjaśnienie laikowi
Masz rację ta róża stanowi wyjątkowe wyzwanie. Jest przepiękna, żadne zdjęcie nie odda jej piękna, ja trzeba zobaczyć.
Uwierz mi, moja miała kwiaty w tym sezonie pierwszy raz, a jak weszłam do ogrodu i ją zobaczyłam kwitnącą to zaniemówiłam z wrażenia. Koniecznie kup, posadź w zacisznym słonecznym miejscu i dbaj o nią , a sama będziesz pisała, ze nie ma piękniejszej róży.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu Edenka to moja najukochańsza róża
Musisz ją zobaczyć w realu.Skradła serce wielu forumowiczom,jest inna od wszystkich,kwiaty ma duże,ciężkie,napakowane płatkami.Niestety nie pachnie....to jej jedyna wada 
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

Gajowa, jak widać z bananami sprawa jest kontrowersyjna. Dzięki Aguni (AgaNet) dowiedzieliśmy się o nich czegoś więcej. Te, co już Ewo dodałyśmy, nie pomogą, nie zaszkodzą.
Edulkotku, na szczęście angielek jest chyba ograniczona liczba. Może dam radę uzbierać
Byłabym przeogromnie szczęśliwa.
Kaniu, dziękuję
Wiesz, u mnie jest dużo dużych drzew. Dlatego ta gra światła i cienia sprawia, że atmosfera czasem robi się tajemnicza, taka jak w bajkach. POza tym jest dość ciasno i stąd powstało tak wiele zakątków. Chciałabym mieć trochę więcej przestrzeni, ale już tak zostanie, jak jest
Kasiu, jako poczatkująca w temacie róż kupowałam różyczki wysyłkowo tylko w Rosarium oraz Rosaćwik, a także trochę na alleg... Gdy wpiszesz te firmy w gogle, same ci się wyświetlą> Poza tym zerknij pod mój avatarek. Widzisz, gdzie mieszkam? Tutaj jest jeden ze sklepów z różami (i z innymi roślinami), do którego często zachodzę i właśnie stąd mam moje piękne królowe. Kupuje tu także po promocyjnych cenach. Na przykład obecnie. Fajnie mieć blisko takie miejsce.
Aga, Ania, Majka, no piękna, piękna ta Edenka, ale wolałbym zobaczyć ją w realu. Teraz mogę tylko wierzyć wam na słowo, że jest to wyjątkowa różyczka. Tak czy owak kiedyś ją sobie kupię, skoro tak zachwalacie
Aguniu, dziękuję za zdjęcie, tylko mi go nie zabieraj
Majeczko, Aniu skoro wyróżniacie ją spośród waszych licznych róż, musi w tym jednak coś być naprawdę szczególnego
Edulkotku, na szczęście angielek jest chyba ograniczona liczba. Może dam radę uzbierać
Kaniu, dziękuję
Kasiu, jako poczatkująca w temacie róż kupowałam różyczki wysyłkowo tylko w Rosarium oraz Rosaćwik, a także trochę na alleg... Gdy wpiszesz te firmy w gogle, same ci się wyświetlą> Poza tym zerknij pod mój avatarek. Widzisz, gdzie mieszkam? Tutaj jest jeden ze sklepów z różami (i z innymi roślinami), do którego często zachodzę i właśnie stąd mam moje piękne królowe. Kupuje tu także po promocyjnych cenach. Na przykład obecnie. Fajnie mieć blisko takie miejsce.
Aga, Ania, Majka, no piękna, piękna ta Edenka, ale wolałbym zobaczyć ją w realu. Teraz mogę tylko wierzyć wam na słowo, że jest to wyjątkowa różyczka. Tak czy owak kiedyś ją sobie kupię, skoro tak zachwalacie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

Melduję, że ze spacerku przyszłam z tymi oto zdobyczami. ŻURAWKA "Golden Zebra" oraz spora RÓŻYCZKA "Gartentraume" w pojemniku, po przecenie, czyli zapłąciłam za nią około 19 zł i jestem bardzo zadowolona.
Kwiatuszki zmaltretowane i przekwitające, lecz mimo to pięknie pachną.
A wczoraj w markecie kupiłam po 4,99zł dwie różyczki z Rosanex. Nie wiem, co jest warta ta firma, ale pieniądze nie są duże, a więc zobaczyzmy, co z tego wyrośnie.

Kwiatuszki zmaltretowane i przekwitające, lecz mimo to pięknie pachną.
A wczoraj w markecie kupiłam po 4,99zł dwie różyczki z Rosanex. Nie wiem, co jest warta ta firma, ale pieniądze nie są duże, a więc zobaczyzmy, co z tego wyrośnie.

- majka411

Wandeczko,
czyli Kalisiak, ma różyczki w donicach. Zostały tam jeszcze jakieś róże ?
Zakupy bardzo udane, ja też nie znam Rosanex-u .
Zakupy bardzo udane, ja też nie znam Rosanex-u .
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
No to Wandziu, dałaś mi teraz do myślenia ...Chodzi o Gartentraume ... Czy jeszcze były?
A tak samo opakowaną Fashion kupiłam poprzedniej jesieni i ...okazała się inną odmianą, niestety. Ale może Tobie wyrośnie to, co na obrazku
.
Alain ...swego czasu dziewczyny zachwalały tę odmianę. Więc zakupy całkiem udane
!
A tak samo opakowaną Fashion kupiłam poprzedniej jesieni i ...okazała się inną odmianą, niestety. Ale może Tobie wyrośnie to, co na obrazku
Alain ...swego czasu dziewczyny zachwalały tę odmianę. Więc zakupy całkiem udane
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
WANDZIU ja osobiście miałam pecha na róże z Rosanexu . Wszystkie mi pomarzły 2 lata temu . Więcej dziewczyn na FO miało pecha z tymi różami . No cóż życzę Ci powodzenia niech zdrowo rosną a Gartentraume w slicznym kolorku
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Wando - ja też kupiłam jakiś czas temu róże w markecie, chyba to samo źródło, bo te same etykiety i podobne ceny m.in. właśnie Fashion (oprócz tego jeszcze Gloria Dei, Goldilocks, Camelot, White New Dawn i Swany). Zobaczymy zatem, co z nich tak naprawdę wyrośnie 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Alutka102

- Od: 29 sie 2011, o 09:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.