Moi podopieczni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moi podopieczni

Post »

Już po kawce Tereniu :) Dziecko odprawione do szkoły,mąż w pracy,a ja właśnie kończę przeglądanie forum i oczywiście do ogrodu.Jeszcze sporo liści pozostało do zgrabienia i porządek w szklarni po pomidorkach.Miłego dnia Tobie również ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś ja już także się zastanawiam, jak to będzie przetrwać zimę bez ogrodu, pomimo, że jeszcze ten sezon nie zamknięty z powodu prac porządkowych.
Rojniki w jasnych kamieniach wyglądają ślicznie. ;:63
Moje rosną podsypane korą, ale to nie porozumienie, mało je widać.
Wiosną wysypię żwirek taki zwykły przynajmniej.
Dawniej szczeć kupowałam do bukietów na zimę, tylko barwioną, szkoda, że jest jednoroczna. :)
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj Tajeczko.Jakoś musimy przetrwać tę zimę,nie ma rady.Rojniczki w żwirku będą pięknie się prezentowały.A co do szczeci,to ona sama się rozrasta,tak , że nie trzeba jej co rok sadzić.Moją pierwszą posadziłam jakieś trzy lata temu i od tego czasu mam już co roku :D ;:196
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit
Witaj kobietko pracująca . ;:196 Dobrze ,że dzień , krótki to nas zgania na forum . :tan
Oj zapracowane Tereniu,a końca jeszcze nie widać.Ale może to i dobrze,bo jak pomyślę o zimie i o bezczynności,to aż mnie skręca.
Aguś wtedy będziemy siedziały na forum :;230 :;230
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Masz rację Tereniu.Będziemy siedziały na forum i zbierały siły na nowy sezon,a od czasu do czasu śnieżek odwalimy :D ;:196
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

haw5 witam Cię bardzo serdecznie w moim zakątku.Dziękuję za miłe słowa i zapraszam ponownie,chociaż o tej porze roku nic specjalnego nie ma w ogrodzie.Pozdrawiam cieplutko :D :wit
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Aga witaj, fajna ta mięta czekoladowa ,zaciekawiła mnie ona ,ja w tym roku nabyłam miętę wariegata ,jakąś cytrynową oraz taką co pachnie jak guma orbit-coś fajnego - nawet nacięłam sobie gałązek i zasuszyłam bo uwielbiam takie zapachowe bukieciki :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj Marzenko.To Twoje też ciekawe.Prawdę powiedziawszy to do tej pory znałam tylko tę zwykłą,a tu tyle jest gatunków.Już nie mogę się doczekać przyszłego sezonu,żeby też móc sobie nasuszyć.Na razie jest jeszcze malutka.Jeśli mi przezimuje i w przyszłym roku ładnie urośnie,to możemy się wymienić,jeśli będziesz chciała ;:196
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dziś porobiłam jeszcze troszkę fotek w jesiennych kolorach,żeby było co oglądać , kiedy wkoło będzie tylko biało.

Alejka brzózek przybrała jesienną barwę.W ubiegłym roku zebrałam pod nimi sporo podgrzybków,w tym niestety nic.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

A to niestety nie wiem,co za roślinka.Nawet przymrozkom się nie dała

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A to moja towarzyszka wszelakich prac ogrodowych i jej ulubione miejsce do obserwacji.Pewnie z góry obserwuje,czy poniżej Pani dobrze rabatkę wyplewiła :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś cudne fotki z ogrodu wstawiłaś. ;:138
Dopiero dzisiaj nadrabiam zaległości na forum.
Ogrody z brzozami należą do moich ulubionych. ;:108
Tak bardzo kocham te drzewa.
Wiosną ich listki są także bardzo urocze, zawsze najwcześniej zaczynają się zielenić.
Kotki tak mają, że są bardzo ciekawskie i muszą wszystko obserwować, co się robi.
Ja niestety nie mam kotów, chociaż je bardzo lubię, gdyż mieszkam w bloku i jak zabieramy na działkę ze sobą, to później nie chcą w mieszkaniu siedzieć.
Trzy razy próbowałam i zawsze ten sam scenariusz, ale mama ma dwa i uwielbiam, jak chodzą za mną po ogrodzie . :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aga szukając traw wpadłam na miętę czekoladową :shock: czy ona pachnie miętą, czy czekoladą ;:224
Co prawda mam kilka odmian mięty, ale o takich cudach nie słyszałam.
Jeżeli chodzi o twoją roślinkę, która nie daje się jesieni, to mi wygląda na jakąś odmianę wilczomlecza ;:24
Czy z łodygi leci biały sok mleczny ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj Tajeczko.Masz rację,brzózki mają coś w sobie.Sporo osób odradzało mi ze względu na moc spadających liści i roboty z nimi.Ja jednak nie dałam za wygraną i wcale tego żałuję :D A liście,co tam niech lecą,a jaki piękny teraz jest podjazd do domu.Jakby usłany kolorowym dywanem ;:196
Witaj Iwonko :wit Co do mięty to pachnie delikatnie miętową czekoladką :D A jaka jest w smaku,to dopiero w przyszłym sezonie spróbuję,jak szczęśliwie ją przezimuję,bo jest jeszcze malutka.Co zaś się tyczy roślinki x , to prawdę powiedziawszy nie wiem,aż jutro specjalnie sprawdzę :D
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Aguś ;:196 piękna Twoja brzozowa alejka .Ja w tym roku znalazłam same psie grzybki ale tylko 3 szt .Nawet maślaki nie chcą u mnie rosnąć a co roku były . :(

Kiedyś czytałam ,że brzozy maja działanie uspokajające i chyba coś w tym jest :tan
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Brzozy podobno dobrze jest dotykać, bo ściągają złe jony, czy coś w ten deseń. Podobno nawet zdrowo jest się oprzeć plecami o brzozę i postać tak jakiś czas...
Może przy bardziej sprzyjającej aurze aga wypróbuje i nam opisze efekty eksperymentu. :wink:
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tereniu i u nas kiepsko z grzybkami w tym roku,nawet w lesie nie ma grzybów.A co do brzózek,to też o tym czytałam.Trzeba wypróbować.
Poprzytulałam się Jagódko,poprzytulałam i jakoś potem nic mi się robić nie chciało :wink: :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”