Ogródek AGNESS cz. 10
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 10
Majeczko jest bardzo dużo chryzantem zimujących w gruncie, one wspaniale dają sobie radę i nie przemarzają....wystarczy tylko troszkę przysypać je korą
Z marcinkami bym ich nie porównywała, bo mają inny sposób zachowania
Marcinki rosną sobie ,,same,,
chryzantemkom trzeba troszkę poświęcić uwagi....ale to drobiazg i sama przyjemność.....wiosną trzeba uszczknąć wierzchołki pędów, wtedy wspaniale się zagęszczają i tworzą piękne zwarte kępy.....wspaniałe jest to, że sadzonkowane wiosną już jesienią pięknie kwitną 
-
Grzegorz B
Chryzantemy świetnie się prezentują
W jesienne dni, tak ukwiecony taras potrafi rozjaśnić niejeden pochmurny dzień. Między innymi dzięki nim możemy tworzyć bardzo udane kompozycje, na równi z tymi letnimi. Niech kwitną jak najdłużej 
- AGNESS

Grzesiu chryzantemy uwielbiam, i chciałabym mieć ich sporo w ogródku.,.....są niesamowite, cieszą, kiedy już praktycznie nie ma innych kwitów.....u mnie nawet marcinki zmarzły, a chryzantemy wciąż piękne i kolorowe
A na tarasie mam je na widoku przez cały czas, bo widać je bardzo dobrze z pokoju....tak, że naprawdę cieszą
Aniu nie ma sprawy, mam nadzieję, że wytłumaczyłam zrozumiale

Aniu nie ma sprawy, mam nadzieję, że wytłumaczyłam zrozumiale
-
Grzegorz B
A ja te kwiaty widzę obecnie tylko w Tesco i u sąsiadów. Jak się ogarnę i będę w danym miejscu trochę dużej, chociaż z rok to z pewnością zaadaptuję balkon, bo mam masę pomysłów na zieloną odskocznię i to na każdą porę roku
Pozdrówki 
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Także warto aby były
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aga,AGNESS pisze:Majeczko jest bardzo dużo chryzantem zimujących w gruncie, one wspaniale dają sobie radę i nie przemarzają....wystarczy tylko troszkę przysypać je korąZ marcinkami bym ich nie porównywała, bo mają inny sposób zachowania
![]()
Marcinki rosną sobie ,,same,,
chryzantemkom trzeba troszkę poświęcić uwagi....ale to drobiazg i sama przyjemność.....wiosną trzeba uszczknąć wierzchołki pędów, wtedy wspaniale się zagęszczają i tworzą piękne zwarte kępy.....wspaniałe jest to, że sadzonkowane wiosną już jesienią pięknie kwitną
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Aga, piękny skalniaczek, kolorki super, a zdjęcia z nad Buga, cudo. U nas trudno znaleść takie miejsca mimo, że nasza miejscowość jest okrążona z dwóch stron rzekami, Kaczawą i Odrą.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aga a może pstryknij cały tarasik i podziel się z nami tym wspaniałym widokiem chryzantemek ? 
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Popieramkogra pisze:Aga a może pstryknij cały tarasik i podziel się z nami tym wspaniałym widokiem chryzantemek ?
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem zaglądam i podziwiam

- AGNESS

Grzesiu świetny pomysł....będziesz miał na własność skrawek zieleni .....a w czasie urlopu wypadzik do domu rodzinnego i cały ogród choć na chwilę
Ilonko pewnie, że warto.....jak dobrze, że i późną jesienią mogą nas cieszyć jakieś śliczne kolorowe kwiatuszki
Majeczko, Zosia ma prawdziwe pięknoty i w wielu odmianach ....jest co wybierać
Zosiu, zawsze znajdzie się jakieś piękne miejsce na spacer....tylko czasami trudno znaleźć czas w natłoku obowiązków......
Grażynko, Aguś....cały tarasik niestety nie przedstawia już pięknego widoczku.....wszystkie donice już puste, jedynie na stole stoi kosz z chryzantemkami, ten , który pokazywałam na poprzedniej stronie. Pozostałe kwiatuszki niestety już mróz zniszczył....Jutro postaram się cyknąć jakieś nowe fotki
Witaj Bożenko bardzo się cieszę , ze zaglądasz do mnie
Ilonko pewnie, że warto.....jak dobrze, że i późną jesienią mogą nas cieszyć jakieś śliczne kolorowe kwiatuszki
Majeczko, Zosia ma prawdziwe pięknoty i w wielu odmianach ....jest co wybierać
Zosiu, zawsze znajdzie się jakieś piękne miejsce na spacer....tylko czasami trudno znaleźć czas w natłoku obowiązków......
Grażynko, Aguś....cały tarasik niestety nie przedstawia już pięknego widoczku.....wszystkie donice już puste, jedynie na stole stoi kosz z chryzantemkami, ten , który pokazywałam na poprzedniej stronie. Pozostałe kwiatuszki niestety już mróz zniszczył....Jutro postaram się cyknąć jakieś nowe fotki
Witaj Bożenko bardzo się cieszę , ze zaglądasz do mnie
-
X_Ro-a
Ach te piękne chryzantemy, tylko patrzeć i podziwiać.Plenerowe fotki,cud,miód,orzeszki
ale w przeciwieństwie do innych, nie zazdroszczę Ci tych widoków gdyż mam bardzo podobne
W dole płynie Wisła a w górze szumi las 
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Agnieszko cudne masz chryzantemki...ma takim kolorowym tarasie aż chciało by się posiedziec 
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Agnieszko, przepiękne masz te chryzantemki...takie ogniste i słoneczne
Fajnie, że są kwiaty, które o tej porze roku cieszą nasze oczy.
Ja tylko co roku się boję, że nie zdążą zakwitnąć przed mrozami ale one zawsze jakoś dają sobie radę.
Pozdrawiam
Fajnie, że są kwiaty, które o tej porze roku cieszą nasze oczy.
Ja tylko co roku się boję, że nie zdążą zakwitnąć przed mrozami ale one zawsze jakoś dają sobie radę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam słonecznie - Baśka