Ulubieńcy MariiTeresy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ulubieńcy MariiTeresy

Post »

:wit
Witaj serdecznie.
Podziwiam wytrwałość przy uprawie mieczyków, mnie się już nie chce wkopywać i wykopywać....za dużo z tym zachodu, a i bez tego pracy mam sporo z różami wiosną i jesienią. Dlatego bezzawistnie podziwiam u innych :P

U mnie też okropna susza, bo ostatnio porządnie padało chyba w sierpniu, tylko kiedy? I też podlewam :evil:
Bez tego padłyby trawy, zawilce, astry i cała reszta.
zresztą nawet z podlewaniem efekty tej suszy widać na miskantach, które podsychają od dołu. Nie jestem jednak w stanie podlać solidnie takich wielkich kęp.
Wspominałaś o alergii i o tym, że z tego powodu nie masz traw. A o jakie trawy dokładnie chodzi?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

Witam serdecznie.
Mieczyki faktycznie piękne.Ale kania czy jak u nas mówią"sowa"ogromny okaz.Niedaleko mojego domu też rosną kanie,ale w tym roku jakieś resztki zasuszone zastałam.I gratuluję doprowadzenia do zakwitnięcia storczyka(jest śliczny).Wrzesień mam wrażenie ,że był piękniejszy od lata.Ciepły i słoneczny.
Pozdrawiam serdecznie :D
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Liliowce bardzo ładne :) Lilia "Desperado" przecudowna ;:108
Kania wielka jak parasolka :shock: :shock: :shock: takiej nigdy nie spotkałam ... :)
Pozdrawiam serdecznie :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Skokowo nadrabiam zaległości :D
Gladiola Delirium nazwę ma niezmiernie trafną... Widok Twoich mieczyków przypomniał mi, że moje dalej w ogrodzie... Jutro ukradkiem wykopię :roll:
Moje paphiopedilia potworzyły dużo rozetek i nie zamierzają kwitnąć... :(
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Te wystawy w Rybniku są przednie i mimo, że nie jestem miłośnikiem mieczyków czy dalii - to muszę się tam kiedyś wybrać, mam w sumie stosunkowo blisko :) :wit
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

WITAM !!!! ujawniam się po raz pierwszy bo ciężko było poświęcić więcej czasu na penetrowanie po Twoim ogrodzie ,Jestem pełna zachwytu co do pięknych roślin,.Co rusz to zadziwiające kwiaty. Mam pytanie gdzie kupowałaś iryski bo mam też niektóre moim zdaniem zawieszenia oka ale Twoje są na" 1 piętrze" zapraszam Cię do mojego i pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Faktycznie w tym roku grzybów brak.
Mój szwagier miał jechcac na grzyby w Bieszczady, ale ciągle odkłada wyjazd, bo nie ma co zbierać.
Chyba w tym roku grzyby będą na wagę złota.
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario Tereso !!!! te gliadiole w poz leżącej to Twoje ???? a w ogóle piękne .fajnie że pokazałaś wystawę. Jest czym oko pocieszyć pozdrawiam ;:138
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Miło gościć :)Oliwko, Obserwatorze, Kalmio - ta kania to faktycznie wyjątkowy okaz, dla dzieciaka nawet jako parasoleczka
Pani Michalskiej powiem,że ze zdrowotności i wytrzymałości irysków od Pana Waldemara49 z alegro jestem bardzo zadowolana, dobrze przetrwały zimę i prawie wszystkie kwitły, mogę go polecić z czystym sumieniem.
Aleb-azi ja też wykopałam mieczyki po przymrozkach, Delirium kwitło jeszcze na początku października, dlaczego hodowca tak go nazwał?Może ta zieleń w płatkach?Sabotki zakwitły po roku od wytworzenia rozetek, 2 rozetki 2 kwiatki
Piterku do Rybnika masz znacznie bliżej, jednak w realu więcej widaćm.in. wielkości kwiatów, spoko osiągaja rozmiar głowy dzieciaka
Margo, przyznam się,że najbardziej lubie kanie jako kotlety :)
Jak tylko znajdę dłuższą wolna chwile to odwiedzę Państwa(nadrabianie zaległości trochę czasu jednak wymaga)
Obrazek
Nie wiem czy się uda przezimować te Lobelię Obrazek
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zastanawiałaś się nad lobelią czy przezimuje otóż ja mam która zimuje i zebrałam nasiona, posiałam i już są sadzonki tylko ciekawi mnie bo te sadzoneczki są zabarwione na czerwono i białe .Zobaczę co to za "okazy" wyrosną. :wit

-- 23 paź 20110000001100k1110 --

ja mam lobelię która zimowała mi. przekwitła to zebrałam nasiona z których już urosły sadzonki.Ciekawe bo jedne są lekko zabarwione na czerwono a inne jasne.
Ciekawa jestem jak będą kwitły ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Mario Tereso, chciałam się przywitać po dłuższej nieobecności ;:196 Wypadek samochodowy skutecznie mnie wyeliminował na jakiś czas z forumowego życia...
Lobelia śliczna!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje Mario M. :) mam obawy, bo czytałam,że wytrzymuje do -5 a u mnie spoko -20 a w porywach co parę lat -34. Już -2 scieło jej kwiatostan, a rozetki które miały być zimujące chyba miały chęć kwitnąć
Moniu, fajnie że już jesteś, życzę Tobie aby szybko wróciła pełna sprawność
zdjęcia robione przed przymrozkami
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekTricirtis "gilded edge" przezimowała pod okryciem, ale strasznie poźno rozpoczeła wegetację.
Obrazek
Obrazek
Rybki dobrze przezimowały, miały włączoną pompkę tł. z powietrze pod zamarzniętą taflę
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Miód na serce... dwie rozetki dwa kwiaty sabotka... Mam dużo rozetek... tfu, tfu przez lewe ramię...
Róża sprzed fali nocnych przymrozków... Ta fala zabrała moje marzenie o ładnej jesieni... Ogród pełen przemarzniętych brunatnych plaskatych flaczków. Nawet sprzątać mi się nie chce...
Krakowskie roślinki wyglądają znacznie lepiej, więc cóż pozostało? Cieszyć się jesienią w mieście!
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale cudne owocki na cisusie /szkoda że trujące prawda ???????? ;:138
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario M., tylko czerwone osnówki są jadalne, ale dla mnie zbyt mdłe :( , czarne nasionko trzeba wypluć bo faktycznie jest trujące jak i igły i drewno cisa
Alebciu, mimo zmrozonych róż, lilii wodnych, host nadal jest pięknie, chociaż juz nie dlugo.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”