Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Aguś, bo wiesz, z tym zapominaniem już tak jest....ostatnio po 2 latach znalazłam cebule nie posadzonych czosnków :;230

Ilonko, faktycznie każda pora roku ma swój urok....charakterystyczny tylko dla niej.....i każda jest piękna, czasami trzeba tylko dokładniej się przyjrzeć 8-) :D

Witaj Edwardzie, dziękuję za miłe słowa i bardzo mi miło, ze odwiedziłeś mój ogródek :wit Ja jestem bardzo częstym gościem w Twoim wspaniałym nastrojowym leśnym raju , a fotki ze spotkania dosłownie pochłaniałam .......i zazdrościłam :lol:
Pozdrawiam serdecznie Zosię i Ciebie :wit
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To ja pewnie nasiona tak poznajduję. Zebrałam w tym roku i groszek i coś tam i o połowie zapomniałam hehe gdzie co mam.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Ja w tym roku zapomniałem posadzić zimowity :oops: I zakwitły w szafce :lol:
Aga, bardzo się cieszę już teraz z chryzantem :)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aga, oj wiem wiem jak to jest z zapominaniem :lol: też mi się zdarza :uszy
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Agnieszko!
Masz wspaniały ogród pełny kolorowych krzewów,kwiatów.których nazw nie wymieniam bo wszystkie są przepiękne.Niektóre z nich są również na naszej działce.Twój ogród przemierzałem w swojej karierze forumka kilkakrotnie ponieważ przede wszystkim oglądam wątki Lubelszczyzny jako lojalny mieszkaniec tego regionu a,że nie zabierałem głosu ponieważ z natury jestem nieśmiały .Teraz będę więcej gadatliwy.
Pozdrowienia Edward :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula ale jaka to będzie niespodzianka, kiedy znajdziesz za rok czy dwa 8-) :lol:

Jacku dobre z tymi zimowitami :lol: .......tak kwiatuszki chciały kwitnąć, że nawet miejsce było im obojętne 8-) :lol:

Aguś........chyba większość z nas tak ma :roll: :lol:

Edwardzie bardzo dziękuję Ci za tak miłe słowa, strasznie się cieszę, ze mój niewielki ogródek spodobał Ci się :D
Miło mi, że będziesz mnie odwiedzał :D ja w Twoim wspaniałym leśnym ogrodzie też jestem częstym gościem....dziś podziwiałam Twoje bardzo fachowe i dokładne okrycia roślin. Ja jeszcze troszkę z tym czekam , ale u mnie ogródek przy domu, to w każdej chwili jak zapowiedzą mrozy można wyskoczyć....

Dziś spędziłam dzień jak najbardziej ogrodniczo....ale w domu :lol: Pikowałam pierwiosnki omszone, które wysiewałam późną wiosną.....strasznie długo wschodziły......niektóre były jeszcze takie maleńkie, że nawet nie nadawały się od pikowania....ale co się dało przesadziłam, a resztę wywaliłam, miało szansę przez cały długi sezon.....
Powysadzałam też ukorzenione sadzonki koleusków....mam nadzieję, że przezimują.....
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Szkoda tych pierwiosnków.Trzeba było zostawić je w pojemniku do wiosny.Nasiona pierwiosnków,aby skiełkować,potrzebują przemrożenia,może dlatego sadzonki były małe,bo dopiero teraz miało się im na życie ?.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko mnie nie wzeszły pierwiosnki od Ciebie i Tadka , nie wiem czemu? wcześniej siałam swoje nasionka tych bezłodygowych i pięknie mi wzeszły , mam je już rozpikowane na rabatach oby tylko przetrwały zimę.

Genia :wit
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Agnieszko, ile lat rośnie u Ciebie ten wspaniały cis? Jakie to piękne drzewo...ja mam kilka posadzonych, ale tak pomały rosną, że można się podłamać.
Pięknei zaaranżowałaś tn Blue Star. Też go mam, ale w takim miejscu, że nie jest zbytnio widoczny, a u Ciebie jest pięknie wyeksponowany.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku....no niby wiem o przemrożeniu....ale ja czasami jestem taka ,, w gorącej wodzie kąpana ,, :oops: miałam nasionka, ziemię....i nie chciało mi się czekać, tym bardziej, że kiedyś wysiewałam te zwykłe pierwiosnki i ładnie powschodziły.....Te już musiałam popikować bo miały już za mało miejsca na korzonki, jest ponad 50 roślinek....ale zobaczymy ile przetrwa zimę...

Geniu no szkoda naprawdę, ze Ci nie wzeszły.....u mnie też baaardzo długo wschodziły, ale na szczęście pojawiły sie.....niektóre dopiero teraz zaczęły kiełkować, ale popikowałam te co było większe, a resztę wyrzuciłam, bo trzeba było poznosić troszkę roślinek na zimowanie i nie było gdzie stawiać......ale i tak jeśli większość popikowanych przetrwa zimę , to będzie ich sporo....

Stokrotko cis na już troszkę latek :D .....może nawet powyżej 15-stu......Ja też go bardzo lubię, jest centralnym punktem rabaty składającej się z krzewów i niskich iglaczków :D
Blue Star rośnie u mnie na samym szczycie skalniaka i faktycznie jest dobrze widoczny :D .....tak je lubię, ze chcę posadzić jeszcze ze 2-3 w różnych miejscach ogrodu.....muszę podmienić większe płożniaczki takimi maluszkami :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Obrazek

Gosiu to zdjęcie mnie zauroczyło jest niesamowite, odkąd zaczęłaś pokazywać ogród w innej perspektywie zawsze jest tam jakieś miejsce które mnie urzeka aż miło patrzeć na taki widoczek.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Daniusiu :wit Cieszę się, że podoba Ci się widoczek mojego skalniaczka :D

W ogródku już niewiele jest do pokazywania, więc kilka fotek z dzisiejszego spaceru......las, jezioro i zakole Bugu ......była cudowna słoneczna pogoda.....chłodno, ale pięknie i takie wspaniałe jesienne widoki, że aż nie chciało się wracać do domu 8-) :lol:
Obrazek

Obrazek

no niestety na razie tylko 2 fotki znad jeziora......żaba nie chce współpracować :roll: ....pozostałe później ....
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie dziwię Ci się Agnieszko ;:196 ,sama bym nie wracała :lol: Niesamowite ;:108
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agnieszko, gdzie Ty masz takie jezioro. :shock:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A kiedy to takie słoneczko było :shock: musiałam zajęta obowiązkami nie zauważyć ;:14
Sorry Aguś nie dałam rady, ale mogłaś do mnie zajrzeć :cry:
Wracałam szybko, liczyłam na wizytę i nici :evil:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”