Ale piękna wiosenka u Ciebie, pokazuj nam swoje kwiateczki,
Pozdrowionka,

,bo trzeba gdzieś posadzić nowe roślinki.
 ,bo trzeba gdzieś posadzić nowe roślinki.   

Wiem, bo ja podobny dostałam od Mietka i nie mogę się nim nacieszyć!
 Wiem, bo ja podobny dostałam od Mietka i nie mogę się nim nacieszyć! 
 a niedługo będzie następne lato
 a niedługo będzie następne lato    
  Niestety nic ciekawego nie znaleźliśmy. Za moim płotem jest taka bardzo zaniedbana łąka.Ludzie tam wyrzucają różne odpadki z ogrodu. Kiedyś ,przechodząc w pobliżu .rzuciłam okiem na te odpadki i zauważyłam,że coś tam wystaje ,co przypomina korzeń.Rozgarnęłam to ,co go przykrywało i oniemiałam z zachwytu. Nie myślałam,że takie cudo leży pod tymi odpadkami.Zaraz przywieźliśmy go na wóżku do ogrodu ,oczyściliśmy i teraz zachwyca nie tylko nas. :P
  Niestety nic ciekawego nie znaleźliśmy. Za moim płotem jest taka bardzo zaniedbana łąka.Ludzie tam wyrzucają różne odpadki z ogrodu. Kiedyś ,przechodząc w pobliżu .rzuciłam okiem na te odpadki i zauważyłam,że coś tam wystaje ,co przypomina korzeń.Rozgarnęłam to ,co go przykrywało i oniemiałam z zachwytu. Nie myślałam,że takie cudo leży pod tymi odpadkami.Zaraz przywieźliśmy go na wóżku do ogrodu ,oczyściliśmy i teraz zachwyca nie tylko nas. :P i mój cały wywód jest niepotrzebny. Koniecznie napisz co z tymi pąkami i podaj datę cięcia.
 i mój cały wywód jest niepotrzebny. Koniecznie napisz co z tymi pąkami i podaj datę cięcia.