no to ja już się nie mogę doczekaćFiligranowa27 pisze:Dobrze kochani, zrobię porządek na półkach z kwiatkami i wam pokażę mój mały pokój z mnóstwem kwiatów. Postaram sie w poniedziałek ale nie obiecuję na 100%:).Bo jeszcze musze zmontowac 1 pomysł na półke z kwiatuszkami;).
Kwiaty Patrycji
- socurek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiaty Patrycji
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- Chrapka

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Też z niecierpliwoscią czekam na nowe fotki
A ten stary grudnik...fiu fiu...wygląda jak antyk i do wnętrza urządzonego w takim stylu bardzo by pasował. Tak przynajmniej mnie się skojarzyło 
Kochani może dziś zrobię zdjęcia moim półeczką z kwiatami aby was nie trzymać tyle w niecierpliwości.
Będąc na kawie u kolegi pozwoliłam sobie na małe kradziejstwo sukulencikowo-kaktusowe chyba.
I tu pytanie do was.Od razu to do ziemi wsadzić, czy pomoczyć nóżki aż korzonki będa i dopiero do ziemi wsadzać? i nazw tych cudaków też nie znam;).

Będąc na kawie u kolegi pozwoliłam sobie na małe kradziejstwo sukulencikowo-kaktusowe chyba.
I tu pytanie do was.Od razu to do ziemi wsadzić, czy pomoczyć nóżki aż korzonki będa i dopiero do ziemi wsadzać? i nazw tych cudaków też nie znam;).

- socurek

Ja bym to od razu wsadziła do ziemi z piaskiem... W wodzie mogą zgnić (przynajmniej ja mam takie doświadczenia).
Fajne roślinki na poprzedniej stronie
Na skrzydłokwiat szukaj od razu większej doniczki, bo ani się obejrzysz
a ta będzie za mała
Czekam niecierpliwie na nowe fotki
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Patrycjo sporo się u Ciebie dzieje. Miałam ładnych kilka stron do
Powiem szczerze, że też jestem ciekawa widoku Twojego zazielenionego pokoju, bo lubię takie widoki.
Sukulenciki pewnie powinno się wsadzic do ziemi z piaskiem, ale ja wsadziłabym je do wody, bo nie wiem czemu, ale mi właśnie
łatwiej jest wszystko ukorzenic w wodzie, nawet sukulenty.
Próbowałam kiedyś grubosza ukorzenic od razu w podłożu i nie uwierzycie, ale mi się nie przyjął i zmarnował.
A w wodzie zawsze wszystko pięknie puszcza mi korzenie.
Pewnie to jakieś takie moje zwichrowanie.
Powiem szczerze, że też jestem ciekawa widoku Twojego zazielenionego pokoju, bo lubię takie widoki.
Sukulenciki pewnie powinno się wsadzic do ziemi z piaskiem, ale ja wsadziłabym je do wody, bo nie wiem czemu, ale mi właśnie
łatwiej jest wszystko ukorzenic w wodzie, nawet sukulenty.
Pewnie to jakieś takie moje zwichrowanie.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
elciu i ukorzenianie w wodzie ma tę zaletę, że wiemy, co się tam dzieje. 
- socurek

E tam, wszystkie listki które mi spadły z gruboszka natychmiast się ukorzeniły, tak, że mam mały gąszcz w doniczce. Poza tym przeniesienie z wody do ziemi to dla roślinki zupełna zmiana warunków. Mnie się wydaje, że to może spowodować szok u roślinki, a po co ją narażać na kolejny stres? Osobiście tak straciłam kilka roślinek- po wsadzeniu do ziemi po prostu powoli opadały z listków i ginęły. Ale nie jestem jakimś guru w tej kwestii i to tylko moje personalne odczucia...
socurek I tak też zrobiłam , wsadziłam do ziemi z piaskiem, a że brakło mi ziemi do kaktusów.To piasek podkradłam papudze z wiaderka i wymieszałam ze zwykłą ziemią:).
eva- wiem, wiem, że u mnie skrzydłokwiaty się szybko rozrastają. Tego, którego wywiozłam do babci do mieszkania, to zajmuje prawie pół ściany. I tak wyrzucić go szkoda, bo pięknie się rozrósł. Ale nei wiem za parę lat co z nim zrobię.
elcia1974 Jednak dzisiaj wylądowały bez moczenia nóżek w doniczce;).
rapunzel Masz zupełną rację
.
Najpierw dzisiejsze kradziejstwa posadzone już w doniczce

A teraz prezentacja mojego pokoju całego ukwieconego. Jest on mały ciasny ale jest:).
Zacznijmy od parapetu, na którym co chwilę mieszkańcy się zmieniają, ze względu, że jednym tam za zimno, innym cosik tam nie odpowiada.

Obok okna z prawej strony wisi kwietnik, tak aby nie kolidował z pułkami nad komodą;).A pod półką doczepiona jest skorupa z kokosa, w której mieszka storczuś:).

naprzeciwko łóżka ustawiona jest komoda i zawieszona jest półka.Obok komody stoi szafa, na której też jest miejsce na kwiatuszki:).

Pod półką nad komodą dowiesiłam skorupy z kokosa i w nich rosną fittonie.

A tu mamy kącik z biurkiem:

Przy biurku do półki podwieszona jest doniczka , w której mieszczą się 3 małe doniczusie:)

Obok biurka z prawej strony mam szafkę, na której stoją storczusie w stanie spoczynku, po kwitnięciu:).

Nad łóżkiem mam 2 półki , ale tam mi się kwiaty nie trzymają, podobno dlatego, że są tam żyły wodne. Ale testuję i paru kwiatkom to miejsce odpowiada:). POLki te sa nad łóżkiem naprzeciwko ściany z komodą.

I tak możecie sobie wyobrazić mój mały pokój mniej więcej 3*3 metry:).
Resztę moich kwiatów udało mi się umieścić u babci w mieszkanku
.
I u rodziców w pokojach, tak, aby nie było ich za dużo, bo mój tata nie lubi kwiatów mieć sporo w pokoju.
.
eva- wiem, wiem, że u mnie skrzydłokwiaty się szybko rozrastają. Tego, którego wywiozłam do babci do mieszkania, to zajmuje prawie pół ściany. I tak wyrzucić go szkoda, bo pięknie się rozrósł. Ale nei wiem za parę lat co z nim zrobię.
elcia1974 Jednak dzisiaj wylądowały bez moczenia nóżek w doniczce;).
rapunzel Masz zupełną rację
Najpierw dzisiejsze kradziejstwa posadzone już w doniczce

A teraz prezentacja mojego pokoju całego ukwieconego. Jest on mały ciasny ale jest:).
Zacznijmy od parapetu, na którym co chwilę mieszkańcy się zmieniają, ze względu, że jednym tam za zimno, innym cosik tam nie odpowiada.

Obok okna z prawej strony wisi kwietnik, tak aby nie kolidował z pułkami nad komodą;).A pod półką doczepiona jest skorupa z kokosa, w której mieszka storczuś:).

naprzeciwko łóżka ustawiona jest komoda i zawieszona jest półka.Obok komody stoi szafa, na której też jest miejsce na kwiatuszki:).

Pod półką nad komodą dowiesiłam skorupy z kokosa i w nich rosną fittonie.

A tu mamy kącik z biurkiem:

Przy biurku do półki podwieszona jest doniczka , w której mieszczą się 3 małe doniczusie:)

Obok biurka z prawej strony mam szafkę, na której stoją storczusie w stanie spoczynku, po kwitnięciu:).

Nad łóżkiem mam 2 półki , ale tam mi się kwiaty nie trzymają, podobno dlatego, że są tam żyły wodne. Ale testuję i paru kwiatkom to miejsce odpowiada:). POLki te sa nad łóżkiem naprzeciwko ściany z komodą.

I tak możecie sobie wyobrazić mój mały pokój mniej więcej 3*3 metry:).
Resztę moich kwiatów udało mi się umieścić u babci w mieszkanku
I u rodziców w pokojach, tak, aby nie było ich za dużo, bo mój tata nie lubi kwiatów mieć sporo w pokoju.
- luczek95

- Od: 13 lip 2009, o 22:10
no ja mam pokój podobnych rozmiarów, więc wiem jak to jest
kokosiki super
W ogóle ciekawie wszystko zrobione
kokosiki super
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rety Patrycjo, jestem w szoku
ile Ty tych roślinek masz w jednym pokoiku, możesz napisać ile ich dokładnie jest. Wygląda to jak taka mała prywatna dżungla. 
luczek95 Dziękuję
kasia74 Policzę policzę, ale jak znajdę chęci na liczenie
.
kasia74 Policzę policzę, ale jak znajdę chęci na liczenie
- socurek

Chyba mi słów zabrakło... yyy... po prostu... WOW... imponujące...
jestem w szoku... to... wspaniałe... 
- tom_mix
- 500p

- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eeeee, a ja myślałem że mam ciasno
Wspaniale to wszytko wygląda. Pewnie jeśli przychodzi dzień podlewania to już tak różowo nie ma. Podziwiam Cię Pati
Co to za roślinka w prawym górnym kąciku?
Pozdrawiam Tomek