szczęśliwa, cieszę się że zasłużyłaś na błogi odpoczynek.
 Jakie różyczki jutro masz otrzymać.

. Będzie to osiem angielek i te pójdą wzdłuż podjazdu za rabatowymi. Trzy pozostałe to Aprikola, Grus an Aachen (przepraszam nie mam niemieckich liter) i My Girl. Były jeszcze dwie rugoski, ale już po raz drugi spóźniłam się
. Będzie to osiem angielek i te pójdą wzdłuż podjazdu za rabatowymi. Trzy pozostałe to Aprikola, Grus an Aachen (przepraszam nie mam niemieckich liter) i My Girl. Były jeszcze dwie rugoski, ale już po raz drugi spóźniłam się  . W przyszłym roku zamówię już w sierpniu
 . W przyszłym roku zamówię już w sierpniu 

A ja właśnie dostałam wiadomość z Czech, że wyślą dopiero 8 listopada, bo dopiero pod koniec października będą mogli
  A ja właśnie dostałam wiadomość z Czech, że wyślą dopiero 8 listopada, bo dopiero pod koniec października będą mogli  . Chyba pójdę z torbami ;:99 .
 . Chyba pójdę z torbami ;:99 .
 . Masz ich już tak dużo! Ja kupuję róże wyłącznie latem, kiedy kwitną w donicach. Boję się jesiennego sadzenia, bo u mnie róże mają zimno i pewnie miałabym dużo strat na wiosnę.
 . Masz ich już tak dużo! Ja kupuję róże wyłącznie latem, kiedy kwitną w donicach. Boję się jesiennego sadzenia, bo u mnie róże mają zimno i pewnie miałabym dużo strat na wiosnę.

Może się jeszcze uda tej jesieni coś posadzić. Miało być na wiosnę
  Może się jeszcze uda tej jesieni coś posadzić. Miało być na wiosnę  

Według kalendarza księżycowego w czasie pełni i nowiu nie robi się nic w ogrodzie. Są tzw przesilenia. Można wierzyć lub nie, ale lepiej dmuchać na zimne
 Według kalendarza księżycowego w czasie pełni i nowiu nie robi się nic w ogrodzie. Są tzw przesilenia. Można wierzyć lub nie, ale lepiej dmuchać na zimne  . Wszystkie moje róże rosną od południa
 . Wszystkie moje róże rosną od południa  . Niektóre mają troszeczkę cienia od drzew.
 . Niektóre mają troszeczkę cienia od drzew.
 . A kysz....
 . A kysz.... 

Ty naprawdę nieźle zaszlałaś z różami. Ciekawa jestem ogólnej ilości ich w ogrodzie. Dobrze, że  M ma pomysły, bo Ci pomoże.
  Ty naprawdę nieźle zaszlałaś z różami. Ciekawa jestem ogólnej ilości ich w ogrodzie. Dobrze, że  M ma pomysły, bo Ci pomoże.  

jestem pod wrażeniem Twojej organizacji pracy.
  jestem pod wrażeniem Twojej organizacji pracy.   Na drugim zdjęciu, to ma być drugi rząd różyczek ?
  Na drugim zdjęciu, to ma być drugi rząd różyczek ?
 Drugi rząd to będą same angielki.
 Drugi rząd to będą same angielki.  

Twoja energia jest powalająca!
 Twoja energia jest powalająca! to ja go muszę podpuszczać, zresztą z nie najgorszym skutkiem
 to ja go muszę podpuszczać, zresztą z nie najgorszym skutkiem  (oj jak to dobrze, że nasi M nie czytają tego, co tu wypisujemy)
   (oj jak to dobrze, że nasi M nie czytają tego, co tu wypisujemy)  

Nigdy nie wyrzucam skórek od bananów. Kroję drobno i wkopuję pod róże. Zawierają dużo potasu. W momencie sadzenia daję każdej po całym bananku. Niech się sobie podje królewna, a co jej będę żałowała. Ostatnio u mnie w Markpolu były po 1,99 zł.
 Nigdy nie wyrzucam skórek od bananów. Kroję drobno i wkopuję pod róże. Zawierają dużo potasu. W momencie sadzenia daję każdej po całym bananku. Niech się sobie podje królewna, a co jej będę żałowała. Ostatnio u mnie w Markpolu były po 1,99 zł. .
 .