Z góry dziękuję za odpowiedź
Podlewanie w szkółce roślin
Podlewanie w szkółce roślin
Czy mógłby mi ktoś z fachowców powiedzieć, tak około, ile wody bedzie mi potrzebne na podlanie np. 1m2 kontenerowej szkółki roślin?
- Pani Szlązkiewicz
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 sty 2006, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Podlewanie w szkółce roślin
Ale to zależy od bardzo wielu czynników... - jakie doniczki, jakie podłoże, jakie rośliny, jaka pogoda ( wiadomo że w lecie potrzeba więcej wody)... Raz więc będzie więcej, raz mniej..
-
AgnieszkaG.
- 200p

- Od: 12 wrz 2008, o 13:24
No właśnie , nie da sie tak ustalić. Na przykład tegoroczne lato - lało wystarczająco dużo, aby rośliny podlewać sporadycznie. Różnice pogodowe są takie, że uruchamianie podlewania na wiosnę odbywa sie nawet o miesiąc później czy wcześniej niż w innym roku. Zależy też czy potrzebuje sie podlewać tunele.
Jeśli aniavirt jesteś zainteresowana, ile płacimy rocznie za wodę z wodociągu, przy jakiej produkcji to daj znać na priv. No chyba że pytanie miało inny cel.
Nie cytujemy postu, jeśli pod nim na niego odpowiadamy.
PW
Jeśli aniavirt jesteś zainteresowana, ile płacimy rocznie za wodę z wodociągu, przy jakiej produkcji to daj znać na priv. No chyba że pytanie miało inny cel.
Nie cytujemy postu, jeśli pod nim na niego odpowiadamy.
PW
... Jestem nowa na forum i dopiero poznaję jak to działa... czy jest na forum jakaś możliwość pisania prywatnie? Jeśli nie to proszę mi napisać w jaki sposób się z Panią skontaktować...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Pawel Woynowski
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tu jest odpowiedź - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=14&t=33860
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
Czy ktoś mógłby mi polecić fachowca, który znałby się na podlewaniu w szkółce roślin ozdobnych? Chodzi mi o dobór pompy, zraszaczy itd. To co mam zainstalowanie nie działa poprawnie. Ślicznie dziękuję za odpowiedź 
Poszukuję kogoś kto mógłby odwiedzić i odpłatnie doradzić i zrobić montaż. Jestem na granicy mazowieckiego i podlaskiego.
Poszukuję kogoś kto mógłby odwiedzić i odpłatnie doradzić i zrobić montaż. Jestem na granicy mazowieckiego i podlaskiego.