Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

A ja się z grudników wyleczyłam. :heja Takie nie dotykane jajca...... :;230 . Swego czasu mój taki wielgaśny już urósł, pąk na pąku i po jednym kwiatku na pociechę zakwitał. Na końcu wszystkie pączki zrzucił. ;:14. Tyle się nacieszyłam. :roll:
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miodowa dostałaś Pw ode mnie, bo ja nie wiem czy się wysłało, czy skasowało ;:223 .,
Ja dziś urobiona umysłowo po pachy ;:224 .
Zajrzyj do mego wątku :wink: .
Dobranoc.
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Zeniu ale dlaczego tak robił ? Czyżbyś śladem Agi MACAŁA ? :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:;230 Lidka dobrze powiedziane ;:108 Zenia pewnie przekręcała co? i się obraził... ;:129 ale żebyście słyszały jak ja dzisiaj do niego przemawiałam jak zobaczyłam te pączki ;:180 chwaliłam i chwaliłam jaki kochany, jaki cudowny... Swoją drogą - Zenia - Twój grudnik jak mój hibek - po jednym, po jednym... ech

kohleria - dostałam info, że wiadomość skasowana zanim została dostarczona, więc nie dostałam :roll: a to Ty masz wątek? ej no, w stopce nie było to i nie poszłam, sorki, już podążam poszukać ;:108 ;:65

Jagoda - dychu? no ja za 6 kupowałam kiedyś, w Kauflandzie teraz też po 5,99.. ale nie kupiłam, aż dziwne... Ale faktycznie, fiołków mi mało to grudnikami się zainteresowałam... ;:223 ja chyba uległa jestem na kwitnienia... ;:224

Ada - tak, poczuły chłodek, Jagoda mówi, że do grudnia daleko, ale kwiatki tak wszystkie w całej Polsce to chyba się na raz nie zmówiły...? może grudzień już za tydzień? ;:223 chociaż ocieplenie zapowiadali...

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Oj dziewczyny ci wasi kwiatowi panowie coś oszczędni tylko po jednym i ............... ;:224 :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43

Post »

Aga, jakie ocieplenie? U mnie w prognozie długoterminowej krecha w dół z dnia na dzień.
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Przybiegłam na suprise i jest ;:138 ... super Aguś tak na pocieszenie Ci się należało :D
Ciesze się razem z Tobą ;:196
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
kohleria
200p
200p

Post »

Miodowa :wit ja nie pierwszy raz wysyłałam Pw i zawsze dochodziły. Do Zeni tez nie doszła :shock: .
Tu Tobie odpisze , to żadna tajemnica, że ta kwiaciarnia , to ta na bazarze przy 1 Maja, co na wysokości multum kwiatów stoi, a obok niżej po prawej stoją te do sprzedaży. Między nimi hibki. Raczej płatki pojedyncze; żółty i pomarańczowy.
Cena chyba nie za wysoka , bo wzrostu one słusznego; 1,20 m i bardzo mocno rozgałęzione.
Chyba,ze ich już nie ma, ale długo je oglądałam.
A może sprzedawczyni gapa, nie schowała przed przymrozkami i zmarzły.
Codziennie na bazar chodzę , to się zorientuję jak sprawa wygląda :uszy .
Pozdrawiam cieplutko.
Ja wczoraj zamiast napisać , zajrzyj do Zeni, to wyprawiłam do mnie :;230 .
Ten Profesor AM , tak mi w głowie zawrócił :;230 .
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Gdzie nie wejdę, tam pączki na grudniku...muszę sprawdzić swoje ;:24
Nie martw się obsesją na punkcie grudników. Teraz jest na nie sezon, więc gdzie się nie obrócisz, tam mamią Cię ze sklepowych półek ;:108 ale obiecuję Ci, że obsesja minie, jak tylko zgromadzisz wszystkie kolory i wtedy spokojnie wrócisz do fiołków :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, to wszystko przez to forum i wasze grudniki, taka byłam napalona, że jak na targu zobaczyłam babkę z grudnikami, to i dychę byłam gotowa poświęcić. Na szczęście ten drugi biały już z pączkami od innej mniej pazernej na forsę babki był za 3 zł, więc ze średniej wychodzi mi tylko trochę drożej niż w kauflandzie :tan
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jagoda - masz rację, tak się człowiek napatrzy na kwitnienia u innych, że też chce takie i ;:65 , ja na szczęście często dam sobie w łep i nie kupuję jak cena wysoka, od razu przeliczam ile mogę mieć za to innych mniejszych kwiatuszków i wtedy wolę kupić np szczepkę jakiegoś, bo taniej, a jak sama wyhoduję to potem też mam radość :tan tylko to ćwiczy cierpliwość :evil: jak np fiołki... Ale dobrze policzyłaś, średnio wyszło Ci ok, tamta za 10 pewnie pożałowała jeszcze i temu biedaczek nie kwitnie, ale zbierze się w sobie jak mu powiesz, że u koleżanek ładne pączki ;:108

Iwonko (heliofitka) - masz rację, faza na kalanchoe też była ;:224 grudników niewiele kolorków bywa więc szybko pewnie mi przejdzie (do tego kwitną 2 razy w roku) a fiołków i skrętników odmian a odmian... ;:223 A co do kolorów grudników, to mam plan stworzyć mutanta jakiegoś i chcę pomieszać kolorki w jednej doniczce... jak któraś dziewczyna.. (rany ale ja mam pamięć ;:223 znów nie pamiętam która... może to TY?)

Aniu (Anjja) - ;:196 ja u Ciebie też czekam na to co udało się obfocić ;:65

Ada - u mnie dziś szronu nie było :;230 może o to chodziło tym w IMGW...

Lidka lmw pisze:Oj dziewczyny ci wasi kwiatowi panowie coś oszczędni tylko po jednym i ...............

"po maluszku... po maluszku..." haha ale za to dłużej radość mamy :tan choć pamiętam czerwonego hibka, który mi zakwitł kiedyś 3 kwiatkami na raz... ah co to były za czasy... teraz pogniewany jakiś...

Teśka (kohleria) - ja na ten ryneczek nie chodzę, bo on czynny w godzinach mojej pracy :evil: ale na hibki się powstrzymam.. ile dam radę haha dużego tym bardziej nie mam gdzie postawić...
kohleria pisze: Ja wczoraj zamiast napisać , zajrzyj do Zeni, to wyprawiłam do mnie. Ten Profesor AM , tak mi w głowie zawrócił.

nie ma tego złego... do Zeni też zajrzę ;:108

No i obsesji ciąg dalszy.... moje kochane cudeńko, wspaniały jest, pewnie rozwinie się jak wyjadę na 3 dni w weekend, ale to nic, kwiatki trzymają się na szczęście dłużej...

Obrazek

No i obiecałam Wiktorii któregoś dnia, że pokażę jak moja druga mała hojka carnosa puszcza się w wąsy:

Obrazek

Dziś już u mnie ;:3 nie ma, więc zostawiam ;:233 na pocieszenie
kohleria
200p
200p

Post »

Miodowa czyli moja wiadomość będzie pocieszająca ;:138 . Już nie ma . Był pomarańczowy i byłam uprzejma osobiście,sobie kupić :tan .
Tylko nie wiem jak to będzie. Cały czas był na dworze, a teraz w domu go postawię :? . Może po trochu go będę hartować. Trochę na balkon, trochę do domu. Żeby Słodziak pączków nie zrzucił ;:196 .
Idę zażywać przyjemności przesadzania :heja .
Pozdrawiam cieplutko.
Jak będzie Ci odpowiadał i jak dotrwa, przecież na wiosnę dam Ci szczepkę. ;:4 .
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś u mnie też pochmurno i ;:47
Grudniki pięknie Ci się zapączkowały. ;:63 Moje mnie też zachwyciły, bo mają paczki niemal na każdym listeczku. ;:167
Już nie mogę się doczekac, jak rozwiną sie pierwsze kwiatuszki. :tan
A i muszę pochwalic Twoją śliczną Kordylinkę. ;:138 Mi taką samą już dwa razy zeżarły przędziory. ;:223
No robale wstrętne. :evil: Zupełnie nie rozumiem, czemu sobie tak upatrzyły ten kwiatek i to akurat u mnie. ;:125
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Aguś a może za mało macasz tych panów ! :;230 Ale grudniczek prześliczny toż to obsypany pączkami !! Hojka ładnie wyrośnięta PANIENEK NIE MACAJ BĘDZIE IM GŁUPIO :;230 :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

elcia1974 pisze:A i muszę pochwalic Twoją śliczną Kordylinkę.
Mi taką samą już dwa razy zeżarły przędziory.
No robale wstrętne.
Zupełnie nie rozumiem, czemu sobie tak upatrzyły ten kwiatek i to akurat u mnie.

nawet nie wiedziałam, że lubieją kordylinki... to się baczniej przyjrzę, bo na hibiskusie te mendy wytępiałam ostatnio a stoją sobie obok siebie przecież :shock: Tym przędziorom u Ciebie musi być naprawdę idealnie, masz takie wypasione roślinki, ze nie sposób się oprzeć ;:224
Lidka lmw pisze: PANIENEK NIE MACAJ BĘDZIE IM GŁUPIO

A wiesz jak to trudno...? ;:223 muszę się przy grudnikach powstrzymywać ;:29 to na kimś innym się odbija... ;:224
kohleria pisze: moja wiadomość będzie pocieszająca
Już nie ma . Był pomarańczowy i byłam uprzejma osobiście,sobie kupić

hahahahaha :;230 to jak już się spełnisz przy tym przesadzaniu to ja chętnie ;:65 popatrzeć czy zajęłaś się nim jak należy ;:224 no pogoda nie-letnia więc faktycznie możesz mu stopniowo fundować ciepełko, aby się nie obraził jak np u Marta80 :(
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”