Tam gdzie rosną kaktusy... i nie tylko- Paula
- fera64
- 500p

- Od: 5 sty 2011, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tam gdzie rosną kaktusy... i nie tylko- Paula
Piękne okazy. Zdjęcia nie są złe
Zawsze podobała mi się M. sheidana, chyba sobie taką sprawię 
Fanka Mammillarii
Pozdrawiam Kasia.
- sokolica
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 maja 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zbierałam się i zbierałam, ale widzę że już Henryk mnie ubiegł
Też mi się wydawało, że to G. monvillei, choć nie z taką dokładnością.
Adromiszuski ładniutkie. Ja swoje też przypiekłam
No i nie można nie pochwalić M. pectinifera. Więc rozumiem, że już jej nie chcesz?
Adromiszuski ładniutkie. Ja swoje też przypiekłam
No i nie można nie pochwalić M. pectinifera. Więc rozumiem, że już jej nie chcesz?
- fera64
- 500p

sokolica Jeśli masz M. pectinifera na zbyciu lub możliwość kupienia nie drogo to ja bardzo chętnie. 
Jak wygląda poparzony adromischus? Jest fioletowy? Bo jeśli tak to ja swojego upiekłam na amen
Jak wygląda poparzony adromischus? Jest fioletowy? Bo jeśli tak to ja swojego upiekłam na amen
Fanka Mammillarii
Pozdrawiam Kasia.
- sokolica

- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Kasiu, mój ma szarą, ususzoną połowę liścia. Fiolet nie mam pojęcia, co możne oznaczać. Poza tym Pw 
-
Reposit-08
- 500p

- Od: 25 sie 2010, o 15:23
Paula, roślinki super.
Byłam święcie przekonana, że Kasia (fera) załapała się na M. pectinifera od Artura, a tu niespodzianka, ale jak widać wyżej negocjacje trwają i może wszystkie trzy będziemy w posiadaniu tej urokliwej mammillarii
Poza tym M. schiedeana bardzo mi się podoba, jest u mnie w planach (tak jak i kiedyś M.plumosa, ciekawa jest również plumosa x schiedeana).
Warto było czekać na zdjęcia, super pokaz
Byłam święcie przekonana, że Kasia (fera) załapała się na M. pectinifera od Artura, a tu niespodzianka, ale jak widać wyżej negocjacje trwają i może wszystkie trzy będziemy w posiadaniu tej urokliwej mammillarii
Poza tym M. schiedeana bardzo mi się podoba, jest u mnie w planach (tak jak i kiedyś M.plumosa, ciekawa jest również plumosa x schiedeana).
Warto było czekać na zdjęcia, super pokaz
- fera64
- 500p

Daguś Odstąpiłam tą mammillarię Pauli, bo Artur obiecał jej pierwszej, tak było uczciwiej, ale liczę, że w przyszłości się załapię na coś - nie ukrywam 
Poczekam, aż będzie w ofercie Pana Pawła N. Już M. perezdelarosae i uciekła sprzed nosa, musiałam czekać na wypłatę i aukcje się skończyły, w sobotę ponownie wystawił, lecz jej nie ma w ofercie
Ale za to jest kilka innych bardzo mnie interesujących 
M. schiedeana miałam okazję kupić w O. ale była w tak kiepskim stanie, że się nie opłacało. Jeśli gdzieś spotkam to nie zapomne o Tobie
Poczekam, aż będzie w ofercie Pana Pawła N. Już M. perezdelarosae i uciekła sprzed nosa, musiałam czekać na wypłatę i aukcje się skończyły, w sobotę ponownie wystawił, lecz jej nie ma w ofercie
M. schiedeana miałam okazję kupić w O. ale była w tak kiepskim stanie, że się nie opłacało. Jeśli gdzieś spotkam to nie zapomne o Tobie
Fanka Mammillarii
Pozdrawiam Kasia.
-
Reposit-08
- 500p

Miło to słyszeć
Będę mieć na uwadze aukcje na All, ta mammillarka tam często spotykana, w razie czego dzięki za pamięć
Będę mieć na uwadze aukcje na All, ta mammillarka tam często spotykana, w razie czego dzięki za pamięć
- theoria_

- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Kontakt:
Ojej, ilu gości!
Trochę niezręcznie z tą mamilarią wyszło, bo zauważyłam później, że Kasia pierwsza zgłosiła w wątku identyfikacyjnym chęć odkupienia jej od Artura.
Kasiu, mam nadzieję, że się nie gniewasz i w krotce spełni się Twoje marzenie o tej i innych pięknych mamilariach
M. perezdelarosae co jakieś czas pojawia się na all (tak jak M. schiedeana - swoją kupiłam w egzotycznym ogrodzie na all), ja również pewnie na nią zapoluję w przyszłym roku.
Magda, dziękuję za fatygę przy identyfikacji. Ta Mammillaria już nieaktualna, ale na pewno będę prosiła o pomoc w innych zakupach
Daga, wciąż czekam na Twoje zdjęcia. Podeślij jakiś link z plumosa x schiedeana
Moje adromiszusy dostały brązowych, błyszczących plam a część liści zrobiła się bordowa i pomarszczona (te usunęłam w akcie paniki, bo pomyślałam, że to jakieś choróbsko). Jeden z odciętych liści wsadziłam do ukorzenienia, ciekawe co z tego wyniknie.
Trochę niezręcznie z tą mamilarią wyszło, bo zauważyłam później, że Kasia pierwsza zgłosiła w wątku identyfikacyjnym chęć odkupienia jej od Artura.
Kasiu, mam nadzieję, że się nie gniewasz i w krotce spełni się Twoje marzenie o tej i innych pięknych mamilariach
Magda, dziękuję za fatygę przy identyfikacji. Ta Mammillaria już nieaktualna, ale na pewno będę prosiła o pomoc w innych zakupach
Daga, wciąż czekam na Twoje zdjęcia. Podeślij jakiś link z plumosa x schiedeana
Moje adromiszusy dostały brązowych, błyszczących plam a część liści zrobiła się bordowa i pomarszczona (te usunęłam w akcie paniki, bo pomyślałam, że to jakieś choróbsko). Jeden z odciętych liści wsadziłam do ukorzenienia, ciekawe co z tego wyniknie.
-
Reposit-08
- 500p

- theoria_

- Kontakt:
Bardziej fotogeniczna od plumosy to pewnie po schiedeanie
A tak poważnie bardzo fajna, może i ja bym się skusiła.
Nie stresuj się, ja też zaniedbałam swój wątek czasem tylko rzucę okiem co inni dodali a już samej mi się nie chce. Przez ostatnie miesiące pisania magisterki też nie wiedziałam jak boży świat wygląda.
Nie stresuj się, ja też zaniedbałam swój wątek czasem tylko rzucę okiem co inni dodali a już samej mi się nie chce. Przez ostatnie miesiące pisania magisterki też nie wiedziałam jak boży świat wygląda.
- fera64
- 500p

theoria_ pisze:Ojej, ilu gości!![]()
Kasiu, mam nadzieję, że się nie gniewasz i w krotce spełni się Twoje marzenie o tej i innych pięknych mamilariachM. perezdelarosae co jakieś czas pojawia się na all (tak jak M. schiedeana - swoją kupiłam w egzotycznym ogrodzie na all), ja również pewnie na nią zapoluję w przyszłym roku.
Magda, dziękuję za fatygę przy identyfikacji. Ta Mammillaria już nieaktualna, ale na pewno będę prosiła o pomoc w innych zakupach![]()
Daga, wciąż czekam na Twoje zdjęcia. Podeślij jakiś link z plumosa x schiedeana![]()
Pewnie, że się nie gniewam
Fanka Mammillarii
Pozdrawiam Kasia.
- theoria_

- Kontakt:
Kasiu, czy udało Ci się ją zdobyć?
Jak już kiedyś wspomniałam, u mnie nie ma zimowania, jest tylko zmiana warty. Wciąż wiele się dzieje na moim parapecie, wiele roślin pozytywnie mnie zaskoczyło, więc trzymajcie kciuki za
Titanopsis calcarea i jej pierwsze kwitnienie sorki za jakość, nie miałam aparatu Moja mama cały dzień pilnowała pączka a on czekał z otwarciem aż wrócę z pracy

Jestem ciekawa czy u osób, które nabyły je w tym roku w biedr również już kwitną
Jak już kiedyś wspomniałam, u mnie nie ma zimowania, jest tylko zmiana warty. Wciąż wiele się dzieje na moim parapecie, wiele roślin pozytywnie mnie zaskoczyło, więc trzymajcie kciuki za
Titanopsis calcarea i jej pierwsze kwitnienie sorki za jakość, nie miałam aparatu Moja mama cały dzień pilnowała pączka a on czekał z otwarciem aż wrócę z pracy

Jestem ciekawa czy u osób, które nabyły je w tym roku w biedr również już kwitną
- Akwelan_2009

- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Taki "maluch" a tak pięknie zakwitł 
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne "słoneczko" jesienną porą.
Skromna roślinka ale jak zakwitnie wygląda super.
Skromna roślinka ale jak zakwitnie wygląda super.
- Farel

- Od: 22 lip 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Henryku, rozumiem, że ona skromna tylko z rozmiarów, bo nawet jak nie kwitnie, to aparycję ma bardzo ciekawą.