a poważnie to super wyciąga liście spomiędzy iglaków.
Mój ogród - Józef cz.2
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród - Józef cz.2
.dokładnie...
-
ewa-teresa
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 20 lut 2011, o 16:46
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Józek ładne masz odmiany i przezimowanie ich byłoby dobre bo w kolejnym sezonie to już piękne krzewy. Zanim młode ruszą to z poprzedniego sezonu juz są obsypane pąkami.
Uważam,że łatwo je przezimować - może spróbujesz - zero ryzyka a może się uda - namawiam.
Uważam,że łatwo je przezimować - może spróbujesz - zero ryzyka a może się uda - namawiam.
- agaM

- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Józefie, to passiflorę po przycięciu do ciemnej piwnicy trzeba wynieść? podlewać ją zimą czy nie?
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Po przymrozkach ogród pewnie już zdobią przebarwione liście i iglaste?
Moja fuksja jeszcze na tarasie, muszę wnieść przed mrozami, bo nie należy do tych, które mogą zimować, ale od razu chyba przytnę,żeby nie śmieciła kwiatkami i do nieogrzewanego pokoju
Co kwitnie fioletowo na parapecie, bo nie widzę szczegółów? (za orchidarium)
Moja fuksja jeszcze na tarasie, muszę wnieść przed mrozami, bo nie należy do tych, które mogą zimować, ale od razu chyba przytnę,żeby nie śmieciła kwiatkami i do nieogrzewanego pokoju
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Józef

- Kontakt:
kilka dni temu wyciąłem..bo zmarzł.(miskant)..znów nie zdążył zakwitnąć a już pióropusze miały jakieś 5 cm..myślałem że mi ręka odpadnie od sekatora..200 tyczek..żona mozolnie obierała je z liści i teraz suszą się w szklarni..ewa-teresa pisze:Józefie bardzo dziękuje za zaproszenie ale nas dzieli baaaaaardzo duża odległość(po miskanta to i boso warto byłoby przyjść nie licząc kilometrów
), pozdrawiam
zbieraj siły na prace w ogrodzie na wiosnę!! ;
-- Śr 02 lis 2011 21:23 --
Swoje przyniosłem na klatkę schodową..trochę późno bo zdążyły zmarznąć ale pewnie odbiją z korzeni.Nie będę ich zasuszał.agaM pisze:Józefie, to passiflorę po przycięciu do ciemnej piwnicy trzeba wynieść? podlewać ją zimą czy nie?
-- Śr 02 lis 2011 21:26 --
swoje też pzyciąłem i wstawiłem do piwnicy.Ta mini miała tak dużo kwiatów że przyniosłem do domu..teraz już opadły więc i ona powędruje do zimowania.A to fioletowe to maleńka chryzantema w orchidarium..MariaTeresa pisze:Po przymrozkach ogród pewnie już zdobią przebarwione liście i iglaste?
Moja fuksja jeszcze na tarasie, muszę wnieść przed mrozami, bo nie należy do tych, które mogą zimować, ale od razu chyba przytnę,żeby nie śmieciła kwiatkami i do nieogrzewanego pokoju![]()
-- Śr 02 lis 2011 21:29 --
Zostawiłem bulwy w doniczkach i wstawiłem do piwnicy a oprócz tego porobiłem sadzonki..w wodzie bardzo szybko się ukorzeniają i do wiosny będę ich miał bardzo dużo.Tosia1 pisze:Józku jak przechowujesz wilca ziemniaczanego? Listki już obleciały i nie wiem co dalej z tym kartoflem??? Grudniki mi kwitną!!
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Józef

- Kontakt:
Bulw nie będę podlewał ..zobaczę jak przeżyją .. pewniejsze są te sadzonki.W tamtym roku tak się rozrastały na parapecie że co chwilę odcinałem i ukorzeniałem następne..Na wiosnę miałem tyle że rozdawałem..
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Józiu czyli ja mam te ziemnaczki od Ciebie poobcinać i włożyć donice do piwnicy. Wytłumacz dokładnie laikowi. Sadzonek mam dwie, a te co obetnę też włożę do wody. Na Twoje nadwyżki jak będą reflektuję. A pamiętałeś o żółtej dalii 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
To wiosną i ja się uśmiechnę do Ciebie 
Sprawdź jak ten odkurzacz radzi sobie z liśćmi róży
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Józek u mnie też 3 dni temu był w nocy przymrozek i z kwiatów Miskanta olbrzymiego ... nici. A tak chciałam je zobaczyć bo to rzadkość w naszym klimacie.
Jutro planujemy wycinkę ale u Ciebie to wielka akcja bo cięcie i czyszczenie od razu - ja nie zawsze tak robię.
Informacje o nich podają,że należy ściąć przed mrozami bo to wpływa na trwałość bambusów ale zostawię kilka na próbę.
Od jakiegoś czasu śledzę Twój wątek i widzę ,ze lubisz też takie inne ciekawe rośliny. Bataty maja piękne liście - mnie raz się udało zdobyć kartofelka, z którego urosła piękna roślina o żółtozielonych liściach - pod koniec sezonu padła. Od tamtej pory nie widziałam żadnych - widać za małe miasteczko na takie rarytasy...
Jutro planujemy wycinkę ale u Ciebie to wielka akcja bo cięcie i czyszczenie od razu - ja nie zawsze tak robię.
Informacje o nich podają,że należy ściąć przed mrozami bo to wpływa na trwałość bambusów ale zostawię kilka na próbę.
Od jakiegoś czasu śledzę Twój wątek i widzę ,ze lubisz też takie inne ciekawe rośliny. Bataty maja piękne liście - mnie raz się udało zdobyć kartofelka, z którego urosła piękna roślina o żółtozielonych liściach - pod koniec sezonu padła. Od tamtej pory nie widziałam żadnych - widać za małe miasteczko na takie rarytasy...
- Józef

- Kontakt:
Margo'ś..odkurzacz..rewelacja!!Z liśćmi róży radzi sobie doskonale..podobnie jak z innymi..Rozdrabnia je na sieczkę.Poza tym ostatnio odkryłem jego inną zaletę..służy do rozpalania ogniska.A dokładniej..ułożyłem dużą stertę gałęzi tuji do spalenia..niestety mokrych i nie bardzo chciały się palić.Po odwróceniu ciągu i dmuchaniu w stertę spłonęły momentalnie..Margo2 pisze:To wiosną i ja się uśmiechnę do Ciebie
..a nie możesz teraz zacząć się uśmiechać?
-- Śr 09 lis 2011 20:31 --
Dorcia..żółte dalie oczywiście czekają na Ciebie..korzo_m pisze:Józiu czyli ja mam te ziemnaczki od Ciebie poobcinać i włożyć donice do piwnicy. Wytłumacz dokładnie laikowi. Sadzonek mam dwie, a te co obetnę też włożę do wody. Na Twoje nadwyżki jak będą reflektuję. A pamiętałeś o żółtej dalii
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To się cieszę, a kiedy mam je odebrać na wiosnę.
Józiu te ziemnaczki- wilce od Was mam ściąć, dalej nie wiem czy postępować z nimi jak wcześniej napisałeś.
Józiu te ziemnaczki- wilce od Was mam ściąć, dalej nie wiem czy postępować z nimi jak wcześniej napisałeś.