Ogródek pod dębami część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami część 4

Post »

Haszko, jesień u wszystkich jest wspaniała. Kocham tę porę roku...dopoki nie zacznie się robić zimno. ;:108
Margo, jak zostawisz te biedne begonie w ziemi, to pewnikiem zamarzna na amen. Ja już je wykopałam. Dam im w przyszłym roku jeszcze jedną szansę.
Krysiu, u mnie jeszcze przymrozków nie było, chociaż całkiem niedaleko zmroziło już forumkom ogródki. U mnie zawsze jest swoisty mikroklimat.
Edulkot, no niestety jak co roku problem z liśćmi, ale dzięki nim nigdy nie zmarzła mi zimą żadna róża. A to duży plus w sytuacji, gdy człowieka ogarnęła różana gorączka :;230
Sure, ta dwukolorowa krzewuszka jest fajna, bo oryginalna. Te inne, zwyczajne, już mi obrzydły, bo kwitną tylko na wiosnę, a potem zajmują miejsce... różom. Chyba więc zostawię tylko tą pod dębem.
Małgosiu, pieńków się u mnie trochę nazbierało. Zawsze lubiłam takie różności w ogrodzie. Nie wykorzystuję ich raczej do niczego, czasem może postawię na którymś jakąś doniczkę. Właściwie są tylko ozdobą.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Wandziu , ile Ty masz metrów ogrodu???
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Wandziu! Dawno mnie nie było na forum i mam sporo zaległości do odrobienia...w zasadzie chciałam się tylko przywitać ale zobaczyłam piękne jesienne fotki i zatrzymałam się na dłużej :D
Pięknie pokazujesz swój ogród ;:138 Jesień jest malownicza ale lata ...żal.....
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu,niesamowite te pieńki,faktycznie urocze same w sobie.Oby jutro nie padało to jadę do lasu.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

To jest Wandziu pieńkowi festiwal. Wiesz mój M nawet wyznawszy się na pniach zwozi mi na działkę okazyjnie zdobyte pieńki. Pierwszy z pracy, brzózkę wycinali to poprosił o kawałek, drugi o dużej objętości nie wiem skąd, niestety sam go wykorzystał i przykręcił do niego jakieś urządzenie. Kolejny z osiedla, widział, że zbierają na przyczepę pnie po wycięciu drzewa i mówi do nich - panowie poproszę o pień dla żony, a oni mu na to, potraktuje pan żonę jak koguta. Ale kwitków z nim nie kupuję, nie zna się i zadaje za dużo pytań.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Irga wydaje się naprawdę ciekawą roślinką. Na razie nie mam na nią miejsca ale to się zobaczy za rok, dwa, wtedy zagarniam większy teren pod moje kfiatuski ;:138 Ale masz dużo pniaków. A ja poluje na tylko dwa, trzy korzenie czy fajne konarki i nic! :( Ciekawi mnie jakie korzenie będzie miała jabłonka która wycinam.Może ona się nada.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

No i zauroczyłaś gości pieńkami ;:138 a ta siekiera to dla odstraszenia ewentualnych intruzów :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Igo, mój ogródek maciupeńki, na pewno o wiele mniejszy od twojego. 700 metrów razem z domem Ale za to zatłoczony. Trudno, jest tyle, ile jest. Więcej nie będzie. Choćbym chciała mieć trzy razy tyle. Ech...
Malinko, to dobrze, że już wróciłaś i nie zrezygnowałaś z forum, troszkę już ciebie brakowało ;:108
Krysiu, to wspaniale, że mamy M, którzy przynoszą nam do domu coś, co nas może ucieszyć. To kamień, to pieniek, to worek ziemi. Fajnie jest tak razem pracować, a potem razem cieszyć się przy kawce pięknymi widokami. Trzeba to doceniać i wyrażać jakimś sympatycznym słowem lub gestem, bo nie wszystkim jest to przecież dane.
Paula, Małgosiu, ja właściwie nie wybierałam się nigdy specjalnie po te pieńki, same wlazły mi w oczy, to je wzięłam. Zawsze coś tam przynoszę ze spacerków. Choćby kilka szyszek. Paula, pieniek od jabłonki na pewno się nada, tylko pilnuj, żeby ktoś nie wziął do spalenia.
Stasiu, nic się nie bój :;230 Ta siekierka to tylko znak mojego M, że tutaj się też porządnie pracuje, a nie tylko wącha kwiatki :;230

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Pieńków raczej nie ma w sprzedaży, wiec musimy zdobywać. A skoro o szyszkach mowa, to pochwale M, sam z własnej inicjatywy przywoził mi chociaż reklamówkę szyszek z prawie każdego jego wyjazdu. Leżą u mnie miedzy innymi z Torunia, Bydgoszczy, Szczecina, z połowy Polski podzielonej wzdłuż. To dla mnie ważne, że potrafi angażować się w działkę, jak to mężczyzna mówi mi , że lepiej udoskonalać altankę. Nie lubi mojego sadzenia, plewienia, ale wszystkim co kwitnie zachwyca się. Chwali zapach zieleninki z działki. Ogród przydomowy ma pewnie inne priorytety. Ale się rozpisałam. U nas już po przymrozku, oklapły dalie, canny, astry, nasturcja nawet aksamitki. Pozdrawiam.
Pozdrawiam Krystyna
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

U nas każdy pniak czy kłoda idą pod piłę i do pieca, no chyba że już się nie da i wtedy mogę go sobie łaskawie zabrać. Te moje chłopy to nic nie podarują tak łatwo ale podziwiać to potem po kryjomu to tak. :wink:
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Wandziu ależ Ty stron naprodukowałaś ... sporo czasu zajęło mi nadrobienie.
Jesteś szybka we wszystkim bo robota na kilku frontach jednocześnie aż miło popatrzeć.
Z taką energią zdążysz ze wszystkim do zimy.
Pozdrawiam
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Wandziu, moje 710 metrów to to samo. :;230 Zdjęcia trochę przekłamują. :lol:
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Nie ma opcji nikt go nie weźmie, prace przy tym wykonuje mój chłopak więc nie chcąc się narazić pobiłby się z kimś jakby chciał buchnąć ten pieniek :;230
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witaj Wandziu :wit
Wyprzedziłaś mnie , miło że o mnie pamiętasz ;:196 Piękne fotki w nowym wątku , jesień też jest piękna ;:138
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00

Post »

Wandziu pniaczki zarąbiste!
Rzeczywiście można odnieść wrażenie, że Twój ogród jest 5 razy większy niż...jest :D
PW za chwilkę Ci wyślę :D
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”