o matulu...niedokładnieNoo tu bym trochę bacikiem sprała koleżankę.
Jakoś tak niedokładnie zrobione hmmm....

to przyjdź TY do mnie.....

o matulu...niedokładnieNoo tu bym trochę bacikiem sprała koleżankę.
Jakoś tak niedokładnie zrobione hmmm....

Mnie się  podoba i jest perfekt.Odczepisz się cholernico od moich pszczółek
  Mnie się  podoba i jest perfekt.Odczepisz się cholernico od moich pszczółek  A jesień mam przecudowną na działce,byłam dzisiaj na spacerze po działeczkach i powiem nieskromnie,ba nawet bardzo nieskromnie w kategorii jesień w ogrodach rodowskich należy mi się wyróżnienie za kolory
 A jesień mam przecudowną na działce,byłam dzisiaj na spacerze po działeczkach i powiem nieskromnie,ba nawet bardzo nieskromnie w kategorii jesień w ogrodach rodowskich należy mi się wyróżnienie za kolory  
   No i wyszła cała moja skromość
  No i wyszła cała moja skromość 

no to się powtórzę Agatko  te olbrzymie (sięgają mi do polowy uda)siałam wczesną wiosną w domu na parapecie
  no to się powtórzę Agatko  te olbrzymie (sięgają mi do polowy uda)siałam wczesną wiosną w domu na parapecie  (żyzny parapet musiał być) Pozostałe siałam już w czerwcu na działce wyrosły mniejsze,acz równie piękne.Troszkę mnie nerwów te kapusty kosztowały,nawalczyłam się z gąsienicami bielinka
 (żyzny parapet musiał być) Pozostałe siałam już w czerwcu na działce wyrosły mniejsze,acz równie piękne.Troszkę mnie nerwów te kapusty kosztowały,nawalczyłam się z gąsienicami bielinka  Wstrętne zielone potwory ,potrafią w jeden dzień pożreć dość dorodną kapuchę. Nazabijałam się tych gąsienic
  Wstrętne zielone potwory ,potrafią w jeden dzień pożreć dość dorodną kapuchę. Nazabijałam się tych gąsienic  Warto było się poświęcić ,są tak bajecznie kolorowe.
  Warto było się poświęcić ,są tak bajecznie kolorowe.
 Melduję posłusznie,że wszystkie cebule wysadzone yes,yes,yes
 Melduję posłusznie,że wszystkie cebule wysadzone yes,yes,yes  Myślałam już,że nie dam rady... Jednak byłam dzielna jak nie wiem co! Dwa razy już przymroziło u nas w Szczecinie,na moje działeczce nie zanotowałam żadnych strat
  Myślałam już,że nie dam rady... Jednak byłam dzielna jak nie wiem co! Dwa razy już przymroziło u nas w Szczecinie,na moje działeczce nie zanotowałam żadnych strat  Z innych prac zlikwidowałam już datury patole wylądowały w pojemnikach z wodą i czekają następnego lata
  Z innych prac zlikwidowałam już datury patole wylądowały w pojemnikach z wodą i czekają następnego lata   Zapomniałabym mąż rozrzucił gówna w namiocie
  Zapomniałabym mąż rozrzucił gówna w namiocie  dobrze ,że tam co nie
 dobrze ,że tam co nie  i poprzerzucał  widłami to brązowe złoto
 i poprzerzucał  widłami to brązowe złoto  Aaaaa i hortensje,róże i borówki okopczykowałam żesz kurka jaka ja jestem pracowita .....w tym miejscu burza oklasków
  Aaaaa i hortensje,róże i borówki okopczykowałam żesz kurka jaka ja jestem pracowita .....w tym miejscu burza oklasków

Ja również wyczyściłam szklarnię dopiero dzisiaj,poszła ostatnia cukinia i ostatni krzak smętnego tomata
 Ja również wyczyściłam szklarnię dopiero dzisiaj,poszła ostatnia cukinia i ostatni krzak smętnego tomata  Słomy nie posiadam,mam jeszcze tylko półtorej worka gówna! Muszę część malinom dosypać,jak myślisz jagodzie kamczackiej tez dać? Zastanawiam się tylko czy 2 ogrodówek do przechowalni do foliaka nie dać hm...... Tą na nóżce już z Jędrkiem wynieśliśmy,strzeżonego ....
 Słomy nie posiadam,mam jeszcze tylko półtorej worka gówna! Muszę część malinom dosypać,jak myślisz jagodzie kamczackiej tez dać? Zastanawiam się tylko czy 2 ogrodówek do przechowalni do foliaka nie dać hm...... Tą na nóżce już z Jędrkiem wynieśliśmy,strzeżonego ....  No i czosnek posadziłam niestety tylko ten wielki biały co na targach zakupiłyśmy.Tego od Ciebie fioletowego nie zabrałam ze sobą na działkę.Na kolejnym wolnym dosadzę
  No i czosnek posadziłam niestety tylko ten wielki biały co na targach zakupiłyśmy.Tego od Ciebie fioletowego nie zabrałam ze sobą na działkę.Na kolejnym wolnym dosadzę  W zasadzie nie mam już nic więcej do dosadzania
 W zasadzie nie mam już nic więcej do dosadzania  Może gdzieś będzie jakaś przecena cebul
  Może gdzieś będzie jakaś przecena cebul   Super okazja nie do odrzucenia
   Super okazja nie do odrzucenia  To sama siebie kopnę w żyć
 To sama siebie kopnę w żyć   To obiecuję sobie i Tobie i wszystkim tu zaglądającym!
 To obiecuję sobie i Tobie i wszystkim tu zaglądającym!

W przyszłym roku chyba już potraktuję chemią a nie ręcznie będę rozgniatać te dziadostwo!
  W przyszłym roku chyba już potraktuję chemią a nie ręcznie będę rozgniatać te dziadostwo!

Polecam kwitnie cały sezon do mrozów
  Polecam kwitnie cały sezon do mrozów  Takie kwiatki to jest to co tygryski lubią najbardziej
  Takie kwiatki to jest to co tygryski lubią najbardziej  

W związku z tym zrobiłam parę późno październikowych ujęć mojego królestwa
  W związku z tym zrobiłam parę późno październikowych ujęć mojego królestwa  Trzeba jakoś podtrzymywać jesienne konwersacje
  Trzeba jakoś podtrzymywać jesienne konwersacje  
  ostatnie smętne kwiatki liliowca
 ostatnie smętne kwiatki liliowca 

pomarańcz to jest ten kolor,którego brakowało mi w ogródku
 pomarańcz to jest ten kolor,którego brakowało mi w ogródku  Muszę to zmienić w przyszłym roku
  Muszę to zmienić w przyszłym roku  Więcej koloru to jest to!
  Więcej koloru to jest to!

Czekam aż te moje najmłodsze jesienne dziecko się rozrośnie.......
Czekam aż te moje najmłodsze jesienne dziecko się rozrośnie.......  choć przyznam że jestem już pod jego wrażeniem
  choć przyznam że jestem już pod jego wrażeniem  

kolorowe listeczki ;)
 kolorowe listeczki ;)

Witaj Marzenko.
 Witaj Marzenko.

Zaraz wdepnę do Ciebie,bo ja bardzo ciekawska jestem ;)
 Zaraz wdepnę do Ciebie,bo ja bardzo ciekawska jestem ;) Sprawdzę na działce i dam znać.Powiem ci ,że jak mi go kupiła na targach wiosennych Aga Empuza to tak jakoś bez przekonania na niego popatrywałam ojć zaraz dostanę młoteczkiem
  Sprawdzę na działce i dam znać.Powiem ci ,że jak mi go kupiła na targach wiosennych Aga Empuza to tak jakoś bez przekonania na niego popatrywałam ojć zaraz dostanę młoteczkiem  Był taki zielonkawy z leciutkim obrzeżeniem wpadającym w pomarańcz. Za to teraz jak dla mnie wart jest każdych pieniędzy
  Był taki zielonkawy z leciutkim obrzeżeniem wpadającym w pomarańcz. Za to teraz jak dla mnie wart jest każdych pieniędzy  Tak sobie myślę,że jeszcze muszę mu dokupić towarzysza  jakiegoś niewielkiego o purpurowych liściach.
  Tak sobie myślę,że jeszcze muszę mu dokupić towarzysza  jakiegoś niewielkiego o purpurowych liściach. spięta to ja dopiero będę jak wszystko obkoszę po raz ostatni
  spięta to ja dopiero będę jak wszystko obkoszę po raz ostatni   i jeszcze mogłabym lepiej posprzątać po kątach
 i jeszcze mogłabym lepiej posprzątać po kątach  Tych sekretnych co nie nadają się do zdjęć
 Tych sekretnych co nie nadają się do zdjęć