Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

witaj Danusiu :) ostatnio masz chyba mniej czasu na FO, ale to się zmieni ;) chłody, które nadeszły skutecznie wyganiają nas z ogrodów, a i rośliny zaczynają się przygotowywać do zimowego snu... u Ciebie nie jest kolorowo jesienią? Danuś, no co Ty piszesz w ogóle - ja uwielbiam Twoje kolorki i elegancję w ogrodzie...

dziś była naprawdę piękna i słoneczna niedziela... chłodek, ale prace w ogrodzie wykonywało się z względną przyjemnością, jak na tę porę roku... udało mi się wkopać cebulowe, oczyściliśmy też oczko i usunęliśmy nadwodne części rosnących w nim roślin... ryby nie pływają już rześko; widać że szykują się do snu... pozostało spuścić wodę z systemu nawadniania i wyrzucić jednoroczne, które jak jeden mąż, opadły po dzisiejszej mroźnej nocy...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Taak, ja też zasiliłam kompost jednorocznymi :) i popstrykałam troszkę. Piękne słoneczko dziś było.
Agu u Melona po 60- siąt to są chyba takie szczepione lantany , ja kupuje po 8 zł małe krzaczki.
x-ag-a
---

Post »

tak, Kasiu, pamiętam, że rozmawiałyśmy o cenie tej szczepionej - pięknej skądinąd - lantany... te zwykłe, po 8zł, faktycznie można przeżyć ;)
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ten piękny czerwony krzaczorek to pewnie berberys Erecta? Oglądałam taki w zeszłym tygodniu, ale znowu rozbiło się wszystko o brak miejsca. Jednak jest przepiękny, warto go mieć!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja znowu dzisiaj wyskoczylam tylko na obchod i do domu szybko. Niby pieknie swiecilo slonce ale wiatr zimny wial brrrr i sie nie dalo tam siedziec. Ale jeszcze niby w przyszlym tygodniu ma byc w miare cieplo, to dokoncze to co musze i spokojnie moge oddac sie blogiemu lenistwu. Zima ma tez swoje dobre strony - mozna odpoczac od zieleniny, chabazi, wykopkow itp
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie mam Red. Ja raczej preferuję róże różowe. Mało mam w innych kolorach.
Teraz już rozumiem z tymi trawami. Tak to jest jak laik oczkowy zabierze głos.
Niestety nie nadążam u Ciebie z czytaniem wszystkich wpisów.
Za szybko pędzisz :D
X_Ro-a

Post »

Witam Cię Agnieszko w Twoim królestwie, nie tylko różanym.Po obejrzeniu kilku wątków zabrakło mi już słów zachwytu jakie należą się Tobie, za tak piękny ogród.Muszą Ci wystarczyć moje Ochy i Achy bo na więcej mnie już nie stać. Chyba na wiosnę zwołam pospolite ruszenie aby choć w znikomej części spełnić moje marzenia.
x-ag-a
---

Post »

droga Romualdo - witam Cię serdecznie pod jesiennymi już brzózkami i bardzo dziękuję za tyle miłych słów i uznanie :oops: jak zauważyłaś na pewno, mój ogródek jest jeszcze młody, ale rozrasta się... sądzę że rośliny odwdzięczają się każdemu, kto się o nie troszczy, dba, kocha... to widać u Ciebie, w Twoim zielonym zakątku... tak Ci - pozytywnie - zazdroszczę, że możesz poświęcać się w pełni ogrodowi... i spełniaj swoje marzenia związane z nim...
miłego wieczoru i zapraszam jak najczęściej :)
Gosiu, ja też preferuję różowe róże; jakoś podświadomie je wybieram... chociaż ostatnio mój wzrok przyciągają mocniejsze barwy... Falstaff, Munstead Wood...
Julka, kiedyś musimy odpocząć i na spokojnie planować kolejny sezon w ogrodzie, prawda? :)
Su, czerwony krzaczorek? Erecty są na jednym ze zdjęć, 'w kupie', pomarańczowe... nie wiem, czy o tę fotkę Ci chodzi?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na jednym zdjęciu i w kupie - tak, ale czerwone! :;230
tzn. jest tam gama kolorów od zielonego do czerwonego, który widzę miejscami, ale zakładałam, że to "kolor docelowy"? W każdym razie o niego mi chodziło :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---

Post »

Su :D
trzecie zdjęcie pod różami?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, tak, trzecie od Leosia ;:108
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aguś, piękna ta twoja jesień.
ogród taki porządny i klimatyczny.
mam nadzieję, ze różom jeszcze mróz nie zaszkodził.
Wakacji w tropikach zazdraszczam (ale nie tak zawistnie-pozytywnie :wink: ). Słoneczka nałap i nam przywieź. Tego chyba najbardziej po zdrowiu nam teraz trzeba.
Pozdrawiam ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś M. jest z tych niereformowalnych i już z nim się nic nie da zrobić. Jakbym miała czas to sama bym to zrobiła żeby mu pokazać. :wink:
x-ag-a
---

Post »

witajcie :)
tydzień zaczął się pięknym słońcem na błękitnym niebie - takiej jesieni i zimy bym sobie i Wam życzyła :)
na ogrodzie liściaki radzą sobie coraz gorzej, przymrozki skutecznie wykonują swoją robotę... jednoroczne też szlag trafił... trzeba się z tym pogodzić...
Maju, może M. musi zobaczyć jak to działa :) za rok, zrób mu pokazowy przejazd kosiarką po trawniku z liśćmi :)
Justyno, dziękuję za miłe słowa... też dostrzegam uroki jesieni, ale jestem zdecydowanie ciepłolubna... dlatego tym bardziej cieszy mnie możliwość spędzenia kilku dni w słońcu i cieple :) promienie i energię przywiozę ze sobą - chętnie się nimi podzielę :)
Su, tak, to one, Erecty ;)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agusiu faktycznie pogoda, jak marzenie...przynajmniej w dzień :wink:
Chociaż muszę przyznać, że dzisiaj troszeczkę zmarzłam i resztę wykopek zostawiłam na jutro.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”