Spojrzałam na termometr za oknem i ... -3 stopnie. Pobiegłam do ogrodu z sekatorem i z
 Spojrzałam na termometr za oknem i ... -3 stopnie. Pobiegłam do ogrodu z sekatorem i z  ścięłam co piękniejsze.
 ścięłam co piękniejsze.To są cztery ubite wazony

Popatrz Helenko, ale ze mnie roztrzepaniec. Przepraszam.
 Popatrz Helenko, ale ze mnie roztrzepaniec. Przepraszam.  

Trzeba się Alu do tego przyzwyczaić, choć naprawdę trudno.
  Trzeba się Alu do tego przyzwyczaić, choć naprawdę trudno.

Ile Ty jeszcze miałaś róż kwitnących
 Ile Ty jeszcze miałaś róż kwitnących 

.
 . .
 .

pozdrawiam - Helena
  pozdrawiam - Helena
 Popracowałam sobie dzisiaj troszkę w ogrodzie. Słoneczko pięknie świeciło więc i robota szła lżej. Wycięłam wszystkie pędy porażone przez mącznika i od razu pocięłam i do pieca. Oj, było tego sporo. Wycięłam też wszystkie zmarznięte mumie, opróżniłam skrzynki i donice ze zmarzniętych surfinii i begonii. Pomyłam je i schowałam do komórki. Tym oto sposobem zakończyłam sezon różany
 Popracowałam sobie dzisiaj troszkę w ogrodzie. Słoneczko pięknie świeciło więc i robota szła lżej. Wycięłam wszystkie pędy porażone przez mącznika i od razu pocięłam i do pieca. Oj, było tego sporo. Wycięłam też wszystkie zmarznięte mumie, opróżniłam skrzynki i donice ze zmarzniętych surfinii i begonii. Pomyłam je i schowałam do komórki. Tym oto sposobem zakończyłam sezon różany  . Jeszcze tylko posadzenie tych co nadejdą a później przygotowanie do zimy
 . Jeszcze tylko posadzenie tych co nadejdą a później przygotowanie do zimy  
  Jutro nadejdą dwie różyczki zakupione dla mnie przez forumową koleżankę Anetkę (ninettę). Anetko dziękuję
 Jutro nadejdą dwie różyczki zakupione dla mnie przez forumową koleżankę Anetkę (ninettę). Anetko dziękuję  

.
 .

Mam jeszcze małe pytanie. Czy jest jakiś środek do opryskania gleby wokół róż, aby zlikwidować pozostałości chorób grzybowych. Niech się toto paskudztwo dalej nie rozwija w ziemi
 Mam jeszcze małe pytanie. Czy jest jakiś środek do opryskania gleby wokół róż, aby zlikwidować pozostałości chorób grzybowych. Niech się toto paskudztwo dalej nie rozwija w ziemi 

Po dzisiejszej pracy w ogrodzie dogorywam. Juto sadzenie Sophii i Nadii. Kobito, i po co Ci to
 Po dzisiejszej pracy w ogrodzie dogorywam. Juto sadzenie Sophii i Nadii. Kobito, i po co Ci to 

Alutka,Alutka102 pisze:Po dzisiejszej pracy w ogrodzie dogorywam. Juto sadzenie Sophii i Nadii. Kobito, i po co Ci to
 po to żebyś była zadowolona, że masz róże.
  po to żebyś była zadowolona, że masz róże.