Stokrotkania - kwiaty domowe
- Chrapka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Stokrotkania - kwiaty domowe
Stokrotkaniu jeśli chciałabyś zmienić nieco postać Reo to go... "ułam"
Mój stał na schodach i przez przypadek złamała się roślina na pół. Szczytówkę do ziemi i na słonko i piękny i zdrowy kolos z niej teraz a roślina matka wreszcie wypuściła pełno bocznych odrostów. Zupełnie inaczej to wygląda

- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Chrapka No coś Ty nie będę go łamać.., bo ukorzeniam dwie odnóżki 
- Stokrotkania

- Kontakt:
A jak już jesteśmy przy reo to ten kwiat jest zwisający czy pnący, tzn. jak lepiej ?
- Chrapka

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Mój, jak widać, na tyczkę i w górę. Jakoś tak mi ich zawsze żal gdy zwisają-mają takie ciężkie łodygi, sprawiają wrażenie jakby miały się zaraz złamać... A jak wolą, to tak naprawdę nie wiem, mój chyba zadowolony jest, skoro tak ostatnio wystrzelił. Niemal go nie poznałam we własnym domu 
- Stokrotkania

- Kontakt:
Mojego też na razie podpieram ( wykałaczką
).
Stokrotkania, fajnie,że do odratowania
.
Ale takie cudo korzeniowe też mnie zachwyciło. Zapewne,rzadko takie coś zamiokulkasowe ogląda :P .
Pozwodzenia w ratowaniu.
Pozdrawiam cieplutko.
Ale takie cudo korzeniowe też mnie zachwyciło. Zapewne,rzadko takie coś zamiokulkasowe ogląda :P .
Pozwodzenia w ratowaniu.
Pozdrawiam cieplutko.
- Anjja

- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Stokrotkania, mniodkowa pokaże tylko go obfocę... jestem często u teściów ale jakoś o aparacie zapominam...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale fajny rząd doniczuszek
, wyobrażam sobie jaki będzie efekt jak półeczka zarośnie zieleninką 
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stokrotkaniu, fajny awatar
Ten plektrantus to myślę, że jak wszystkie plektrantusy powinien zimować w chłodzie. On nie ma takich długich pędów, jak ten zwykły plektrantus, ale za to fajnie się rozrasta. Miałam go kiedyś na balkonie. Wczesną wiosną zrobiłabym z niego sadzonki i wysadziła do skrzynek na dworze, efekt murowany.
Półeczka bardzo ładna, a roślinki w takich samych osłonkach wyglądają fantastycznie.
Ten plektrantus to myślę, że jak wszystkie plektrantusy powinien zimować w chłodzie. On nie ma takich długich pędów, jak ten zwykły plektrantus, ale za to fajnie się rozrasta. Miałam go kiedyś na balkonie. Wczesną wiosną zrobiłabym z niego sadzonki i wysadziła do skrzynek na dworze, efekt murowany.
Półeczka bardzo ładna, a roślinki w takich samych osłonkach wyglądają fantastycznie.
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu podobno aby ładnie rozetkę formować należy obrywać stare i często brzydkie już liście i wtedy powstaje tzw. gęsia szyjka i po to przesadza się fiołka aby tego widać nie było. I nie przesadza się go do większej doniczki tylko kilka centymetrów z dołu odcina się po prostu korzonki. No i nowo przesadzone fiołki mając świeże podłoże lepiej rosną.Stokrotkania pisze: arlet3 ja nie z tych..![]()
Co pół roku przesadzać fiołkio tym to nie słyszałam, po co tak często ?
Człowiek uczy się całe życie...
Aguśmniodkowa pisze:a niech mniei ja nie wiedziałam, że fiołki co pół roku trzeba przesadzać, dobrze mieć tu taką mądrą Arletkę
Ale ja swoich listeczków które się ukorzeniają to za chiny ludowe nie ruszę póki nie pokażą dzieci ;:78 a po zapędach widać, że pół roku może być im mało
![]()
- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Świetnie je pomieściłaś na tej półeczce i fajnie się komponują z kolorem ściany
.
Plectrantus ślicznie Ci się rozrasta, a syngonium ma takie fajne, wesołe kolorki
.
Plectrantus ślicznie Ci się rozrasta, a syngonium ma takie fajne, wesołe kolorki
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
arlet3 pisze:Stokrotkania pisze: Co pół roku przesadzać fiołkio tym to nie słyszałam, po co tak często ?
Aniu podobno aby ładnie rozetkę formować należy obrywać stare i często brzydkie już liście i wtedy powstaje tzw. gęsia szyjka i po to przesadza się fiołka aby tego widać nie było. I nie przesadza się go do większej doniczki tylko kilka centymetrów z dołu odcina się po prostu korzonki. No i nowo przesadzone fiołki mając świeże podłoże lepiej rosną.![]()
aaa no, no, słyszałam, że jak tak wystają już z doniczki z łysym badylem to czas przesadzać, więc true true...
arlet3 pisze:mniodkowa pisze: a niech mniei ja nie wiedziałam, że fiołki co pół roku trzeba przesadzać, dobrze mieć tu taką mądrą Arletkę
Ale ja swoich listeczków które się ukorzeniają to za chiny ludowe nie ruszę póki nie pokażą dzieci ;:78 a po zapędach widać, że pół roku może być im mało
![]()
Aguśto nie ja taka mądra jestem tylko wyczytałam na fiołkowym forum i stąd wiem.
Arletko teraz to i my wiemy od Ciebie, więc wszystkie będziemy uchodzić za mądre
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Nadrabiam zaległości...
Aniu, gratuluję wyswobodzenia zamio z tej doniczki. Podziwiam, bo korzonki n zdjęciu wyglądały na bardzo splątane.
Z przedszkolaków - bardzo mi się podoba syngonium
Aniu, gratuluję wyswobodzenia zamio z tej doniczki. Podziwiam, bo korzonki n zdjęciu wyglądały na bardzo splątane.
Z przedszkolaków - bardzo mi się podoba syngonium
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Stokrotkaniu...podobają mi się wszystkie twoje kwiatki z półeczką włącznie.
. Co do Plectrantus Nico..Jagódka ma rację. On w chłodku.
. Miałam kiedyś na działce, urósł do olbrzymich rozmiarów. Zimą w ciepełku mi padł.