Moja familokowa oaza spokoju cz.8
- Helen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.8
Podziwiam Cię Jadziu. Ciężko pracujesz, w tym swoim ogrodzie. Efekty są znakomite, bo nawet niektóre roślinki chcą zatrzymać się na dłużej.... swoim kwitnieniem przedłużając jesień ,
tak im dobrze u Ciebie 
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu a czy o ten murek będzie się można oprzeć
Nie rozleci się 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Jadziu, obejrzałam różyczki, pięknie kwitną. Moje też mają sporo pączuszków, zwłaszcza Tom Tom, ale po dzisiejszej nocy to chyba niewiele z nich zostanie 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
WANDZIU u mnie jak na razie oznak przymrozku nie widac ,chociaż niedaleko mnie on juz był nawet dzisiaj w nocy . Jak na razie to wszystko jest ok.
OLU jak nasypie więcej ziemi to ona trochę przytrzyma ten murek . Nie chwieje sie jak na razie a rośliny go tylko wzmocnią tak mi sie wydaje . To będzie taki kamuflaż kompostownika . U nas teraz popaduje ,ale mam nadzieję ,ze do jutra przestanie chociaż tez zapowiadają deszcz
HELU
tak sobie zaglądałam na 16 dniową pogodę i cały czas ma być ciepło to może wszystko zdąży jeszcze zakwitnąć
IZULKO to jest kamuflaż kompostownika . Jeszcze jej nie ma na całej wysokości ale będzie . Potem za tą scianką będą cegły i inne materiały przytrzymujące tę ziemie . Wsadziłam tam tylko płożaki ,ale jak uporządkuję jutro cały teren myślę ,że będzie OK
TOSIA nie miałabym skąd wziąść tyle ziemi ,żeby na całej wysokości nasypać . Tam zmiesciłaby się chyba z 1/2 tony ziemi .
STASIU u mnie na razie nie ma mrozu nawet przymrozków chociaż jest chłodno

OLU jak nasypie więcej ziemi to ona trochę przytrzyma ten murek . Nie chwieje sie jak na razie a rośliny go tylko wzmocnią tak mi sie wydaje . To będzie taki kamuflaż kompostownika . U nas teraz popaduje ,ale mam nadzieję ,ze do jutra przestanie chociaż tez zapowiadają deszcz
HELU
IZULKO to jest kamuflaż kompostownika . Jeszcze jej nie ma na całej wysokości ale będzie . Potem za tą scianką będą cegły i inne materiały przytrzymujące tę ziemie . Wsadziłam tam tylko płożaki ,ale jak uporządkuję jutro cały teren myślę ,że będzie OK
TOSIA nie miałabym skąd wziąść tyle ziemi ,żeby na całej wysokości nasypać . Tam zmiesciłaby się chyba z 1/2 tony ziemi .
STASIU u mnie na razie nie ma mrozu nawet przymrozków chociaż jest chłodno

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
No nie, Jadziu. W to to ja już nie uwierzę, żeby nachyłek ci teraz kwitł
Toć on juz kilka miesięcy temu zakończył swój pokaz.
- JAKUCH

- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu ale uwijasz się z planowaną robotą ,już roślinki w skałkach...i ta czarna ziemia ...
bardzo by mi się przydała...ale u nas nie dostępna w okolicy...dalej musze mieszać glebe ,co mnie wykańcza...
A z Tereska dobry pomysl ...z tym kątem cienistym ,ona nawet woli pólcień...a tam będzie mogla rozwijać swoje długie macki korzeniowe...do woli,byleby nie przyjęła kierunku w przódy...
A z Tereska dobry pomysl ...z tym kątem cienistym ,ona nawet woli pólcień...a tam będzie mogla rozwijać swoje długie macki korzeniowe...do woli,byleby nie przyjęła kierunku w przódy...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jadziu-pomysł z murkiem bardzo dobry!Możesz go spajać zaprawą nawet do temperatury jedynie plus 5 stopni,a może i pozostać suchym murem,gdy co 2-3 warstwy wstawiłaś dłuższe kamienie.Korzenie roślin także będą go trzymać.
Kobieta - dynamit!
Dziś pomysł - jutro realizacja!
I znów jest co podziwiać... brawo!
Mówisz, że jeszcze znośna jesień nam się kroi? Oby
Dziś pomysł - jutro realizacja!
I znów jest co podziwiać... brawo!
Mówisz, że jeszcze znośna jesień nam się kroi? Oby
- JAKUCH

GOSIA nie ma na co czekać, bo czas ucieka i wnet nie będzie pogody . Ten kąt zawsze mnie drażnił więc nusiałam coś z tym zrobić . Powoli bo powoli ,ale już jest zrobione na 3/4

EWCIU ziemia ma to samo zadanie co zaprawa [tak myślę ] ,ale od tyłu zrobiłam jeszcze zabezpieczenia ,żeby ziemia mi sie nie osuwała ,gdyż nie ma jej tam za duzo a w przyszłości rosi zakryją wszystkie kamienie
NELA zanim Tereska zacznie sie porządnie rozkrzewiać to jeszcze dużo wody upłynie . Dzisiaj pozabezpieczałam nowe patyczki ,które były w doniczkach . Wsadziłam je z tymi doniczkami wszystkie na grządkę . Mam tam jeszcze trochę ziemi przed ogródkiem ,ale czeka na przyjście nowych róż .
Przesadziłam dzisiaj Danikę, bo tam gdzie rosła będzie stała pergola Mam nadzieję ,że nic jej sie nie stanie

EWCIU ziemia ma to samo zadanie co zaprawa [tak myślę ] ,ale od tyłu zrobiłam jeszcze zabezpieczenia ,żeby ziemia mi sie nie osuwała ,gdyż nie ma jej tam za duzo a w przyszłości rosi zakryją wszystkie kamienie
NELA zanim Tereska zacznie sie porządnie rozkrzewiać to jeszcze dużo wody upłynie . Dzisiaj pozabezpieczałam nowe patyczki ,które były w doniczkach . Wsadziłam je z tymi doniczkami wszystkie na grządkę . Mam tam jeszcze trochę ziemi przed ogródkiem ,ale czeka na przyjście nowych róż .
Przesadziłam dzisiaj Danikę, bo tam gdzie rosła będzie stała pergola Mam nadzieję ,że nic jej sie nie stanie

- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Jadzia, fajnie wyszedł ten murek z płożakami. Przemyśl jeszcze ten pomysł z różami.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

TOSIA
Jutro go sobie obejrzysz w realu . U mnie to co chwila zmieniają sie pomysły
Wreszcie mogę powiedzieć ,że skończyłam [no prawie . ]
Przesadziłam tez już słoneczniki przed beczką i floks a za będą Marcinki te wysokie . Przesadziłam też agrest ,porzeczkę, irysy wysokie marcinki pod zielony płot
Jutro go sobie obejrzysz w realu . U mnie to co chwila zmieniają sie pomysły
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

No Tosia troche to odczuwa mój kręgosłup i nie tylko ,ale będzie OK. Potem jak wszystko zacznie rosnąć to będę tylko podziwiać . Będzie jeszcze robota z różami ,ale to już pestka
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jadziu ale kawał roboty odwaliłaś i bardzo fajnie wygląda ten murek. Czytam że już wszystko poprzesadzałaś, ale z ciebie robotna kobita, nie to co ja, więcej siedzę niż robię.