Trawy niesamowite
Marpy kwiatki i rabatki cz.3
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.3
Trawy niesamowite
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz rację "póki sił starczy". Człek nieraz przeorany po tych wszystkich pracach, ale jak popatrzy i to wszystko zacznie pięknie kwitnąc czy zmieniac kolor to az słodko sie robi i pełnia zadowolenia. 
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
To prawda.
Tylko, że jakoś trudniej się zmobilizować na finisz w ogrodzie.
Po całym roku harówki w ogrodzie jesienią nie za bardzo już się chce popracować przy mrozie.
Tylko, że jakoś trudniej się zmobilizować na finisz w ogrodzie.
Po całym roku harówki w ogrodzie jesienią nie za bardzo już się chce popracować przy mrozie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agniesiu,Agatko,Ilonko,Graziu - cieszę się,że wpadłyście do mojego ogródka
Jesienne widoki są miłe jak jest pogoda i
ale ostatnie dni mamy ponure i chłodne
czekam na poprawę pogody...Pojechałam wczoraj na działkę ale niestety zdążyłam tylko parę fotek pstryknąć
i zabrać coś niecoś do piwnicy na przechowanie ale za mokro było ,żeby nawet coś zagrzebać w ziemi..a jeszcze trochę mam...no i deszcz nas przegnał szybciutko...deszcz potrzebny bardzo bo susza u nas okrutna już była ale jeszcze trochę pogodnych dni też bardzo potrzebne
Nie znoszę takiej aury ...no ,chyba nie tylko ja..wszyscy lubimy ciepełko i tę naszą grzebaninę
... dzisiaj nie pada na razie ale szarówa i tylko patrzeć deszczu , zimno tylko 6 st. na najbliższe dni się lepiej nie zapowiada...
Mój CD...
zakwitł westerland i od razu cieplej...kolorek bardziej nasycony niż latem...

nn kupiłam sobie po drodze

Jacek sobie nic nie robi ze słoty na razie

i takie inne widoczki

cdn...
Jesienne widoki są miłe jak jest pogoda i
i zabrać coś niecoś do piwnicy na przechowanie ale za mokro było ,żeby nawet coś zagrzebać w ziemi..a jeszcze trochę mam...no i deszcz nas przegnał szybciutko...deszcz potrzebny bardzo bo susza u nas okrutna już była ale jeszcze trochę pogodnych dni też bardzo potrzebne
Nie znoszę takiej aury ...no ,chyba nie tylko ja..wszyscy lubimy ciepełko i tę naszą grzebaninę
... dzisiaj nie pada na razie ale szarówa i tylko patrzeć deszczu , zimno tylko 6 st. na najbliższe dni się lepiej nie zapowiada...
Mój CD...
zakwitł westerland i od razu cieplej...kolorek bardziej nasycony niż latem...

nn kupiłam sobie po drodze

Jacek sobie nic nie robi ze słoty na razie

i takie inne widoczki

cdn...
- moniczek
- 1000p

- Od: 19 sie 2010, o 17:55
Maryniu piękna jesień u Ciebie...wcale nie wygląda, że to już październik.
Tyle kolorów, róże i inne kwiaty jeszcze kwitną obficie. U mnie już ostatnie niedobitki i wszędzie pełno liści.
Maryniu, Twoimi fotkami można nacieszyć oczy do woli... ile kolorów bije od powojników, róż i innych kwitnących... u Ciebie ciagle można obserwować schyłek lata... jest cudnie 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Przyjemnie obejrzeć ostatnie kwiaty.
Niedługo już będziemy się nimi cieszyć.
Chociaż to dopiero pażdziernik to jakiś już zimny i bardziej zimowy patrząc na chmury.
Niedługo już będziemy się nimi cieszyć.
Chociaż to dopiero pażdziernik to jakiś już zimny i bardziej zimowy patrząc na chmury.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Spacer po Twojej działce sprawił mi wiele radości. Wiele roślin jakie posiadasz brakuje w moim ogrodzie, ale myślę, że mogę temu zaradzić. Naprawdę spędziłam przyjemny wieczór.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Maryniu z deszczu to ja się nawet cieszę.
Przynajmniej nawodni iglaki i różaneczniki przed zimą, ale widmo zbliżających się nocnych mrozów mnie przeraża .
U nas podobno nawet do - pięciu stopni przy gruncie ma być.
Ślicznie róże Ci jeszcze kwitną.
Ta żółta bardzo mi się podoba, a powojnik jest cudowny, aż nie do wiary, że tak długo kwitnie.
Przynajmniej nawodni iglaki i różaneczniki przed zimą, ale widmo zbliżających się nocnych mrozów mnie przeraża .
U nas podobno nawet do - pięciu stopni przy gruncie ma być.
Ślicznie róże Ci jeszcze kwitną.
Ta żółta bardzo mi się podoba, a powojnik jest cudowny, aż nie do wiary, że tak długo kwitnie.
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Dzięki Tobie na chwilkę zapomniałam o dacie w kalendarzu i zapowiedziach przymrozku.
Trudno ... taki klimat ... będziemy osładzać zimowe wieczory spacerami po ścieżkach znajomych ogrodów - będę wpadać do Twego bo jest bajecznie i kolorowo aż oczy się śmieją .
Pozdrawiam
Trudno ... taki klimat ... będziemy osładzać zimowe wieczory spacerami po ścieżkach znajomych ogrodów - będę wpadać do Twego bo jest bajecznie i kolorowo aż oczy się śmieją .
Pozdrawiam
- marpa

Dziewczyny
wielkie dzięki za miłe sercu odwiedziny
ja ostatnio nie nadążam
ale wnet zapowiadam z przyjemnością rewizyty...
No cóż jesień pokazała wstępnie swoje oblicze ...niezbyt miłe.. u mnie z przymrozkami i to sporymi
wiele roślin ścięło zupełnie, różom liczne jeszcze pąki, hortensje ogrodowe rozwijały jeszcze pąki
niestety już ich nie rozwiną ... hosty w większości rozmemłane,wodniste...no ale trudno ,trzeba się pogodzić, taka kolej rzeczy...Z pracami porządkowymi jestem jeszcze spóźniona a to przez pogodę a to przez inne takie tam...
Na szczęście wczoraj zakończyłam przesadzanie do gruntu różności z doniczek,które chomikowałam lub w celu uzyskania wolnych miejsc lokowałam tymczasowo w doniczkach przez całe lato...
Więcej tego głupstwa nie zrobię...
ile musiałam się teraz "nagimnastykować",żeby to wszystko ulokować a przecież doszły jeszcze przeróżne pojemniki,doniczki,wiaderka z cebulowymi,które też wcześniej zadołować musiałam...ufff!!!!!!!!!A teraz będę rośliny szykować do zimy, oby pogoda dopisała .. dzisiejszy dzień nie jest zaplanowany działkowo...będzie spotkanko...towarzyskie...
no ale to też potrzebne nie sama działką się żyje...a pogoda dzisiaj pięknie się zapowiada.
Mój Cd...
z przymrożonego ogródka..

cdn...
ale wnet zapowiadam z przyjemnością rewizyty...
No cóż jesień pokazała wstępnie swoje oblicze ...niezbyt miłe.. u mnie z przymrozkami i to sporymi
niestety już ich nie rozwiną ... hosty w większości rozmemłane,wodniste...no ale trudno ,trzeba się pogodzić, taka kolej rzeczy...Z pracami porządkowymi jestem jeszcze spóźniona a to przez pogodę a to przez inne takie tam...
Mój Cd...
z przymrożonego ogródka..

cdn...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maryniu zdjęcia z przymrożonego ogródka nostalgiczne, smutne, zapowiadające rychłą zimę.....ale jakie piękne......Wszystko ma swój urok....taka niesamowita różnica....jedne roślinki delikatne, umarznięte, inne siłaczki, wciąż się trzymają....na przekór zimnu i zdobią ogrody do samych śniegów 
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
To moje hortensje i hosty aż tak nie oberwały.
Hortensjowe liście zdążą opaść w całości.
Hortensjowe liście zdążą opaść w całości.
- marpa

Agnieszko,Olu -
miło Was powitać
Na szczęście jeszcze nie wszystko w ogródku przemarzło , dzisiaj pada z ogródka nici...przerwa...ale aura nie sprzyjająca, jakoś tak smutno,ponuro...a roboty mam sporo
ale jeszcze ma być podobno ciepełko..damy radę
Mój CD...
the fairy

Alain delikatniejszy jak widać i płatki ma uszkodzone

Loretto

trawki też dzielne

a Bonica jeszcze nie dawno tak wyglądała ale nie dała rady...

i hosta też kwitła...

CDN...
Na szczęście jeszcze nie wszystko w ogródku przemarzło , dzisiaj pada z ogródka nici...przerwa...ale aura nie sprzyjająca, jakoś tak smutno,ponuro...a roboty mam sporo
Mój CD...
the fairy

Alain delikatniejszy jak widać i płatki ma uszkodzone

Loretto

trawki też dzielne

a Bonica jeszcze nie dawno tak wyglądała ale nie dała rady...

i hosta też kwitła...

CDN...
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
To ja jestem jakieś dziwadło bo mnie ani smutno ani ponuro.To pierwsze zdjęcie wstawione wczoraj ,nic tylko fruwać.Powinno
być w propozycjach do kalendarza.Wskaż mi jeden smutny,przygnębiający szczegół w następnych fotkach.
być w propozycjach do kalendarza.Wskaż mi jeden smutny,przygnębiający szczegół w następnych fotkach.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.