Krokusy w pełnej krasie pięknie się prezentują ,szczególnie te w paseczki biało-fioletowe.
Gabrysiu Ty folii nie ściągasz na zimę, a może już ją założyłaś i posiałaś jakieś nowalijki.

Jolu nie przejmuj się, ale jeśli Cię drażni to duże zdjęcie to możesz zmienić.jolciajci pisze:Gabrysiu krokusiki masz przepiękne.
Na twojej działce to nie dość że nie ma chwastów to jeszcze czysciutko że ho ho :P
Zdjęcia wstawiłam bo Bona pytała jak wygląda kamasja![]()
Pozdrawiam

Dorotko, w tym roku folię miałam ściągniętą, bo dorabialiśmy drzwi i okienko.korzo_m pisze: Krokusy w pełnej krasie pięknie się prezentują ,szczególnie te w paseczki biało-fioletowe.
Gabrysiu Ty folii nie ściągasz na zimę, a może już ją założyłaś i posiałaś jakieś nowalijki.

Ja wcześniej też miałam foliak z plastiku, ale tak jak piszesz powyginał się i połamał podczas jednej wichury.korzo_m pisze: Zaczęłam intensywnie myśleć i wymyśliłam,że wydłużymy foliak, wzmocnimy konstrukcję bo te kabłąki plastikowe nie są tak stabilne i już po tylu latach się powiginały. Ja mam foliak 3x3m. po powiększeniu zyskam na dł. myślę o 0,5m. więc posadzę dodatkowo 6 krzaczków pomidorów.
Gabrysiu zdjęcia chwastów to chyba pójdziesz robić do sąsiada![]()
![]()
, lepiej zrób foto kwiatuszków, tak miło się ogląda. Mnie może uda się pojechać na działkę w środę, chyba tam skrzydeł dostanę :P :P :P i oczywiście zabiorę ze sobą aparat.

Dzięki za wizytę. Krokusy wyłaniają się z pod lonicery - to ostatnia seria zdjęć, a jeszcze wcześniejsze zdjęcia pokazują jak wyłaniają się z pod hebe.tulipanka pisze:Witaj Gabrysiu.
Przepiękne masz krokusiki.U mnie jak na razie rozwinęły się tylko żółte i to jeszcze nie w pełni
![]()
Ach ... ten zimny świętokrzyski klimat ....
Powiedz mi jeszcze, proszę co to za roślinka spod której wyłaniają się żółte krokusy. Bardzo ładnie to wygląda

Guciu to jest lawenda, a nie jest szczepiona tylko tak ją poprowadziłam.gucia pisze:Gabrysiu, ale super widoczek![]()
![]()
![]()
A co to jest, takie srebrne, jakby po prawej stronie strzałki, coś szczepionego na pniu?