Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

Piękna nowa szeflerka , a jak cudnie wybarwiona . Niech Ci rośnie ( u mnie nie chciała) .
Najbardziej jednak chwalę hibiskusa - ma tak dużo pąków , pięknie będze wyglądał jak
rozwinie kwiaty ;:63 ;:108
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miniaturowa szeflerka urocza ;:108 . Jest ślicznie wybarwiona i gęsta - życzę Ci, żeby pięknie rosła :) .
Szkoda jej starszej koleżanki. Przykro się czyta, że sobie nie radzi :( .
Kibicuję grudniczkowi - niech się szybko rozrasta :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga coś piękne roślinki Ci się przyklejają ! I gęsto się w domku zrobi :;230 :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

Szeflerka superaśna :D . Trzymam kciuki za grudniczka :uszy
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

;:7 ;:4
Poczytałam i chyba hibka dopadł przędziorek, jak na razie po moim kąpaniu i opryskaniu nie widać nic, a pewnie mi wierzycie, że tam ciągle zaglądam ;:224 wyczytałam, że przędziorek dopada kiedy w domu za sucho.. a to dziwne jakieś, bo ja walczę z wilgocią... a 3 dni suchszego powietrza chyba mu nagle nie zaszkodziło ;:223 tak czy siak, dopadło, wypędziłam, mam nadzieję, że skutecznie....

Dziękuję za Wasze odwiedzinki, miło mi czytać, że podobają się moje zielone... choć niektóre w koszu lądują ;:224
Magda, Patrycja - dzięki ;:196
rapunzel pisze:Grudniczka leżącego grzech byłoby nie wziąć, toś ty dobry uczynek zrobiła,

widzę, że koleżanka mnie rozumie ;:196

Kasik - obok szeflerki stoi aeonium i nolina, raczej w bezruchu, ale ważne, że nie pada jak szeflera ;:14

Henryku - naprawdę cieszy mnie, że tak podobają Ci się moje "zwykłe" roślinki, z postów w innych wątkach wiem, że wolisz raczej kłujaki, a tych u mnie... 2 :oops:

kociara pisze:Najbardziej jednak chwalę hibiskusa - ma tak dużo pąków , pięknie będze wyglądał jak rozwinie kwiaty

żeby zechciał wszystkie na raz to musiałabym chyba nad nim jakiś urok rozsypać bo on tylko pojedynczo mnie raduje... chociaż.. dzisiaj jest wczorajszy kwiat i nowy dzisiejszy :tan
Wiktoria_W pisze:Miniaturowa szeflerka urocza
Szkoda jej starszej koleżanki. Przykro się czyta, że sobie nie radzi

jej los przesądzony, wyląduje w koszu, nie ma już co ratować, jednak musi poczekać na to kilka dni aż znajdę na grzebanie się w ziemi czas... i konieczność ;:108

Lidka - w domku to gęsto już od dawna, ale czasem coś nie chce współpracować i kończy tragicznie więc na jego miejsce KONIECZNOŚCIĄ jest kupić nowe ;:224

Wczoraj było tak zimno, że postanowiliśmy odkręcić kaloryfery, a żeby ciepło nie szło w firanki to te trzeba było zmienić, więc skorzystałam z okazji i zrobiłam foto mego parapetu salonowego, oto on:

Obrazek

krzak - hibiskus i krzak - hoja carnosa zasłaniają całe światło, ale tak idealnie rosną w tym miejscu, że nie mam sumienia przestawiać...gdziekolwiek ;:170

Miłego dnia ;:196 u mnie dziś wieje jak szlag ale za to w biurze już wymusiłam włączenie ciepła :heja
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

No no Aguś ten parapet zachwycający !!!! No u mnie jakoś tfu tfu współpracują więc pozostaje nie mieć chciejstw co mało realne albo wymyślanie miejsc do wepchnięcia roślinki !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Parapecik uroczy i pełniutki ;:138 Zupełnie, jak u mnie. ;:224 I jak u mnie w doniczkach też kolorowo. ;:224
Normalnie Aguś u Ciebie czuję się, jak we własnym domu. :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Ela - miło mi ;:108 ;:196 czuj się jak u siebie ;:108 Ceramiczne doniczki najpierw miały być w jednakowej kolorystyce, ale szybko mi przeszło, jak zobaczyłam ile tego jest do kupienia, stwierdziłam więc, że kolorowo też może być a jak część zielonych nie kwitnie to chociaż doniczka jakoś nadrabia ;:224

Lidka - a widziałaś opcję z półeczką po środku okna? sposobów na miejsce jest a jest ;:108 poza tym to przecież parapety i ściany mamy gumowe więc wiesz... ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Aguś ale mam zaległośći ;:224
Mikro szeflerka super się prezentuje w towarzystwie nolinki i aeonium... trzymam kciuki za grudniczka...
pomarańczowy od Ciebie ma pączki i bordowy powoli tam coś szykuje...
Muszę Ci przyznać że kolorowy parapecik bardzo mi przypadł do gustu... i to nie tylko za sprawa zielonych ;:224
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Jaki masz piękny ukiweciony parapet i do tego jeszcze taki długi ah ja mam krótkie parapetki
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

Parapecik rzeczywiście pojemny :D . A kwiatuchy jakie ładne :D
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Parapet masz spory, ale i tak jestem w szoku, ile tam ci się udało roślinek zmieścić :shock:
Określenie dżungla nawet do tego parapetu pasuje.
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Parapet robi wrażenie! Bardzo lubię takie zbiorowe zdjęcia roślin bo dopiero wtedy widać jak ich wiele i jakie są naprawdę piękne. :) A już w domu to dochodzi kompozycja, doniczki, firanki, stojaki etc. U Ciebie to nie "dżungla" a doskonale przemyślana kolekcja. Super! :D
cieszy mnie, że tak podobają Ci się moje "zwykłe" roślinki, z postów w innych wątkach wiem, że wolisz raczej kłujaki
Oczywiście hoduję kaktusy i sukulenty, jednak nie tylko je lubię i nie tylko one mi się podobają. W domu rosną też inne rośliny - i dużo ich! To jest jednak domena mojej żony.
W sumie to lubię wszystko co ładne. Też to co zielone i kolorowe - rozjaśnia to cudownie ten szary codzienny pejzaż... ;:224
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Agusiu fanastyczna "dżungla" w salonowym oknie :D
Śliczne, dorodna okazy, no i pięknie oprawione ;:63 ;:63
A cóż tam się tak puściło w tej różowej osłonce?
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszka- cudowny parapet , cudowne rośliny , cudowne kwitnienia ;:63 ;:63
Zablokowany