Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko kwiecie masz przepiękne :shock: :P .
Ta twoja panienka jest śliczna i widać ze łazi za swoją panią wszędzie :P
Co tu dużo mówić Grażynko , cieszynianka to jednak rarytasik w ogrodzie i bardzo pięknie się reprezentuje :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Grażynko witam Cię w niedzielny ranek ,troszeczkę zaniedbałam z wpadaniem do Ciebie ,ale to tak jak człowiek się ciągle gdzieś śpieszy .Podziwiam Twoje krokusy masz je cudowne ,ładnie wyglądają jak są w grupie sadzone ,moje to muszę szukać po całym ogródku ,ale myślę ,że to wina przekopywania ,teraz będzie mi ciężko je pozbierać do kupy :P ;:196
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko! Pogoda dzisiaj w miarę dobra, więc chyba dalej będziesz nas rozpieszczać pięknymi zdjęciami. :wink:
Kwiatuszki śliczne ;:215 . Tylko proszę powiedz mi, które to cieszynianki, bo nie wiem? Nie znam ich :oops:
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Porcja pięknych kwiatów u nie jednego wywołała uśmiech na buzi.
U mnie puszkinii ani śladu, cieszynianka ledwo z ziemi się gramoli, a tu ?
Ale to nic, w końcu też będą i u mnie kwitły - tak myślę :roll:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Marysiu - witaj w kogrobuszu :lol: Wiosenka już zaczyna swój koncert w coraz to nowszych kwiatach które radują ludzkie oczy. Po ponurej zimie taka koloroterapia to prawdziwa radość.

Joluś - łażą za mną obie i to bez przerwy. Ciągle coś psocą albo wylegują grządki a szczególnie w świeżo posadzonej rozsadzie - to akurat uwielbiają. A cieszynianki coraz większe i coraz więcej kwiatków pokazują.

Boguśka - no to masz jedyną okazję, żeby poznaczyć kolory i potem wykopać je. Ja kiedyś też wsadziłam krokusy do trawy, ale nie podobało mi się, że były coraz marniejsze, zamiast coraz większe. Teraz na grządkach rosną bez zarzutu.

Wisienko - zaraz wkleję nowe zdjątka. U mnie pogoda taka sobie w kratkę. Nie jest zimno ale wiatr dokuczliwy.Cieszynianka to ta na 4 i 12 zdjęciu w poprzedniej serii zdjęć - zielonożółte kwiatki.

Gabi - kiedy u nas już będą przekwitnięte to będziemy wpadać do Ciebie, żeby przedłużyć wiosnę - przynajmniej wirtualnie - i nacieszyć oczy jeszcze raz pięknymi kolorami. A jak wiesz czasem wystarczą trzy dni słońca i ciepła a kwiatki już nadrobią zaległości.

Dziewczyny - cieszę się że to już na prawdę wiosna i że wpadłyście na chwilkę. Zapraszam na nowe zdjątka i Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A teraz dalsze obiecane zdjęcia wiosennych kwiatków.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05

Post »

Ło matko.... to ja się zachwycam krokusikiem u mnie, a tu taaaakie piękności.... nieznane mi :cry: :oops: , no poza forsycją i białymi.... i tym pięknym czarnym kwiatkiem . :lol:
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Krysiu ;:100
Ten czarny kwiatek to mnie czasem doprowadza do furii. Tak łazi pod nogami i domaga się pieszczot, że co chwila przypadam na nim głowę a jak nie reaguję na zaczepki to gryzie mnie w nogę. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Grażynko! Dzięki za wyjaśnienie (aha! i za obszerne wiadomości o jaśminie nagokwiatowym ;:79 ).
Z ciekawości zajrzałam sobie do Wikipedii, bo takich zielonych kwiatków jeszcze nie widziałam!
No ale teraz się nie dziwię, skoro najliczniej występują w Twoim regionie.
U Ciebie już kwitnie forsycja?! :shock:
A co jest na pierwszym zdjęciu? :oops: Widzę, że masz dużo kwiatów, których jeszcze nie zdążyłam
poznać.
Ten czarny kwiatuszek niesamowity! :wink:
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wisienko - cieszynianka jak sama nazwa wskazuje to kwiatek mojego regionu. Kiedyś występował bardzo licznie a teraz też już mało gdzie rośnie. Na pierwszym zdjęciu jest ciemiernik. Jeszcze dobrze wszystkie nie rozkwitły ,bo było zimno, ale już się biorą do rośnięcia. Niedługo już zakwitnie pokazany wyżej rododendron karłowy i wilczomlecze a potem cała reszta. Narcyzy też już mają pąki kwiatowe i niektóre tulipany. Więc już się cieszę.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

CUDNY

Obrazek Obrazek

Kogruś...jutro wyruszam na polowanie. Mam nadzieję, że uda się kupić. Doniesiono mi dziś, że są w jednym z naszych Centr...Ogrodniczych. :lol:

Pozdrawiam Kogruś
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Ciemierniczek bardzo ładny ,widać rękę ogrodnika :D :wink: :D
Koty chyba przeszły kurs pozowania do zdjęć bo prezentują się jak rasowe kocie modelki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

O matko ale u Ciebie kolorowo. Ciemierniki czerwone i żółta forsycja. A na 6 i 7 zdjęciu czy to azalia japońska? Te żółte kwiatki powyżej forsycji czy to jaśmin nagokwiatowy? Kiedyś posadziłam go ale nie przetrwał u mnie zimy, chyba miał za duży przeciąg.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko jak Ci zazdroszczę,że masz już taką wiosnę, a najpiękniejszy to ten czarny kwiatuszek ja uwielbiam koty, które nazywam tygryskami.Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Marysiu - mam nadzieję, że łowy się udają i że dostaniesz ciemierniki w sklepie. A jeśli Ci zabraknie to z chęcią podzielę się z tobą moimi, jak tylko przekwitną. :P :P :P

Goniu - tak, one to uwielbiają. Są tak przymilne, że aż za bardzo. Czasami nie można się od nich odpędzić. Ale mimo wszystko zawsze w pogotowiu, aby poprawić mi humor, kiedy go zabraknie. :wink: :lol:

Kryseczko - na 6 i 7 zdjęciu jest rododendron karłowy, tak mi przynajmniej powiedziano jak kupowałam go na targowisku od kwiaciarki. A to drugie to jest jaśmin nagokwiatowy. Jakoś się u mnie trzyma, chociaż rośnie w bardzo marnych warunkach i prawie w cieniu. Chyba go przesadzę ale najpierw spróbuję za radą Wieśka go rozmnożyć przez badyle ścięte po okwitnieniu.

Korzo-m - witaj, jak miło Cię powitać w wioseny dzionek. :P :P Tak tygryski są piękne i bardzo towarzyskie. Moja tygrysica / ta pręgowana / to czasem aż przesadza z towarzyskością. Prawie wchodzi mi na głowę. A reumatyzm w kolanach już dawno wywietrzał za jej sprawą :wink: :P
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”