Laurka na Dzień Nauczyciela
- anik
- 1000p

- Od: 28 maja 2010, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Laurka na Dzień Nauczyciela
Poszukuję pomysłu jak wykonać laurke na Dzień Nauczyciela.
mam dwie lewe ręce w temacie prac ręcznych więc potrzebuję waszej pomocy.
Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto mi pomoże.
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Re: Laurka na Dzień Nauczyciela
Może tutaj znajdziesz pomysł, a jak nie to podpytaj dziewczyny 
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Kto i w jakim wieku ma wykonać te laurkę?
Trochę pomysłów mam.
Trochę pomysłów mam.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- anik
- 1000p

- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Laurka ma być dla nauczycielki od plastyki i muzyki. W szkole padł pomysł aby dzieci z komitetu szkolnego wykonały dla wszystkich nauzycieli laurki. Moja córka jest w 4 klasie i przypadły jej akurat te dwie nauczycielki.
Chętnie spojrzałabym na twoje pomysły Agnieszko.
Chętnie spojrzałabym na twoje pomysły Agnieszko.
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Poniżej dwie gotowe propozycje

Papier wizytówkowy składamy na pół, na wierzch na środku przyklejamy czerwony brystol a na nim gotowy kwiat rózyczki, łodyżkę i listki z zielonej bibułki zwiniętej w rulonik, ozdabiamy gotową kokardką.
Pod spodem przyklejamy napis odręcznie wyrywany, w srodek wklejamy zyczenia i gotowe.

Kwiatki wycięte są z brązowego brystolu, koraliki zawsze jakieś w domu są, gałązki to rozłożony na czynniki pierwsze mata bambusowa, kokardka gotowa z pasmanterii.
Możecie też wziąć papier wizytówkowy, opalić jego brzegi, w srodku wypisać życzenia i zrobić pieczątkę z ziemniaka np. w kształcie serca czy kwiatka. Całość zwinąć w rulon, przewiązać delikatną bawełnianą koroneczką.
Laurka powinna byc prosta ale elegancka, tak by zapadła w serce. Tych naciapanych i gotowców naprawdę się nie zauważa.

Papier wizytówkowy składamy na pół, na wierzch na środku przyklejamy czerwony brystol a na nim gotowy kwiat rózyczki, łodyżkę i listki z zielonej bibułki zwiniętej w rulonik, ozdabiamy gotową kokardką.
Pod spodem przyklejamy napis odręcznie wyrywany, w srodek wklejamy zyczenia i gotowe.

Kwiatki wycięte są z brązowego brystolu, koraliki zawsze jakieś w domu są, gałązki to rozłożony na czynniki pierwsze mata bambusowa, kokardka gotowa z pasmanterii.
Możecie też wziąć papier wizytówkowy, opalić jego brzegi, w srodku wypisać życzenia i zrobić pieczątkę z ziemniaka np. w kształcie serca czy kwiatka. Całość zwinąć w rulon, przewiązać delikatną bawełnianą koroneczką.
Laurka powinna byc prosta ale elegancka, tak by zapadła w serce. Tych naciapanych i gotowców naprawdę się nie zauważa.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."