Czy na ostatnim zdjęciu to jest alstromeria?
Moi podopieczni
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moi podopieczni
Czujna jak zwykle się melduje
- wingslessangel
- 200p

- Od: 15 lip 2011, o 15:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Aguś, moje-Twoje roślinki poprzyjmowały się. U Cie w ogrodzie pięknie a ten śniedek super, nigdy takiego nie widziałam.
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Agnieszko ten śniadek ,przypomina mi moje cudo w ogrodzie ,mam taką metodę że jak przesadzam roślinki w doniczkach to ta ziemię wysypuję na klomb i coś mi się przypomina że była tam jakaś cebulka ,którą wsadziłam ,wyrosły ładne liście i metrowa łodyga na której jest pąk kwiatowy -żeby tylko zdążyła zakwitnąć 
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Aguś piękne łany astrów one są bardzo urocze jak rosną w skupisku .Margerytka żółta urocza ,małe słoneczka
Również życzę udanego weekendu

Również życzę udanego weekendu
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś witaj.
Bardzo mi się podoba ten żółto kwitnący rumianek, czy złocień, ale on chyba jednoroczny?
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Bardzo mi się podoba ten żółto kwitnący rumianek, czy złocień, ale on chyba jednoroczny?
Pozdrawiam Cię serdecznie.
-
aga111
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 sie 2011, o 12:46
Witaj Jagódko.Tak to jest alstromeria.Spotkałam się również z nazwami lilia peruwiańska,lub z piękną polską nazwą - krasnolica.
Agusiu oj jesień już jesień.Zwłaszcza dziś,zamglone,zachmurzone i pada
.Roślinka o którą pytasz to alstromeria,odpisałam wyżej Jagódce.Mam ją dopiero pierwszy rok.Z tego,co wyczytałam,to może przezimować w glebie,ale tylko do do kilku stopni poniżej zera i pod okryciem,Ja jednak nie będę ryzykowała i na zimę wstawię ją do chłodne go pomieszczenia.
Witam Cię Zosiu i dziękuję za miłe słowa.Cieszę się bardzo,że roślinki dobrze się mają i rosną.Sniadek rzeczywiście jest super
Marzenko widziałam u Ciebie to cudo,tak to jest śniadek-napisałam Ci.Przypuszczam,że i ja tak zrobiłam,bo przy przesadzaniu roślin doniczkowych pozostałą zużytą ziemię wysypują na rabatki.Musiała w którejś doniczce zostać cebulka śniadka i teraz o sobie przypomniał.
Witaj Tereniu.Cieszę się,że zaglądasz do mojego ogródka.Marcinki w tym roku naprawdę niesamowicie wyglądają.A Twoje margerytki też będą się pięknie w przyszłym roku prezentowały
Witaj Tajeczko.Myślę,że w przyszłym sezonie się skusisz
Kochane bardzo serdecznie Was wszystkie pozdrawiam

Agusiu oj jesień już jesień.Zwłaszcza dziś,zamglone,zachmurzone i pada
Witam Cię Zosiu i dziękuję za miłe słowa.Cieszę się bardzo,że roślinki dobrze się mają i rosną.Sniadek rzeczywiście jest super
Marzenko widziałam u Ciebie to cudo,tak to jest śniadek-napisałam Ci.Przypuszczam,że i ja tak zrobiłam,bo przy przesadzaniu roślin doniczkowych pozostałą zużytą ziemię wysypują na rabatki.Musiała w którejś doniczce zostać cebulka śniadka i teraz o sobie przypomniał.
Witaj Tereniu.Cieszę się,że zaglądasz do mojego ogródka.Marcinki w tym roku naprawdę niesamowicie wyglądają.A Twoje margerytki też będą się pięknie w przyszłym roku prezentowały
Witaj Tajeczko.Myślę,że w przyszłym sezonie się skusisz
Kochane bardzo serdecznie Was wszystkie pozdrawiam
- rapunzel

Aga, dziękuję za odpowiedź, bardzo ładne są te alstromerie, ja je znam z kwiaciarni, ale wiem, że można też u nas uprawiać w gruncie, a nawet czytałam o uprawie w doniczkach, choć wydaje mi się, ze są chyba za wysokie.
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Marcinki masz niesamowite
pięknie wygląda
Miłego dzionka
Miłego dzionka
- rapunzel

aga, przyznaję, że kusi mnie ta alstromeria jako balkonowa roślinka, że szkoda gadać, zwłaszcza, że można ją w chłodzie przezimować. Mam pytanie, w jakiej formie ją kupiłaś? Gotowej rozsady czy jakiejś cebuli a może nasion? Przyznam się bez bicia, że nie orientuję się, jak się ją rozmnaża.
-
aga111

Witaj Dzidziu.Jak miło Cie gościć.
Dziękuję bardzo w imieniu marcinków
Jagódko,ja ją kupiłam jako sadzonkę i na dodatek strasznie zabiedzoną,teraz mi się odwdzięcza za uratowanie
Mnie natomiast kusi,żeby ciachnąć z niej szczepkę i spróbować ukorzenić.Próba nie strzelba,a nóż widelec się uda

Jagódko,ja ją kupiłam jako sadzonkę i na dodatek strasznie zabiedzoną,teraz mi się odwdzięcza za uratowanie
- rapunzel

Wg mądrej książki, bo właśnie zajrzałam do niej, alstromerię rozmnaża się na początku maja przez podział kłącza, ale życzę powodzenia
Chyba pochodzę wiosną za tymi kłączami, bo wiele uroku maja te alstromerie.
Chyba pochodzę wiosną za tymi kłączami, bo wiele uroku maja te alstromerie.
-
aga111

Tak ,piękne są.A na wiosnę będę polowała na inne kolory,bo naprawdę warto je mieć 
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Witaj Aguś
Dziękuje ,że do mnie zaglądasz ale czytam w Twoich wątkach ,że obie jesteśmy strasznie zapracowane przy ogródkach ale i tak znajdujemy chwilkę by wpaść z
Miłego dnia i dużo słoneczka