Moje cudaki - Mirabilis
-
Mirabilis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Blabla - wiedziałam, że zawsze mogę na Ciebie liczyć. Widziałam podobnego w jakieś mądrej książce z kaktusami, ale nie byłam pewna czy to jest to samo. One wszystkie takie do siebie podobne.
giga45 - dziękuję, za miłe słowa. Grudnika możesz posadzić z uszczykniętych listków. Poszczególne człony już mają małe korzonki, więc łatwo się przyjmują.
Aneto - ja do Castoramy mam niestety rzut beretem (dosłownie!). A musiałam kupić doniczkę do draceny. A czy to moja wina, że aby dojść do doniczek, trzeba przejść przez dział kwiatowy
giga45 - dziękuję, za miłe słowa. Grudnika możesz posadzić z uszczykniętych listków. Poszczególne człony już mają małe korzonki, więc łatwo się przyjmują.
Aneto - ja do Castoramy mam niestety rzut beretem (dosłownie!). A musiałam kupić doniczkę do draceny. A czy to moja wina, że aby dojść do doniczek, trzeba przejść przez dział kwiatowy
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
-
volumineux
- 500p

- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Mirabilis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak to 13-tego dzień zaczął się samymi problemami, więc na poprawę humorku kupiłam sobie to dziwo:

Na doniczce jest nazwa: "euphorbia mili", ale pewnie z niego takie mili jak ze mnie perska księżniczka. (Chyba że się mylę).
I jeszcze pytanko do znawców. Kwiatek ma 2 rodzaje pędów - płaskie i wydłużone cylindryczne - to normalne, czy objaw braku światła?

Na doniczce jest nazwa: "euphorbia mili", ale pewnie z niego takie mili jak ze mnie perska księżniczka. (Chyba że się mylę).
I jeszcze pytanko do znawców. Kwiatek ma 2 rodzaje pędów - płaskie i wydłużone cylindryczne - to normalne, czy objaw braku światła?
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
Euphorbia milli to nie jest
. Ciekawy jestem kto go tak podpisał
. To jakaś opuntia, a dwa rodzaje pędów nie są objawem problemu z roślinką. Mam chyba tą samą Opuncję, ale jak do tej pory nie udało mi się jej zidentyfikować.
Możliwe, że jest opuntia brasilineis albo o. argentina, chociaż może to być też jakaś odmiana opuncji figowej.