- dziękuję , że wpadłaś . Ja też nadrabiam zaległości , wprawdzie nie wakacyjne , ale na jedno wychodzi
  - dziękuję , że wpadłaś . Ja też nadrabiam zaległości , wprawdzie nie wakacyjne , ale na jedno wychodzi- byłam nieobecna . Kiedy będziesz mogła , i miała chęć , to zapraszam

- dziękuję , że wpadłaś . Ja też nadrabiam zaległości , wprawdzie nie wakacyjne , ale na jedno wychodzi

wydaje mi się ,że lepiej wyglądają u kogoś no i jest okazja oglądać te piękności u innych
 wydaje mi się ,że lepiej wyglądają u kogoś no i jest okazja oglądać te piękności u innych 

- to prawda lecz przyznaję , że urozmaiceń , zwłaszcza takich jak mnie ostenio spotykają , mam po dziurki ....
  - to prawda lecz przyznaję , że urozmaiceń , zwłaszcza takich jak mnie ostenio spotykają , mam po dziurki ....  

- może się dzisiaj uda to zrobić , chciałabym .
  - może się dzisiaj uda to zrobić , chciałabym .   
  - może i dobrze , ja też nie kolekcjonuję sukulentów , fiołków, skrętników .... i wielu innych . A większość roślin mi
  - może i dobrze , ja też nie kolekcjonuję sukulentów , fiołków, skrętników .... i wielu innych . A większość roślin mi  

- jak to w życiu
  - jak to w życiu   . O starym zdążyłam zapomnieć , a nowego ... nic dobrego , ale ma być lepiej ??
 . O starym zdążyłam zapomnieć , a nowego ... nic dobrego , ale ma być lepiej ??  

- dziękuję za odwiedziny i życzenia , oby się spełniły .
  - dziękuję za odwiedziny i życzenia , oby się spełniły .   

) :
  ) : 

I do ogrodu też z pewnością by się dało
 I do ogrodu też z pewnością by się dało  

Dziękuję za fotorelację bo przynajmniej wiem jak tam było.
 Dziękuję za fotorelację bo przynajmniej wiem jak tam było. Ale było ślicznie, kolorowo - dopisała też jak widzę pogoda.
 Ale było ślicznie, kolorowo - dopisała też jak widzę pogoda.

- a jak wtedy ciepło było
  - a jak wtedy ciepło było  ( żadnej z Was zdjęcia nie zrobiłam
  ( żadnej z Was zdjęcia nie zrobiłam   

)
 ) - jedzone były frytki
  - jedzone były frytki   
  - rozumiem , że w maju się widzimy .
  - rozumiem , że w maju się widzimy . - Ty , kochana , doprowadziłabyś je do kondycji .
  - Ty , kochana , doprowadziłabyś je do kondycji . - przyznaję Ci rację , spotkanie najcenniejszym kwiatem , choć kupiłam asparagus Meyeri,który był
  - przyznaję Ci rację , spotkanie najcenniejszym kwiatem , choć kupiłam asparagus Meyeri,który był