Magic83 mam pytanko donośnie rosiczki, wyczytałam ze można je karmić mlekiem w proszku i tak się zastanawiam czy mogę spróbować mlekiem w proszku ale modyfikowanym dla dzieci. Masz jakieś doświadczenia w tej kwestii ??
Moje zielone ;)
- mika181
- 500p

- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje zielone ;)
kalanchoe jest boskie ale jak kwitnie i jest świeżo kupione potem robi sie zdziczałe, przynajmniej ja mam takie odczucia i doświadczenia
Magic83 mam pytanko donośnie rosiczki, wyczytałam ze można je karmić mlekiem w proszku i tak się zastanawiam czy mogę spróbować mlekiem w proszku ale modyfikowanym dla dzieci. Masz jakieś doświadczenia w tej kwestii ??
Mlekiem w proszku

-
Magic83
- 1000p

- Od: 19 wrz 2011, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nigdy nie karmiłam mlekiem w proszku i nawet o tym nie słyszałam. Na Twoim miejscu nie ryzykowałabym. Rosiczki "jedzą" owady, ale nie są one im koniecznie potrzebne na co dzień. Moje całą zimę nic nie dostawały i sobie rosły, ale wolniej. Owady to dla nich nawóz, z którego czerpią m.in. azot. Podając im jakieś inne "wynalazki" nie przyspieszysz tempa wzrostu roślinki, kiedy zbliża się już powoli zima i ich "metabolizm" zwalnia. Fakt, że małe rosiczki wolno rosną może trochę irytować, ale trochę cierpliwości i na wiosnę ruszy. Do silnego wzrostu potrzebują dużo słońca i odpowiednio długiego dnia świetlnego, wtedy owady spełniają swoją rolę. Zimą robaczek może nam zniszczyć listek, bo rosiczka nie będzie w stanie go strawić.
Uff, ale się rozpisałam. Nawet w szkole pisałam krótsze wypracowania
. Mam tylko nadzieję, że chociaż w miarę zrozumiale to opisałam...
Uff, ale się rozpisałam. Nawet w szkole pisałam krótsze wypracowania
- mika181
- 500p

- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
zrozumiale zrosumiale, tak tylko pytam bo juz u kilku forumowiczów posiadających owadożery wyczytałam o tym mleku i właśnie u siewek łądnie przyspiesza wzrost. ja mam maleńkie dwie od forumowiczki jak do mnie przyjechały to były tak tyci ze ledwo je dojzałam ,jedną musiałam wygrzebać z ziemi ale teraz sa widoczne gołym okiem tylko ze wydaje mi sie ze w ogóle nie rosną
a ja czasem bardzo niecierpliwa sie robie
trochę boje się spróbować z tym mlekiem bo nie chciałabym ich stracić dlatego pytam jak najwięcej osób o zdanie 
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Tutaj to ja jeszcze chyba nie byłam.. Czasu mało, a wątków, tak dużo..
Zagłębiłam się ciut w Twój wąteczek.
Widzę wiele bliskich mi roślinek.
Piękna kolekcja.
-
Magic83
- 1000p

Stokrotkanio, witam serdecznie w moich skromnych progach 
Cześć Madziu wpadam do Ciebie z poranną kawką 
-
Magic83
- 1000p

O tak, kawka od rana wskazana 
Oj tak tym bardziej że pogoda do kitu 
-
Magic83
- 1000p

Słoneczko się chyba na nas obraziło... Siedzisz w domku, czy w pracy?
W domku jestem bezrobotna
No ale rok temu skończyłam studia więc jeszcze czas jest na jej znalezienie
Oj chyba się obraziło do tego tak zimno się zrobiło brrrrrrrrrrr, póki co mam stronę która prowadzę i trzeba troszkę czasu spędzić przy komputerze a Ty w pracy?
-
Magic83
- 1000p

Tak, ale tylko do 13.00. Przynajmniej mogę bez problemu przy komputerze posiedzieć, bo w domu to różnie...
Ja naszczęście mam swój prywatny komputer więc jest ok 
-
Magic83
- 1000p

Ja też kiedyś do domu z laptopem latałam, aż dysk się w nim sypnął i teraz zostawiam w pracy...