ps. moja "ostróżka" uschła..
Po malinowym chruśniaku
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Po malinowym chruśniaku
Liliowiec kwitnie drugi raz? Jak to zrobiłaś
Izo? Czy cyklameny dobrze zimują?
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu, ten liliowiec to tak sam z siebie zaszalał
Może bał się że po słabym kwitnieniu letnim go przehandluję... Ale podobno są odmiany które powtarzają kwitnienie regularnie. Ja mam taką pospolitą, niezbyt dużą ale kwitnie prawie całe lato[teraz też] to vitae d'oro [jakoś tak].
Moje cyklameny zimują bez problemu ale pierwszy raz mam tyle kwiatków
A ta ostróżka to chyba teraz miała już prawo uschnąć
Mój malinowy chruśniak nareszcie zasłużył na to miano. Letnie odmiany się nie udały, za to teraz się zajadamy zdrowymi o słodkimi malinkami. Na obiad zaserwuję naleśniki z twarogiem i polane sosem śmietankowo-malinowym
Moje cyklameny zimują bez problemu ale pierwszy raz mam tyle kwiatków
Mój malinowy chruśniak nareszcie zasłużył na to miano. Letnie odmiany się nie udały, za to teraz się zajadamy zdrowymi o słodkimi malinkami. Na obiad zaserwuję naleśniki z twarogiem i polane sosem śmietankowo-malinowym
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, cyklameny piękne. Podziwiała, je zawsze w czasopismach ogrodniczych. Może teraz uda się w realu?
Muszę cię wypytać o przepis na owocujące maliny. Moje mnie nie lubią. W tym roku obiecałam, że pójdą pod szpadel
Krzaków nie potrzebuję. Posadzę sobie tam coś ozdobnego.
Muszę cię wypytać o przepis na owocujące maliny. Moje mnie nie lubią. W tym roku obiecałam, że pójdą pod szpadel
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Mniamizaziem pisze:/...Mój malinowy chruśniak nareszcie zasłużył na to miano. Letnie odmiany się nie udały, za to teraz się zajadamy zdrowymi o słodkimi malinkami. Na obiad zaserwuję naleśniki z twarogiem i polane sosem śmietankowo-malinowym
-
izaziem

Olu, z jesiennych mam Pokusę i Polanę. Pokusa bardzo mało daje przyrostów ale owoce ma jak włoskie orzechy. w zależności od cięcia owocuje albo latem alebo jesienią.
Justyno, ostatnio podejrzałam u kuzynki maliny posadzone jak krzak na środku trawnika. Wyglądało to bardzo fajnie i smakowicie. I te późne odmiany są zdrowsze i bez robali.
Justyno, ostatnio podejrzałam u kuzynki maliny posadzone jak krzak na środku trawnika. Wyglądało to bardzo fajnie i smakowicie. I te późne odmiany są zdrowsze i bez robali.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Izo, ten liliowiec, o którym wspominasz to Stella D'oro. Powtarza kwitnienie i jest niezmordowany. Ja za nim nie przepadam, bo jest z tych niskich.
Ja z kolei mam liliowca czewronego wysokiego, który kwitnie nawet w tej chwili, podczas gdy inne szykują się już dawno do spania. Gdyby inne też tak chciały
Ja z kolei mam liliowca czewronego wysokiego, który kwitnie nawet w tej chwili, podczas gdy inne szykują się już dawno do spania. Gdyby inne też tak chciały
-
izaziem

Wandziu, a ja właśnie lubię Slellę za to że jest taka niska - nietypowa jak na liliowca
Ja nie lubię tych rdzawych. Za takiego czerwonego, A co na dokładkę teraz kwitnie to chyba bym się dała pokroić... Jak się tak zastanowić to gdyby teraz kwitły wszystkie liliowce to może astry i rozchodniki nie prezentowały by się tak pięknie? Właśnie mam nowego, fioletowy z dużym zółtym oczkiem. Subtelna różnica ale mnie zauroczył. Potem zaprezentuję
teraz idę poryć 
-
izaziem

-
izaziem

Jaką przywieziesz, taką będziesz miała

-
magdala
A dzisiaj ,razem z Klarysą (i naszymi mężami) miałyśmy okazję w tym ogrodzie być
Iza ma tak niesamowitą , ogromną rabatę z kwitnącymi (ciągle ) bylinami ,że napatrzyłyśmy się za wszystkie czasy
No i nie tylko napatrzyłyśmy
Każda z nas została tak obdarowana roślinami -Iza wykopała dla nas (rękami męża...
) całą wielką kępę Sadźca ,pozbawiając się tym samym
kawałka rabaty....(podobno robiła miejsce na nowe....
)
Izo - dziękujemy Wam za baaaardzo sympatyczne spotkanie
Iza ma tak niesamowitą , ogromną rabatę z kwitnącymi (ciągle ) bylinami ,że napatrzyłyśmy się za wszystkie czasy
No i nie tylko napatrzyłyśmy
Każda z nas została tak obdarowana roślinami -Iza wykopała dla nas (rękami męża...
kawałka rabaty....(podobno robiła miejsce na nowe....
Izo - dziękujemy Wam za baaaardzo sympatyczne spotkanie
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Izo, przyłączam się do słów Magdy
Dziękuję za bardzo miłe popołudnie, serdeczność i gościnność oraz wielkie
.
Prezenty roślinne niesamowite. Nie mogę się nacieszyć
tyle chciejstw za jednym machem i nawet więcej
Już planuję, gdzie je posadzę.
Bardzo mi się podoba wasz ogród. Te ogromne rabaty bylinowe, robią wrażenie
Zapomniałam na chwilę, że to październik. Tyle kolorów jeszcze
Welkie podziękowania dla ciebie i męża od nas
PS
U katki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=336 znalazłam nazwę tej roślinki z białymi kwiatkami, która wyglądała trochę jak żurawka, ale ma mięsiste listki- to skalnica zarzyczkolistna
Dziękuję za bardzo miłe popołudnie, serdeczność i gościnność oraz wielkie
Prezenty roślinne niesamowite. Nie mogę się nacieszyć
Już planuję, gdzie je posadzę.
Bardzo mi się podoba wasz ogród. Te ogromne rabaty bylinowe, robią wrażenie
Welkie podziękowania dla ciebie i męża od nas
PS
U katki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=336 znalazłam nazwę tej roślinki z białymi kwiatkami, która wyglądała trochę jak żurawka, ale ma mięsiste listki- to skalnica zarzyczkolistna
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...
Genialny pomysł
Muszę swoje tak zdjąć 

- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Witaj Izo .
Masz piękny ogród , który od dawna po cichu odwiedzam i podczytuję
Postanowiłam się ujawnić , bo to tak nie ładnie bez Twojej wiedzy