Zostaw kanny w spokoju, nie wykopuj, no co Ty, przecież je można po przymrozkach...Aż takich mrozów od razu nie będzie, żeby kłącza zmarzły.... Hm...Dlaczego ja tu tych kann tak bronię?
Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
A mi, jako miłośniczce widoków ziemskich, najbardziej podoba się motylek
Zostaw kanny w spokoju, nie wykopuj, no co Ty, przecież je można po przymrozkach...Aż takich mrozów od razu nie będzie, żeby kłącza zmarzły.... Hm...Dlaczego ja tu tych kann tak bronię?

- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuje za modrzew
No muszę go posiąść .Kann jeszcze nie ruszam szkoda .Zacznę chyba od dalii .
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ha pisałyśmy w tym samym czasie o tym samym 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu witaj dawno u Ciebie byłam...ale piękne kany ..mnie tylko jedna zakwitła posadziłam cztery ...
..wiem że w nie odpowiednim miejscu...
...a dzięki za pozdrowienia...Andrzejek przekazywał.. przekazywał...
...naprawdę nie otwierają się u mnie zdjęcia...
pisałaś u Lawendy a może to nie do mnie... 
..wiem że w nie odpowiednim miejscu...
...a dzięki za pozdrowienia...Andrzejek przekazywał.. przekazywał...
...naprawdę nie otwierają się u mnie zdjęcia...
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jola, liczę wręcz na pomoc.
Mam kilka miejsc dla jeżówek i iglaczków.
Taką Aurea np
Mam kilka miejsc dla jeżówek i iglaczków.
Taką Aurea np
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kochani, no to zaczęły się jesienne wykopki, doniczkowe już schowane do pomieszczeń, bo w nocy temp. może spaść do 0, a przy gruncie
sami wiecie. Idą zmiany.
Dalie już wykopane, kolej na canny przyjdzie, jak mróz liście zetnie, mam obawy, że już w tym tygodniu niestety
Róże jeszcze tyle pączków mają.
Gieniu oj może to być chwilę wcześniej niż nam się wydaławo, niestety.
Aga staram się jakoś urozmaicać widoki, jednak te ogródkowe ozdóbki wcale nie są tanie, poszukiwać okazji należy.
Andrzej niestety, nasza, nie nasza ziemia jak się okazuje
posadzisz drzewo medalu nie dadzą, zetniesz karą obciążą, bo pytać trzeba, czy wolno Twoje drzewo .....
Anetko canny trzeba w znacznej odległości 50-60 cm z pewnością, wówczas kłącza się rozrastają i kwiatów dużo.No niestety obecny ich czas na ukończeniu, jak sobie przypomne wiosenne podziały
Nic to, aby przezimowały.
Agatko szaaa
bo Pani usłyszy
Ozdóbki solarne, jak wszystkie
słoneczna energia najtańsza jest przecież.
Paweł, no wiesz, mało to w okresie świątecznym stroiszu, żeby tak z własnej działki
Moj biedny Joopi jakiś blady, igieł niby nie gubi, ale kolor zmienił, jak liściaste ...
Grażynko, adresik alldrogo znasz, więc nic prostszego
ja dodatkowo szukam adresow internetowych sklepów sprzedawców all... tam bywa taniej, a z pewnością ilość oferowanych przdmiotów jest większa. Co do cann, to chyba lepiej zdecydować się na ciekawsze odmiany, niż trzymać wszystko co się rozrośnie, bo karpy faktycznie powiększają swoją objetość znacznie.
Marta, jako obrońcy cann oferuję Ci bezpłatnie po kawałku wiosną
reflektujesz? Motylek faktycznie fajny, ale przecież połknęłaś już widokowego bakcyla ... dzisiaj proponuję spadające gwiazdy
'aktywny rój meteorów zwanych Drakonidami.'
Gosiu moje dalie już wykopane, tylko w drewutni stoją, mam nadzieję, że w nocy nie będzie przymrozku. Modrzew faktycznie pięknie się rozrasta, w tym roku musialam 'włosy' z trawnika odgarniać, żeby wykosić.
Intuicję to jednak, jako kobiety mamy.
Misiu miło mi, że wpadłaś
Andrzej pamiętał, żeby przekazać ukłony? Mozna na niego liczyć.
A czemu canny w nieodpowiednim miejscu, jeśli można zapytać?
Margoś nie ma sprawy, jednak najpierw trzeba określić parametry. Na jaką wielkość, szerokość drzewka liczysz i na jak szybki przyrost. Wiesz, że jestem zwolennikiem raczej powolnego wzrostu, choć taka Picea orientalis Aureospicata dajmy na to
lub Golden Star. Padła pierwsza propozycja nie do odrzucenia 
Dalie już wykopane, kolej na canny przyjdzie, jak mróz liście zetnie, mam obawy, że już w tym tygodniu niestety
Gieniu oj może to być chwilę wcześniej niż nam się wydaławo, niestety.
Aga staram się jakoś urozmaicać widoki, jednak te ogródkowe ozdóbki wcale nie są tanie, poszukiwać okazji należy.
Andrzej niestety, nasza, nie nasza ziemia jak się okazuje
Anetko canny trzeba w znacznej odległości 50-60 cm z pewnością, wówczas kłącza się rozrastają i kwiatów dużo.No niestety obecny ich czas na ukończeniu, jak sobie przypomne wiosenne podziały
Agatko szaaa
Ozdóbki solarne, jak wszystkie
Paweł, no wiesz, mało to w okresie świątecznym stroiszu, żeby tak z własnej działki
Grażynko, adresik alldrogo znasz, więc nic prostszego
Marta, jako obrońcy cann oferuję Ci bezpłatnie po kawałku wiosną
Gosiu moje dalie już wykopane, tylko w drewutni stoją, mam nadzieję, że w nocy nie będzie przymrozku. Modrzew faktycznie pięknie się rozrasta, w tym roku musialam 'włosy' z trawnika odgarniać, żeby wykosić.
Intuicję to jednak, jako kobiety mamy.
Misiu miło mi, że wpadłaś
A czemu canny w nieodpowiednim miejscu, jeśli można zapytać?
Margoś nie ma sprawy, jednak najpierw trzeba określić parametry. Na jaką wielkość, szerokość drzewka liczysz i na jak szybki przyrost. Wiesz, że jestem zwolennikiem raczej powolnego wzrostu, choć taka Picea orientalis Aureospicata dajmy na to
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Wykopałaś dalie? Trochę zazdroszczę, bo masz już to za sobą
Ale nie miałam sumienia, bo tyle jeszcze pączków mają... No tak, ale u Ciebie klimat surowszy. W zeszłym roku szybko były pierwsze przymrozki, ale 3 lata temu 20.10 dawałam mamie bukiet dalii na imieniny 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
dopóki nie będzie przymrozków , nie wykopujcie . Przecież one kwitną jak w lecie. Przyznam , że moje nie podlewane i nie widać żadnych objawów osłabienia. Niech jeszcze pocieszą oko.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Jolu przecudne są te ozdoby ogrodowe, a jeszcze, jak mówisz, solarne.
Ciężki czas nastaje dla naszych ogrodów.
Mrozy i śniegi nadają.
Kanny trzeba będzie niestety wykopywać, a jako, że sadziłam dopiero w maju, więc kwitną w najlepsze.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Ciężki czas nastaje dla naszych ogrodów.
Mrozy i śniegi nadają.
Kanny trzeba będzie niestety wykopywać, a jako, że sadziłam dopiero w maju, więc kwitną w najlepsze.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
- pamelka

Miłko u nas już w tym tygodniu zapowiadają
lepiej, żeby się nie sprawdziło
Zakwasy lekkie popołudniem były, ale dzisiaj już ok.
Tyle ogródkowych porządków, że jednak musiałam się zebrać. Wkrótce trzeba pomyśleć o zimowych zabezpieczeniach, a potrzeby takie .....
Tadeusz, niestety u mnie już nie będą
odpoczywają.
Tajeczko niestety to prawda, idzie zima, a gdzie niegdzie już przyszła. Oby tylko dała śnieżną osłonę roślinkom, najgorsze są mrozy w bezśnieżną zimę
Kopcowanie i okrywanie wkrótce trzeba będzie zacząć, a pobudzone ciepłą aurą roślinki nawet nie myślały o zimowym śnie
Dzisiaj ciąg dalszy ozdób ogródkowych, okienka i murek zyskały świetlną oprawę
tak to wygląda

tego jegomościa już pokazywałam

i może szerszy widok nieco od tylu

Tak się wykłosił Zebrinus, niby nic
a jak cieszy
wszak to młoda jeszcze roślinka

ostatnie fuksje

Miały być ostatnie różyczki, ale będą w kolejnym wejściu razem z zielonymi kulkami
nie mozna przeładowywać strony
Na koniec, jakby mimochodem nadmienię, że dzisiejszy, ostatni w tym roku szkółking odbyty
sezon zakończony, można się do zimy szykować
Dorotko sukces pełny 
Tyle ogródkowych porządków, że jednak musiałam się zebrać. Wkrótce trzeba pomyśleć o zimowych zabezpieczeniach, a potrzeby takie .....
Tadeusz, niestety u mnie już nie będą
Tajeczko niestety to prawda, idzie zima, a gdzie niegdzie już przyszła. Oby tylko dała śnieżną osłonę roślinkom, najgorsze są mrozy w bezśnieżną zimę
Dzisiaj ciąg dalszy ozdób ogródkowych, okienka i murek zyskały świetlną oprawę

tego jegomościa już pokazywałam

i może szerszy widok nieco od tylu

Tak się wykłosił Zebrinus, niby nic

ostatnie fuksje

Miały być ostatnie różyczki, ale będą w kolejnym wejściu razem z zielonymi kulkami
Na koniec, jakby mimochodem nadmienię, że dzisiejszy, ostatni w tym roku szkółking odbyty
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jolu, ja też preferuję bardzooo powolny wzrost, przecież wiesz, że u mnie miejsca brak. Wolę więcej a mniejsze 
Witam
Powzdychałam sobie oglądając Twój ogródek:) Masz rośliny, które sama chciałabym mieć:) Też jestem fanką kulek
tylko, że na razie mam całe 4
Aaaa i róże i trawy, super bardzo mi się podoba:) Ozdóbki również:) A jak to wygląda nocą? Są widoczne?
Mam pytanie o tą sosnę:

Jest formowana prawda? A pamiętasz może jaka to odmiana?
Powzdychałam sobie oglądając Twój ogródek:) Masz rośliny, które sama chciałabym mieć:) Też jestem fanką kulek
Aaaa i róże i trawy, super bardzo mi się podoba:) Ozdóbki również:) A jak to wygląda nocą? Są widoczne?
Mam pytanie o tą sosnę:

Jest formowana prawda? A pamiętasz może jaka to odmiana?
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Pamelko
.canny posadziłam prawie w cieniu,miały tylko troszeczkę słońca rano...dziś wiem że to słoneczne panny...
..świetne murki
...cudowne fuksje ...
...cudowne fuksje ...
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Urocze zakątki
Szkoda, że to nie początek lata, siadałabyś sobie w ogrodzie i podziwiała lampeczki i rośliny w ich blasku...
Canny masz przepiękne, ja tylko te najzwyklejsze, ale i tak je uwielbiam - za liście
Canny masz przepiękne, ja tylko te najzwyklejsze, ale i tak je uwielbiam - za liście
- pamelka

Margoś to mamy całą jesień i zimę na myślenie
Dobrze, że pod bokiem masz dobrą szkółkę, to ze zdobyciem cudów nie będzie problemu.
Na forum oczywiście proponuję w wolnym czasie pozwiedzać ogrody Rispetta i Sylwka
to się dopiero naoglądasz piękności. Jest także wiele innych wszystko zależy od tego jakiego efektu oczekujesz i jakich roślin.
Mikita
miło mi powitać nowego gościa. Zapraszam częściej
Różyczki zawitały u mnie w szerszej masie w tym roku dopiero, bo ogródek jeszcze młodziutki. Nic się nie martw, zaczynałam od roślinek skalniakowych, zaprzyjaźniona koleżanka śmiała się ze mnie
ale miała rację każdy musi przejść swoją drogę w urządzaniu ogrodu, własne doświadczenia są największym skarbem
Dlatego bardzo dziwię się ludziom, którzy tę pasjonująca pracę polecają innym, płacąc przy tym za to grube pieniążki
No dobrze, nie każdy to lubi
Ozdóbki świecą nocą pomimo słabego w ostatnich dniach operowania słońca. Obserwuję nad jeziorem lampki solarne, które pozostawione cały rok same sobie świecą kolejny już sezon i niech tak będzie u mnie.
A ten iglasty przystojniak to Pinus parviflora Fukai /sosna drobnokwiatowa/, parviflorki są cudne
Ona nie jest formowana. Kolejną już jesień obserwuję, jak na zimę gubi igły. Piękny iglak polecam, szczególnie jego paskowane igiełki 
Misiu to prawda, w cieniu mają nikłe szanse na piękny wzrost i kwitnienie. Cóz człowiek uczy się na błędach, za rok znajdziesz im inne miejsce.Oj fuksje są naprawdę pięknymi kwiatami, teraz głowię się, jak przez zimę utrzymać
Aga jakby było cudnie jakby to początek lata był
można pomarzyć, a tu jesienne chandra sie plącze między nogami
Wielu jest na forum miłośnikow cann i wiele karp do podziału wiosną
wszystko przed Tobą.
Jakbyś tylko zachwyciła się liśćmi Durbana lub Pretorii, nie chciałabyś ich z ogródka stracić
Dla mnie to są jedne z najpiękniejszych roślin, takie wielki, dostojne, ozdobne z liści i kwiatów, cudne.
Na forum oczywiście proponuję w wolnym czasie pozwiedzać ogrody Rispetta i Sylwka
Mikita
Różyczki zawitały u mnie w szerszej masie w tym roku dopiero, bo ogródek jeszcze młodziutki. Nic się nie martw, zaczynałam od roślinek skalniakowych, zaprzyjaźniona koleżanka śmiała się ze mnie
Dlatego bardzo dziwię się ludziom, którzy tę pasjonująca pracę polecają innym, płacąc przy tym za to grube pieniążki
No dobrze, nie każdy to lubi
Ozdóbki świecą nocą pomimo słabego w ostatnich dniach operowania słońca. Obserwuję nad jeziorem lampki solarne, które pozostawione cały rok same sobie świecą kolejny już sezon i niech tak będzie u mnie.
A ten iglasty przystojniak to Pinus parviflora Fukai /sosna drobnokwiatowa/, parviflorki są cudne
Misiu to prawda, w cieniu mają nikłe szanse na piękny wzrost i kwitnienie. Cóz człowiek uczy się na błędach, za rok znajdziesz im inne miejsce.Oj fuksje są naprawdę pięknymi kwiatami, teraz głowię się, jak przez zimę utrzymać
Aga jakby było cudnie jakby to początek lata był
Jakbyś tylko zachwyciła się liśćmi Durbana lub Pretorii, nie chciałabyś ich z ogródka stracić