Gliniany ogródek...MisiaczekM
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gliniany ogródek...MisiaczekM
Moje przeżyły prawdopodobnie dlatego, że nie bałam się, ze nie przetrwają. Nie wiedziałam, że coś może im się stać, jeżeli są okopane, otulone i.........przycięte
Nie miałam świadomości, że róże przycina się wiosną. 
- misiaczekm

- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
dodatkowo u mnie róze w zaporowych cenach... zwykłe 20-30 zł.... pnącze.... 35-95 złRuda2011 pisze:Moje przeżyły prawdopodobnie dlatego, że nie bałam się, ze nie przetrwają. Nie wiedziałam, że coś może im się stać, jeżeli są okopane, otulone i.........przycięteNie miałam świadomości, że róże przycina się wiosną.
- misiaczekm

Witam Cię Igor944!!
Przepraszam, że Cię ominąłem wcześniej... ale Twój post wcisnął się między moje dwa pisane po kolei...
Stąd te moje niedopatrzenie.... Mam nadzieję, że daturki zakwitną Ci w przyszłym roku!!
Mojej jednej (a nawet dwóm - bo druga puściła teraz pąka) udało się wszystko w ciągu jednego roku. Tylko różowa z lidla nie dała z siebie pąków, a przecież już nie musiała się ukorzeniać jak żółte z patyka.
Przepraszam, że Cię ominąłem wcześniej... ale Twój post wcisnął się między moje dwa pisane po kolei...
Stąd te moje niedopatrzenie.... Mam nadzieję, że daturki zakwitną Ci w przyszłym roku!!
Mojej jednej (a nawet dwóm - bo druga puściła teraz pąka) udało się wszystko w ciągu jednego roku. Tylko różowa z lidla nie dała z siebie pąków, a przecież już nie musiała się ukorzeniać jak żółte z patyka.
- misiaczekm

Jesienny pajączek...

Czas przyciąć róże...

Czas przyciąć róże...
- misiaczekm

Jeszcze kwitną, niektóre kwiaty...

Róża dzika Canina teraz wygląda tak...

Róża pomarszczona po przycięciu...

Róża dzika Canina teraz wygląda tak...
Róża pomarszczona po przycięciu...
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Witaj Piotr.
Miło, że do mnie zajrzałeś. Grill jeszcze nie ukończony - jakoś tak najbardziej mam ochotę coś robić przy nim gdy.....pada deszcz np
, krotko mówiąc - nie chce mi się. Działeczka nasza jest malutka a Ty pewnie, z rozpędu, przyjąłeś działkę sąsiadów, jako moją ( siatki dzielące są takie... symboliczne
)
Ale u Ciebie...ho, ho,ho...trawa jest trawą ( wzmocniła się bardzo ) rośliny kwitną...super!
Czekam na foty z ostatniego grilla - pogoda wczoraj była wymarzona.
Miło, że do mnie zajrzałeś. Grill jeszcze nie ukończony - jakoś tak najbardziej mam ochotę coś robić przy nim gdy.....pada deszcz np
Ale u Ciebie...ho, ho,ho...trawa jest trawą ( wzmocniła się bardzo ) rośliny kwitną...super!
Czekam na foty z ostatniego grilla - pogoda wczoraj była wymarzona.
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Rzeczywiście fajny samiec z tego króliczka
i jakby się trochę powielił, a tak na poważnie to słodkie te kuleczki, natomiast pajączek brrr u nas tez ich mnóstwo
Przybyłam Piotrze z rewizytą i widzę przygotowane drewno na opał, piękna ściana lasu za działką, róże mocno rozrośnięte, to więcej warte niż jakaś roślinką, która w glinie nie chce rosnąc.
Pozdrawiam Krystyna
- oster
- 1000p

- Od: 9 mar 2011, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Piotrze!
Podczytuję Twój wątek od czasu do czasu, choć już czasu na wpisy brakło
Pooglądałam zdjęcia, które dołączyłeś do podpisu. Takie zaznajomienie się z historią miejsca i pracy z
nim związanej bardzo przybliża. Dziękuję za zaproszenie w Twoje pielesze
W przyszłym roku nasze włości będą się zwać: Aksamitkowo
He, he
Aha, zapomniałam: bardzo ładnie wygląda rabatka z lawendą. Mam już kilka szczepek: pewnie w przyszłym roku spróbuję
utworzyć podobną.
Pozdrawiam
Podczytuję Twój wątek od czasu do czasu, choć już czasu na wpisy brakło
Pooglądałam zdjęcia, które dołączyłeś do podpisu. Takie zaznajomienie się z historią miejsca i pracy z
nim związanej bardzo przybliża. Dziękuję za zaproszenie w Twoje pielesze
To jest również i moje postanowienie: aksamitki będą głównym tematem moich rabatekmisiaczekm pisze: Zbieramy nasionka na następne lato!! Aksamitki będą WSZĘDZIE!!
W przyszłym roku nasze włości będą się zwać: Aksamitkowo
Znam to aż nadto! I zawsze zarzekam się: nigdy więcej nowego zwierzątkamisiaczekm pisze: Ciężko było się rozstawać, ale na prawdę nie planowałem nowego zwierzęcia w domu. Wciągu ostatnich lat pochowaliśmy cztery zwierzaki - mamę Mińka, dwa chomiki córki (szczególnie Puśka utkwiła mi w pamięci - jadała nawet znami obiady) i piesa... Także na razie dość. Został Miniuś i niech tak zostanie.
He, he
Aha, zapomniałam: bardzo ładnie wygląda rabatka z lawendą. Mam już kilka szczepek: pewnie w przyszłym roku spróbuję
utworzyć podobną.
Pozdrawiam
- oster
- 1000p

- Od: 9 mar 2011, o 15:09
Witaj w klubieRuda2011 pisze:Moje przeżyły prawdopodobnie dlatego, że nie bałam się, ze nie przetrwają. Nie wiedziałam, że coś może im się stać, jeżeli są okopane, otulone i.........przycięteNie miałam świadomości, że róże przycina się wiosną.
Pewnie masz racje. Zastanawiam się teraz, co z tą wiedzą zrobić
Moja różyczka ma chyba z piętnaście lat i bez żadnych zabiegów szaleje w sezonie, aż mi wstyd, że się
nie odwzajemniam.
Piotrze, przepraszam za te pogaduchy na Twoim wątku
że powinnam była załatwić to u "Rudej"
- joannakr0508
- 500p

- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
No to faktycznie przyszły rok będzie aksamitkowy bo i ja zamierzam je kupić i obsadzić niektóre miejsca 
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
- misiaczekm

Dziękuję dziewczęta za wizytę i dobre słowo 
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Witaj
Piotrze No więc;
domek na samochód,narzędzia,na piwnicę i.t.d.-cudowny.Naprawdę bardzo mi się podoba.Huśtawka też niczego sobie
Masz na czym podziwiać małżonkę,dzieci,króliki też mogą się huśtać.Naprawdę podziwiam zdolności.Śliczne krzewuszki,róże,pięciornik,no i nad podziw piękna datura.Wszystko wam bardzo ładnie rośnie.Pozdrawiam Gosia

domek na samochód,narzędzia,na piwnicę i.t.d.-cudowny.Naprawdę bardzo mi się podoba.Huśtawka też niczego sobie
- rogo
- 200p

- Od: 22 maja 2011, o 14:08
hejka,
połaziłem trochę po Twoim ogródku - zrobiłeś masę świetnej roboty
połaziłem trochę po Twoim ogródku - zrobiłeś masę świetnej roboty
- misiaczekm

Witaj Gosiu - miło mi....
Witaj rogo - dziękuję.
Witaj rogo - dziękuję.