Czekamy na zdjęcia jesiennych rabatek
Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2
Gratuluję dobrze zdanych egzaminów i życzę , by nauka w liceum nie pochłonęła całego Twojego czasu.
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Ewelino , wiem... , wiem... , ja cały czas piszę, że znajdę czas , znajdę czas... i go nie znajduję... , ale teraz już nie ma naprawdę zmiłuj nie chodze do szkoły codziennie , pracy na razie nie mam, może jak się trafi to pójdę tylko na pół etatu . Jak na razie duuużo siedze w domu więc czas na forum musi się znaleść :P . Ostatnio w ogródku przybyły nowe trzmieliny , iglaczek na patyku , trochę cebulowych i bylin :P .
Żałuję tylko , że tak mało zdjęć w tym roku robiłem.. , ale jest szansa że będę miał nowy aparat. No ale nie wiadomo , bo mój dentysta stwierdził że przydał by mi się aparat ale na górne zęby , a ja na punkcie zębów to mam opsesję
.
Żałuję tylko , że tak mało zdjęć w tym roku robiłem.. , ale jest szansa że będę miał nowy aparat. No ale nie wiadomo , bo mój dentysta stwierdził że przydał by mi się aparat ale na górne zęby , a ja na punkcie zębów to mam opsesję
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
No, wreszcie się odezwałeś.... jakoś sobie dasz radę. Grunt to się wdrożyć i nałożyć samodyscyplinę do nauki, bo ciężko tak się uczyć na trzy dni tylko .... ale da się tego wyuczyć
a może z czasem jakąś pracę znajdziesz....
Zajrzę jak wrzucisz fotki
Zajrzę jak wrzucisz fotki
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Tulipan998

- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Jagusiu - Witaj, wiedziałem że szybko zajrzysz
.
No coś czuję, że ciężko będzie z tą szkołą , sądząc po szczególnie 2 profesorach.. i ilości trudnego materiału, ale może się uda.. , jeśli nie to kiedyś jeszcze będę próbował....
.
Zostaiwam parę leliji :

Tej to mam nienajlepsze zdjęcie z przed roku bo nie moge lepszego znaleść. 
Dwie odmiany przez te lipcowe deszcze się utopiły i nie zakwitły....
.
No coś czuję, że ciężko będzie z tą szkołą , sądząc po szczególnie 2 profesorach.. i ilości trudnego materiału, ale może się uda.. , jeśli nie to kiedyś jeszcze będę próbował....
Zostaiwam parę leliji :

Tej to mam nienajlepsze zdjęcie z przed roku bo nie moge lepszego znaleść. 
Dwie odmiany przez te lipcowe deszcze się utopiły i nie zakwitły....
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
A jakże by mnie mogło zabraknąć w Twoim ogrodzie 
Ciesz się że tylko dwie.... u mnie gdzieś poginęła z połowa myślę. Powinno być ponad setkę.....
Dasz radę - a czego się nauczysz tego ci nikt nie odbierze
Ciesz się że tylko dwie.... u mnie gdzieś poginęła z połowa myślę. Powinno być ponad setkę.....
Dasz radę - a czego się nauczysz tego ci nikt nie odbierze
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
- Tulipan998

- Kontakt:
Miło, że tak piszesz
.
Oj aż połowa... wypadła ? , to ciężki dla nich rok był... , tyle się oczekaliśmy.. , ale co zrobić , trzeba myśleć że w przyszłym roku nadrobią z nawiązką . Ja mam te 9 odmian a sztuk to z 60 może coś więcej , pare też nie zakwitło przez poskrzypkę czy przesadzenie w trakcie wiązania pąków bo to też mi się zdażyło...
.
Oj aż połowa... wypadła ? , to ciężki dla nich rok był... , tyle się oczekaliśmy.. , ale co zrobić , trzeba myśleć że w przyszłym roku nadrobią z nawiązką . Ja mam te 9 odmian a sztuk to z 60 może coś więcej , pare też nie zakwitło przez poskrzypkę czy przesadzenie w trakcie wiązania pąków bo to też mi się zdażyło...
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Tulipanie,po pierwsze gratulacje z powodu naprawdę dobrze zdanych egzaminów zawodowych,po drugie poganiam z sadzeniem cebulowych,bo już późnawo na to i pogoda może się niebawem załamać.To już ostanie dni siedzenia w altance.
- Tulipan998

- Kontakt:
Ewuniu - witaj
. Dzisiaj już na 100 % posadzę resztę, martwię się tylko tym że wykopywałem na końcu czerwca a większość cebulek z zeszłego roku i tak jest bardzo małej wielkości ale zakwitnąć powinny
.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Arturku
Bardzo rzadko ostatnio bywasz na Forum, ale powody naprawdę ważne. Szkoła to podstawa, więc wiadomo, że najważniejsza
Serdecznie Ci gratuluję świetnie zdanych egzaminów, i życzę żeby w nowej szkole wiodło Ci się jak najlepiej
Jestem pewna, że i na ogródek znajdziesz czas.....teraz pora sadzenia wszelkich wiosennych cudeniek, pewnie już coś działasz
Żeby wiosną było pięknie, to trzeba popracować jesienią
Liliowe wspomnienia wspaniałe......ja już nie mogę się doczekać kolejnego ich kwitnienia

Bardzo rzadko ostatnio bywasz na Forum, ale powody naprawdę ważne. Szkoła to podstawa, więc wiadomo, że najważniejsza
Serdecznie Ci gratuluję świetnie zdanych egzaminów, i życzę żeby w nowej szkole wiodło Ci się jak najlepiej
Jestem pewna, że i na ogródek znajdziesz czas.....teraz pora sadzenia wszelkich wiosennych cudeniek, pewnie już coś działasz
Liliowe wspomnienia wspaniałe......ja już nie mogę się doczekać kolejnego ich kwitnienia
- Tulipan998

- Kontakt:
Posadziłem prawie wszystkie cebulowe ale jeszcze nie wszystkie ( mało zostało ) i dostałem 2 wiadra kwiatów.. od sąsiadki
, jeszcze nie wszystko posadzone i nie wiem kiedy skończę i gdzie to wszystko upcham . Wracając do tulipanów sadziłem w kępkach po 7 / 6 szt w donicach " jednorazowych " ( zamiast koszyczków) i drugą turę w małych doniczkach po 2 / 3 szt między żurawkami i wszędzie . Większość donic z cebulkami zostanie wkopana dopiero gdy mróz zetnie większość bylin i kiedy wyrzucę jednoroczne, bo na razie mi szkoda wyrywać i ścinać... , tam gdzie się dało posadziłem już i czekają na wiosnę . Krokusy posadziłem natomiast w małych kępkach po 5 / 8 szt. , narcyzy pojedynczo ( na kępki nie mam miejsca
) , szafirki mam 25 szt. w jednej kępie i 3 szt. odmianowe , a hiacynty czekają do jutra..... Jeszcze tata przywiózł ogromny wór kory i na rabacie przed domem dosypałem i dosadziłem 3 krzewy :P .
Suma sumarum nie spodziewał bym się że mi tyle zejdzie
, gdy wyciągnąłem aparat było już za ciemno....
.
Jeszcze dla usprawiedliwienia mojego braku czasu to u mojej koleżanki mamy wycinałem 2 bonsai kiedyś i sadziłem 50 tuj szmaragdowych u wujka a nawet burmistrz zlecił mi posadzenie i zakup krzewów przed stadionem ( posadziłem 43 iglaki , wyłożyłem agro i wysypałem korą :P ) . Tak, że w Sokołowie zaczynam być coraz bardziej słynny i uważany za kopniętego w tym temacie
.
Mój niby ogród też chwali coraz więcej ludzi, nie raz to po 10 razy na dzień.. , a ja sobie tak myślę gdybyście widzieli na forum.... :P
.
Agniesiu - Witaj
. No tak szkoła.. , szkoła.. ważna wiem, ale ja już mam dość jej, uczę się bo uczę ale mam dość nerwów z nią z wiązanych i stresu
.
Ty to kochana dopiero Miałaś liliowe wspomnienia....
, ale na mój ogródek 60 lilii to też trochę i w przyszłym sezonie cebule będą większe i będą bardziej okazałe, już nie mogę się doczekać ( oby nornice tylko ich nie zjadły ) .
A cebulowych to znowu trochę kupiłem, jakże by inaczej
.
Suma sumarum nie spodziewał bym się że mi tyle zejdzie
Jeszcze dla usprawiedliwienia mojego braku czasu to u mojej koleżanki mamy wycinałem 2 bonsai kiedyś i sadziłem 50 tuj szmaragdowych u wujka a nawet burmistrz zlecił mi posadzenie i zakup krzewów przed stadionem ( posadziłem 43 iglaki , wyłożyłem agro i wysypałem korą :P ) . Tak, że w Sokołowie zaczynam być coraz bardziej słynny i uważany za kopniętego w tym temacie
Mój niby ogród też chwali coraz więcej ludzi, nie raz to po 10 razy na dzień.. , a ja sobie tak myślę gdybyście widzieli na forum.... :P
Agniesiu - Witaj
Ty to kochana dopiero Miałaś liliowe wspomnienia....
A cebulowych to znowu trochę kupiłem, jakże by inaczej
- Tulipan998

- Kontakt:
Witam
No wreszcie znajduję czas na fotki... , wiem.. , wiem.... że późno , no ale szkoła zrobiła swoje
.
Widzę, że ciągle znikają mi posty
.
Dzisiaj miałem i jutro będę miał sporo pracy w ogródku , wyrzucałem wszystkie jednoroczne kwiaty z wszystkich skrzyń i donic, wielka szkoda że już umarzły
. Nawet niedawno wszystkie donice z wiecznie kwitnącymi begoniami zniosłem na jedną stronę domu żeby było im cieplej, wyglądały przepięknie i nawet im razem foty nie zrobiłem
.
Tutaj muszę zrobić małą zmianę, te kwiatki z tego żwirku na tym skalniaku wykurzyć i przesadzić 3 te płożące jałowce co rośnie ich cały rząd z przodu bo jest ich trochę tam za gęsto i dosadzić kilka iglakowych maluchów
, myślę że będzie ładniej . Muszę też jak zaznaczyłem na zdjęciu pod wierzbą przesunąć tą palisadę i dosadzę tam chyba złotą odmianę tuja danica, która rośnie w kształcie małej kulki :P . Ogólnie to trochę gęsto jest ale jak się wszystko zrośnie razem to będzie myślę fajnie
, kostę pod dom kupi mi w końcu na wiosnę mama bo aż się prosi, nie będę łudził się na babcine obietnice, mówi że jak by wiedziała że nie kupi to by już dawno kupiła
(mama) :

C.D.N. za chwilkę
No wreszcie znajduję czas na fotki... , wiem.. , wiem.... że późno , no ale szkoła zrobiła swoje
Widzę, że ciągle znikają mi posty
Dzisiaj miałem i jutro będę miał sporo pracy w ogródku , wyrzucałem wszystkie jednoroczne kwiaty z wszystkich skrzyń i donic, wielka szkoda że już umarzły
Tutaj muszę zrobić małą zmianę, te kwiatki z tego żwirku na tym skalniaku wykurzyć i przesadzić 3 te płożące jałowce co rośnie ich cały rząd z przodu bo jest ich trochę tam za gęsto i dosadzić kilka iglakowych maluchów

C.D.N. za chwilkę
- Tulipan998

- Kontakt:
Wspomnienie lilii tym razem porządne z wszystkimi odmianami jakie mam :

3 raz wgrywam te zdjęcia i wreszcie się udało .
-- Pn 17 paź 2011 19:22 --
Liliowce
od Geni oczywiście
:

3 raz wgrywam te zdjęcia i wreszcie się udało .
-- Pn 17 paź 2011 19:22 --
Liliowce

- Tulipan998

- Kontakt:
Dzisiaj i wczoraj powyrzucałem kwiaty z wszystkich donic i pościnałem przemarznięte byliny , zrobiło się strasznie łyso i smutno
.
Trochę ogólniejszych wspomnień..... :

Trochę ogólniejszych wspomnień..... :

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Artur ale się u Ciebie zmieniło , nie mogę oderwać oczu od Tych pięknych rabat .Przydał by mi się taki synek żeby zarządzał moim ogrodem
Ty to Wszystko tak sam zrobiłeś , uwielbiam łabędzie a u Ciebie taki śliczny w ogródku .

Widzę że liliowce ode mnie kwitną , ale chyba nie wszystkie Ci się przyjęły, teraz jest dużo więcej ładnych odmian 2 lata temu zaczynałam kupować nowości .
Genia
Ty to Wszystko tak sam zrobiłeś , uwielbiam łabędzie a u Ciebie taki śliczny w ogródku .

Widzę że liliowce ode mnie kwitną , ale chyba nie wszystkie Ci się przyjęły, teraz jest dużo więcej ładnych odmian 2 lata temu zaczynałam kupować nowości .
Genia
- Tulipan998

- Kontakt:
Trochę portretów bylin :

Jutro wkleję więcej
.
Geniu - Bardzo cieszę się, że odwiedzasz mój wątek i że piszesz takie miłe słowa, dziękuję
, ale wiadomo gdybym miał więcej miejsca to bym miał pole do popisu a tak to jest jak jest . . No ale już wprost nie mogę się doczekać wiosny , ogrodzimy nową działkę na razie siatką tymczasową.. , ale już coś będę mógł zaczynać działać
. Co do łabędzia to znalazłem go na strychu w starociach . Mam też 2 jeże, żółwia , 3 muchomory , 2 prawdziwki i zieloną latarenkę , ale muszę pomyśleć o większej ilości ozdób . Chciałem właśnie też jeszcze większego łabędzia , z czerwonym dziobem i oczami
.

Jutro wkleję więcej
Geniu - Bardzo cieszę się, że odwiedzasz mój wątek i że piszesz takie miłe słowa, dziękuję