Mój mały zielony raj
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój mały zielony raj
Lidko są piękne, warto kupić vandę.
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
O proszę chwileczkę mnie tu nie było a tu taka rozprawa o storczykach .Oj marnie widzę tą Twoją obronę przed chorobą storczykową już Lideczko wpadłaś jak śliwka w kompocik tylko jeszcze tego nie wiesz

- Chrapka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A więc- zacznę od początku
Wpadłam z rewizytą i już wypaść stąd niemogłam. Tak więc splądrowałam Twój wątek od deski do deski-post po poście-szalenie tu interesująco... Rośliny-cud, miód i orzeszki!!! Gratuluję pięknych okazów no i hehee choroby zakażnej
Jeśli chodzi o storczyki-to podobnie jak Ty, ja również codzień oglądam własne czy aby czegoś nie wypuściły i jak do tej pory, niestety, tylko obdarowują mnie korzonkami, ale dobre i to
W kwestii paproci, to jestem przekonana, że jest to super miejsce na piękną, zieloniutką, świeżutką paproć
Ja bardzo je lubię. Wcale nie są trudne w uprawie-a widząc po Twoim zacięciu jestem przekonana, że sobie poradzisz 
Również muchy nas łączą
co prawda nie ja, lecz mój mąż, zacięcie na nie poluje i dokarmia nasze leniwe dzbanki, więc rozumiem Cię doskonale.
Cykas-jest przepiękny.... bananowiec również jest na mojej liście hihihi:)
Ogromne wrażenie robią tak naprawdę wszystkie Twoje rośliny-są piękne, zdrowe, widać bardzo zadbane
Wcale im się nie dziwię, skoro mają tak zaangażowaną Pańcie
Super!
Naprawdę rewelacja tu u Ciebie. Łatwo mnie stąd nie wygonisz
Chętnie poleżę i ja pod tymi pięknościami
Nawet jak już tej kanapy nie będziesz miała 
Pozdrawiam i gratuluję raz jeszcze
Wpadłam z rewizytą i już wypaść stąd niemogłam. Tak więc splądrowałam Twój wątek od deski do deski-post po poście-szalenie tu interesująco... Rośliny-cud, miód i orzeszki!!! Gratuluję pięknych okazów no i hehee choroby zakażnej
Jeśli chodzi o storczyki-to podobnie jak Ty, ja również codzień oglądam własne czy aby czegoś nie wypuściły i jak do tej pory, niestety, tylko obdarowują mnie korzonkami, ale dobre i to
W kwestii paproci, to jestem przekonana, że jest to super miejsce na piękną, zieloniutką, świeżutką paproć
Również muchy nas łączą
Cykas-jest przepiękny.... bananowiec również jest na mojej liście hihihi:)
Ogromne wrażenie robią tak naprawdę wszystkie Twoje rośliny-są piękne, zdrowe, widać bardzo zadbane
Naprawdę rewelacja tu u Ciebie. Łatwo mnie stąd nie wygonisz
Chętnie poleżę i ja pod tymi pięknościami
Pozdrawiam i gratuluję raz jeszcze
Wpadłam tu na chwilkę i musiałam zostać trochę dłużej, Masz bardzo ciekawe okazy.
Nolina, Cycas, Pachira,Bananowiec - miodzio.
Dzbanecznik bardzo oryginalny, ja też mam dwa muchołapki, tylko moje mają po cztery łapy, ogon, wąsy i futerko.
Nolina, Cycas, Pachira,Bananowiec - miodzio.
Dzbanecznik bardzo oryginalny, ja też mam dwa muchołapki, tylko moje mają po cztery łapy, ogon, wąsy i futerko.
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Wpadłam na kawkę
I co sie dowiaduje ,żę rozmawiasz też z roslinami myslałam ,że tylko ja z Aga ale ty też
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Lidko od razu mówiłam, że to pędzik-korzonki wyglądają innaczej. Teraz zbrój się w cierpliwość i wypatruj pączków
Włóż mu patyczek nawozowy do storczyków-uważam, że jest skuteczny
A ja zaraz wklejam u siebie moje mini maleństwo z kwiatkiem
Włóż mu patyczek nawozowy do storczyków-uważam, że jest skuteczny
A ja zaraz wklejam u siebie moje mini maleństwo z kwiatkiem
Lidko czyżby Cię wzięła storczykomania? 
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Ale mięta
u Ciebie prawdziwe sianokosy się szykują tzn. miętokosy
A storczuś daje czadu, tyle pędzików puszcza
nic tylko chce mieć towarzystwo, bo w końcu obiecałaą
ile pędzików tyle koleżanek 
A storczuś daje czadu, tyle pędzików puszcza
- Chrapka

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
lulka a czy pałeczki są lepsze od tradycyjnego nawozu w płynie? Szczerze mówiąc to nigdy z nich nie korzystałam, ale jak najbardziej jestem otwarta, zwłaszcza, jeśli sprawdzone. Czekam na porady
No i mykam nawiedzić i Twój wątek. Tak dłuuuugo mnie tu nie było i tyyyyle się pozmieniało... :)Pozdrowionka.
- lulka

Chrapko moim zdaniem są lepsze. Moje storczyki podlewam od góry tak jak inne kwiaty-raczej nie zanurzam ich w wodzie i wtedy mają zapenione prawidłowe nawożenie
Zapraszam oczywiście do mnie
Zapraszam oczywiście do mnie
-
Lidka lmw
- 1000p

- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Aśka tak tylko jak wy pokazujecie to wszystkie są piękne oczopląsu można dostać !!
Kaśka będę się broniła
Nie dam się
ChrapkoDziękuję
Wcale nie będę wyganiała wręcz przeciwnie zapraszam kiedy tylko zechcesz !!zawsze będziesz mile widziana !!
Ewa dziękuję Ci bardzo
zapraszam częściej !!
Teresko pewnie że rozmawiam !! Ostatni ze storczykiem egoistą to jak widać zrozumiał ! Widać mam dar przekonywania !
Magda dziękuję !! Ja używam nawozu do moczenia a nie chcę przenawozić . Wklejaj zaraz lecę zobaczyć
Kaśka nie kracz !!! Spełnię obietnice jednego do towarzystwa mu kupię ale nie więcej !
chyba
Nyskadu miętokosy są ciągle !
jednego mu obiecałam
więcej nie dostanie
mowy nie ma ... chyba

Kaśka będę się broniła
ChrapkoDziękuję
Ewa dziękuję Ci bardzo
Teresko pewnie że rozmawiam !! Ostatni ze storczykiem egoistą to jak widać zrozumiał ! Widać mam dar przekonywania !
Magda dziękuję !! Ja używam nawozu do moczenia a nie chcę przenawozić . Wklejaj zaraz lecę zobaczyć
Kaśka nie kracz !!! Spełnię obietnice jednego do towarzystwa mu kupię ale nie więcej !
Nyskadu miętokosy są ciągle !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- lulka

Buahhah...Kaśka nie kracz !!! Spełnię obietnice jednego do towarzystwa mu kupię ale nie więcej ! chyba
-
Lidka lmw
- 1000p

- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Magda ja Cię ;:5 Zobaczysz !!!!!!!!!!! i nie chichocz bo będzie jeden !!!!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
jeden dzien i znów 4 strony czytania ;:83
pomysł bardzo dobry, jak już wyczaję tą szablową to tak uczynię
tylko coś one drogie a u mnie nie ma takich promocji w kwiaciarniach jak u Ciebie
a tlenu nie zabierają, zanim postawiłam kwiaty w sypialni to MUSIAŁAM (M kazał
) sprawdzić które można a które nie można... więc jak ona u mnie stoi - znaczy, że chyba można
ja w każdym razie żyję
hmm... bo przecież to przez chorobę dusiłam się ostatnimi nocami od kaszlu, a nie przez kwiatki ;:78
aaaaaaaaaaaaa Ty u mnie coś o duchu pisałaś, ale że nie byłam tu najpierw to dopiero teraz skumałam
wariatka no - miło mi Ciebie u siebie gościć, raczej nikogo nie odstraszasz myślę...
dla nowych pędzików
na kwiaty cieszyć się możesz, wręcz powinnaś, ale mnie oświecono, że jeszcze ze 4 miesiące trza tą radość wstrzymywać, (bo ja też mam pędziki
) tyle do kwitnienia się czeka... ale i tak warto, no nie?
moim zdaniem kwitnienie będzie pewne - można
do sklepu po kolejnego
a jest na tym FO ktoś kto nie rozmawia??
np. ja dzisiaj rano rzucałam ostre groźby ;:121 (kwiatkom oczywiście)
rapunzel pisze:mniodkowa, czyli to prawda, że one w nocy tlenu nie zabierają, bo słyszałam o tym od babki, od której kupowałam swoją niską, ale chciałabym zweryfikować.
Swoją drogą niezła masz kolekcję tych sansewierii.A może wyczajoną szablową do sypialni, a sypialnianą np do kuchni...
![]()
pomysł bardzo dobry, jak już wyczaję tą szablową to tak uczynię
a tlenu nie zabierają, zanim postawiłam kwiaty w sypialni to MUSIAŁAM (M kazał
Lidka lmw pisze:Aga a ja u Ciebie to nie gość ?pewnie ja to tam za ducha robię
aaaaaaaaaaaaa Ty u mnie coś o duchu pisałaś, ale że nie byłam tu najpierw to dopiero teraz skumałam
Lidka lmw pisze:JEDNEGO MAM !!!! Obiecałam mu że będzie sam do póki nie zakwitnie
moim zdaniem kwitnienie będzie pewne - można
Jatra pisze:sie dowiaduje ,żę rozmawiasz też z roslinami myslałam ,że tylko ja z Aga ale ty też
a jest na tym FO ktoś kto nie rozmawia??
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- lulka

ja mam ochotę na jakiegoś wykrętasa teraz np.bc.binosa-tylko gdzie go kupić?