Mój mały zielony raj

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój mały zielony raj

Post »

Lidko są piękne, warto kupić vandę.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

O proszę chwileczkę mnie tu nie było a tu taka rozprawa o storczykach .Oj marnie widzę tą Twoją obronę przed chorobą storczykową już Lideczko wpadłaś jak śliwka w kompocik tylko jeszcze tego nie wiesz ;:196 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A więc- zacznę od początku :)
Wpadłam z rewizytą i już wypaść stąd niemogłam. Tak więc splądrowałam Twój wątek od deski do deski-post po poście-szalenie tu interesująco... Rośliny-cud, miód i orzeszki!!! Gratuluję pięknych okazów no i hehee choroby zakażnej :)
Jeśli chodzi o storczyki-to podobnie jak Ty, ja również codzień oglądam własne czy aby czegoś nie wypuściły i jak do tej pory, niestety, tylko obdarowują mnie korzonkami, ale dobre i to :)
W kwestii paproci, to jestem przekonana, że jest to super miejsce na piękną, zieloniutką, świeżutką paproć :) Ja bardzo je lubię. Wcale nie są trudne w uprawie-a widząc po Twoim zacięciu jestem przekonana, że sobie poradzisz :)
Również muchy nas łączą :lol: co prawda nie ja, lecz mój mąż, zacięcie na nie poluje i dokarmia nasze leniwe dzbanki, więc rozumiem Cię doskonale.
Cykas-jest przepiękny.... bananowiec również jest na mojej liście hihihi:)
Ogromne wrażenie robią tak naprawdę wszystkie Twoje rośliny-są piękne, zdrowe, widać bardzo zadbane :) Wcale im się nie dziwię, skoro mają tak zaangażowaną Pańcie :) Super!
Naprawdę rewelacja tu u Ciebie. Łatwo mnie stąd nie wygonisz :)
Chętnie poleżę i ja pod tymi pięknościami :) Nawet jak już tej kanapy nie będziesz miała :)
Pozdrawiam i gratuluję raz jeszcze ;:196
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

Wpadłam tu na chwilkę i musiałam zostać trochę dłużej, Masz bardzo ciekawe okazy.
Nolina, Cycas, Pachira,Bananowiec - miodzio.
Dzbanecznik bardzo oryginalny, ja też mam dwa muchołapki, tylko moje mają po cztery łapy, ogon, wąsy i futerko. :;230
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
Wpadłam na kawkę ;:40 z ;:36
I co sie dowiaduje ,żę rozmawiasz też z roslinami myslałam ,że tylko ja z Aga ale ty też :;230
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Lidko od razu mówiłam, że to pędzik-korzonki wyglądają innaczej. Teraz zbrój się w cierpliwość i wypatruj pączków :;230
Włóż mu patyczek nawozowy do storczyków-uważam, że jest skuteczny ;:170
A ja zaraz wklejam u siebie moje mini maleństwo z kwiatkiem ;:138
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Lidko czyżby Cię wzięła storczykomania? :wink:
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Ale mięta ;:224 u Ciebie prawdziwe sianokosy się szykują tzn. miętokosy :;230
A storczuś daje czadu, tyle pędzików puszcza ;:224 nic tylko chce mieć towarzystwo, bo w końcu obiecałaą ;:224 ile pędzików tyle koleżanek :;230
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

lulka a czy pałeczki są lepsze od tradycyjnego nawozu w płynie? Szczerze mówiąc to nigdy z nich nie korzystałam, ale jak najbardziej jestem otwarta, zwłaszcza, jeśli sprawdzone. Czekam na porady :) No i mykam nawiedzić i Twój wątek. Tak dłuuuugo mnie tu nie było i tyyyyle się pozmieniało... :)Pozdrowionka.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chrapko moim zdaniem są lepsze. Moje storczyki podlewam od góry tak jak inne kwiaty-raczej nie zanurzam ich w wodzie i wtedy mają zapenione prawidłowe nawożenie
Zapraszam oczywiście do mnie :D
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Aśka tak tylko jak wy pokazujecie to wszystkie są piękne oczopląsu można dostać !!

Kaśka będę się broniła ;:134 Nie dam się ;:14

ChrapkoDziękuję ;:196 Wcale nie będę wyganiała wręcz przeciwnie zapraszam kiedy tylko zechcesz !!zawsze będziesz mile widziana !!

Ewa dziękuję Ci bardzo ;:196 zapraszam częściej !!

Teresko pewnie że rozmawiam !! Ostatni ze storczykiem egoistą to jak widać zrozumiał ! Widać mam dar przekonywania ! :;230 :;230

Magda dziękuję !! Ja używam nawozu do moczenia a nie chcę przenawozić . Wklejaj zaraz lecę zobaczyć

Kaśka nie kracz !!! Spełnię obietnice jednego do towarzystwa mu kupię ale nie więcej ! ;:223 chyba

Nyskadu miętokosy są ciągle ! ;:14 jednego mu obiecałam ;:14 więcej nie dostanie ;:223 mowy nie ma ... chyba :;230 :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kaśka nie kracz !!! Spełnię obietnice jednego do towarzystwa mu kupię ale nie więcej ! chyba
Buahhah... :;230 :;230 :;230 no to się uśmiałam. Lidziu nie wierzę w to-zapewne nie będziesz mogła się zdeycdować jaki następny :;230 Na Twoje szczęście dodałaś chyba
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Magda ja Cię ;:5 Zobaczysz !!!!!!!!!!! i nie chichocz bo będzie jeden !!!!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

jeden dzien i znów 4 strony czytania ;:83
rapunzel pisze:mniodkowa, czyli to prawda, że one w nocy tlenu nie zabierają, bo słyszałam o tym od babki, od której kupowałam swoją niską, ale chciałabym zweryfikować.
Swoją drogą niezła masz kolekcję tych sansewierii. ;:108 A może wyczajoną szablową do sypialni, a sypialnianą np do kuchni... ;:224

pomysł bardzo dobry, jak już wyczaję tą szablową to tak uczynię ;:108 tylko coś one drogie a u mnie nie ma takich promocji w kwiaciarniach jak u Ciebie ;:145
a tlenu nie zabierają, zanim postawiłam kwiaty w sypialni to MUSIAŁAM (M kazał ;:224 ) sprawdzić które można a które nie można... więc jak ona u mnie stoi - znaczy, że chyba można :;230 ja w każdym razie żyję :;230 hmm... bo przecież to przez chorobę dusiłam się ostatnimi nocami od kaszlu, a nie przez kwiatki ;:78
Lidka lmw pisze:Aga a ja u Ciebie to nie gość ? ;:110 pewnie ja to tam za ducha robię ;:98

aaaaaaaaaaaaa Ty u mnie coś o duchu pisałaś, ale że nie byłam tu najpierw to dopiero teraz skumałam :;230 wariatka no - miło mi Ciebie u siebie gościć, raczej nikogo nie odstraszasz myślę... ;:24 :wink:
;:138 dla nowych pędzików :tan na kwiaty cieszyć się możesz, wręcz powinnaś, ale mnie oświecono, że jeszcze ze 4 miesiące trza tą radość wstrzymywać, (bo ja też mam pędziki :tan ) tyle do kwitnienia się czeka... ale i tak warto, no nie?
Lidka lmw pisze:JEDNEGO MAM !!!! Obiecałam mu że będzie sam do póki nie zakwitnie

moim zdaniem kwitnienie będzie pewne - można ;:71 do sklepu po kolejnego ;:224
Jatra pisze:sie dowiaduje ,żę rozmawiasz też z roslinami myslałam ,że tylko ja z Aga ale ty też :;230

a jest na tym FO ktoś kto nie rozmawia?? ;:224 np. ja dzisiaj rano rzucałam ostre groźby ;:121 (kwiatkom oczywiście)
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja mam ochotę na jakiegoś wykrętasa teraz np.bc.binosa-tylko gdzie go kupić? :?
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”