Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Post »

Artur, gdzie jesteś?? Wakacjujesz czy pracujesz na działce?? Jakoś cicho u Ciebie....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Jestem.. , muszę się chyba zdyscyplinować i poświęcić czas forum.... :oops: .

Trochę chodziłem na praktyki , byłem w Zakopanem ale nie długo 5 dni , no i sprzątałem na budowie . Na działce i tak jeszcze sporo pracy... , ciągle marzę o tym żeby było tam ogrodzenie i porządek... , ale na razie się na to prędko nie zanosi... :( .
Zniechęciło mnie też ostatnio do wszytskiego to, że nieustannie i do obrzydzenia lało.. , na szczęśćie już przestało.. , zobaczymy na jak długo :roll: . Pelargonie na balkonie były piękne jak nigdy ale po tych deszczach.. , rozpacz jakie paskudne.. , pryskałem , obrywałem liście , a dalej robi się to samo... . Spleśniały też pąki kilku lilii orientalnych :( i ogólnie już mało co kwitnie tylko róże , liatry ze 3 lilie, niezawodne aksamitki , jeżówka , astry . za płotem zaczynają kwitnąć dalie , kwitną cynie , aksamitki i smagliczki w chodniku .

Kpostki pod domem jeszcze nie mam.. , wszytsko przez te deszcze :evil: , ciekawe czy przez to babcia nie rozmyśli się znowu do przyszłego roku.. , ale rabatka jako tako skończona bo nie hciałem żeby krzewy się męczyły w doniczkach :wink: .

Jutro fotki , bo dzisiaj zrobiłem trochę ale kiepsko wyszły .

Pozdrawiam :wit
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur-no to czekam na zdjęcia,ciesze się,że u Ciebie aksamitki chociaż niezawodne!
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gdzie te fotki?
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Artur Przede wszystkim masz bardzo piękny ogród,roślinki przeróżne kompozycje klombów,pracy ogrom wszystko piękne.Nowy dom również Bardzo mi się podoba,naprawdę super.Pozdrawiam.Gosia ;:63 ;:63 :uszy ;:224
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Będą już jutro naprawdę... :oops: , przepraszam że tak zwlekam ,ale tata chciał żebym mu pomógł na działce i w ogóle zabiegany jestem . Jutro zrobię nowe fotki bo trochę rabatka się zmieniła :) .

Gosiu - Bardzo dziękuję za te pochwały, ogród stanowczo za mały i czasem już czuję do niego obrzydzenie... :roll: .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit

Niestety w dzisiejszej sesji przeszkodził trochę deszcz . Ta pogoda w to lato to już chyba do reszty oszalała.. , myślałem że posmażę się w słoneczku.. a tu jesień... ??? :? . U nas na podkarpaciu niby ostatnio tak nie leje jak w innych częściach Polski.. , ale jakoś w tym roku nie poczułem lata i najgorsze, że zbliża się powoli jesień.... .

Na początek to co znalazłem w garażu.. , w zeszłym roku były 3 młode w tym roku 2.. , kocica wszystkie sama wyprowadziła jak podrosły z garażu.... :

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Chodnik osiedlowy... :lol: , przechodnie się zatrzymują bo czuć ten miodowy zapach na koniec osiedla :

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

No i nowa rabatka pod domem.. , wymaga jeszcze kilku kosmetycznych poprawek, ścieżka przy tujach musi zostać bo za tujami jest drewno na opał i musi być dojście, myślę zrobić kamienną ścieżkę pod tujami i nawierzchnię pod huśtawką, a pod domem jak babcia nie położy kostki jak setny raz obiecała, to mama powiedziała że sama kupi wkońcu :

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

I pelargonie po 20 dniach lania , ciągłego ściągania i zakładania skrzynek na barierki bardzo się połamały i były w połowie uschnięte ,pognite... , 3 skrzynki wywaliłem bo nienadawały się na zawieszenie :( , a już były takie piękne że nigdy takich nie miałem... , jednak po 2 tygodniach pędzenia nawozami, ładnie odbiły ( jestem normalnie w szoku ), po bokach zawiesiłem białe surfinie i bakopy i jakoś to wygląda.. , ale gdyby nie te przygody myślę że były by dużo dłuższe i piękniejsze.. , na pewno.... :

Obrazek

A tak wyglądały przed deszczem , krótsze ale jak by je z bliska porównać to te po deszczach mają dużo mniej liści i chore, przez to gęsto pozduszałem obok siebie skrzynki żeby nie było tak widać... :

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Rabatka wzdłuż tui nie zawiodła mnie. Jest piękna.... a ta żwirowa po prostu mistrzostwo świata... ;:138 brawo, kawał dobrej roboty. Wspaniale wygląda zarówno z ziemi jak i z lotu ptaka.
Za pelargoniami nie przepadam, bo właśnie tak się brzydko wyciągają - jak są młode to śliczności a z biegiem czasu....
Ale U Ciebie na tarasie bardzo ładnie to wygląda.
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
dawidbanan
---

Post »

Nowa rabatka śliczna-jak się rośliny rozrosną będzie ślicznie..

A ten mały biały kotek cudny!
Zawsze chciałem mieć takiego, ale albinoski rzadko się rodzą..
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
dawidbanan
---

Post »

Co Ty tak zamilkłeś?
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dawid - Zaglądam jako tako, ale nic nie piszę i......

25 miałem pisemną część egzaminu zawodowego, dzisiaj mam egzamin praktyczny z gotowania na godzinę 12 w restauracji za Rzeszowem i przyznam że się boję :? .

Trzymajcie kciuki :D . Problem w tym, że z gotowaniem u mnie kiepsko :? .

Co do ogródka to przybyło ostatnio pare roślinek, ale mało, po wycięciu suchych badyli lilii i innych , ociupinkę się wrażenie buszu zmniejszyło :wink: . Kwitną astry jednoroczne i zaczynają te bylinowe, róże, jakieś ostatnie lilie , no i oczywiście jednoroczne . Chcę kupić jeszcze i uzupełnić brakujące rośliny takie jak pysznogłówka , dzielżan , kocimiętka , lawenda i jeszcze coś chyba ale już nie pamiętam bo bardzo mi tych roślin brakuje :? .

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

;:137
Trzymam kciuki za :uszy
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipanku-trzymałam te kciuki i pytam jak wyszło gotowanie?
Czy od jutra nowy rok w nowej szkole z dojazdem?
Bardzo mi się podoba nowa rabata,ta wysypana białym żwirkiem.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Egzamin poszedł nawet, nawet , ale na wstępie się pytali ile potrafię i rewelki nie było....
Robiłem z jakąś dziewczyną takie sakiewki z filetów z warzywnym farszem w środku spinane wykałaczkami . Pojechałem też dzisiaj do mojej nowej szkoły, bo nie przyszła żadna odpowiedź i jestem trochę niemile zaskoczonyi zły :( . Złożyłem podanie do uzupełniającego liceum wieczorowego od godziny 15 do 19, od poniedziałku do środy czyli 3 dni w tygodniu, ale było zbyt malo chętnych i szkoła nie otworzyła się.... Przepisałem się do szkoły piątek od 15 do 19, sobota od 8 do 15 i niedziela tak samo , z tym że tam jest co 2 tygodnie. Szkoda, że tamta szkoła nie wypaliła... , ale trudno... , będe miał dużoo wolnego czasu , ale może pójdę gdzieś odrobić staż na pół etatu lecz z tego co wiem nie chcą nigdzie u nas już przyjmować bo koleżanki próbowały i sie nie dostały w przedszkolu na 100 % mnie nie przyjmą... Pożyjemy zobaczymy jak to będzie na razie najbardziej muszę pilnować nauki i zacząć się uczyć testów na prawo jazdy :wink: .

Edit : Zapomniałem dodać, że w tej nowej szkole rozpoczęcie roku jest dopiero 16 września :roll: :wink: .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie po długiej przerwie :wit .
Nie dość , że opuściłem się z pisaniem to jeszcze widzę sporo postów mi znikło :shock: . No ale naprawdę już pora nadrabiać forumowe zaległości tym bardziej, że leniuchowanie w ogródku i na zewnątrz się kończy.... :roll: .

Egzaminy zawodowe zdane na ocenę 4 :) .

Chodzę teraz do liceum dla dorosłych w Rzeszowie do Centrum Kształcenia Ustawicznego . Nauka jest piątek , sobota , niedziela co 2 tyg. . Mamy za to dużo nauki do domu.. , ale mam nadzieję że jakoś dam radę, muszę....

Jutro poświęcam cały dzien na ogródek i forum , musze posadzić połowe cebulowych bo połowę już posadziłem i pokażę małą zmianę :D .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”