ciekawa jestem czy Ewa dała się przekonać.
  Ewa daj znać

już o niej pisałam na początku sezonu. Anton aus Tirol to róża z grupy witalnych, kupiłam ją w ubiegłym roku z Rosen-Direct. To super róża. U mnie zachorowała od tych z OBi rosły obok siebie. Żeby ja wyprowadzić dwa razy ścinałam wszystkie kwiaty. Poradziła sobie i teraz zaczyna kolejny raz kwitnąć. Jestem z niej zadowolona
 już o niej pisałam na początku sezonu. Anton aus Tirol to róża z grupy witalnych, kupiłam ją w ubiegłym roku z Rosen-Direct. To super róża. U mnie zachorowała od tych z OBi rosły obok siebie. Żeby ja wyprowadzić dwa razy ścinałam wszystkie kwiaty. Poradziła sobie i teraz zaczyna kolejny raz kwitnąć. Jestem z niej zadowolona  

. Mamy z Ewą /ewamaj66/Pink Grootendorst z tej samej szkółki z tego samego sezonu, jej sie trafiła żywotna róża, a mnie kicha.
 . Mamy z Ewą /ewamaj66/Pink Grootendorst z tej samej szkółki z tego samego sezonu, jej sie trafiła żywotna róża, a mnie kicha.

najważniejsze jest szczepienie róży to jest oczywiste. Myślę, że jest jeszcze kilka innych czynników, które również mają znaczenie jak róża rośnie. Dam wam przykład. kupiłam 5 szt. Amber Q jedna z nich ciągle coś ma nie tak i ścinam kwiaty, żeby się lepiej ukorzeniła. Powód ? , co odkryłam przy jednej z róż jakiś czas temu ? otóż kotek zrobił sobie dołek i tam zostawił balaski. Bardzo blisko krzaka. Czy to ma wpływ na jakość tej róży, ma. Ona może zostać popalona tym świeżym nawozem
 najważniejsze jest szczepienie róży to jest oczywiste. Myślę, że jest jeszcze kilka innych czynników, które również mają znaczenie jak róża rośnie. Dam wam przykład. kupiłam 5 szt. Amber Q jedna z nich ciągle coś ma nie tak i ścinam kwiaty, żeby się lepiej ukorzeniła. Powód ? , co odkryłam przy jednej z róż jakiś czas temu ? otóż kotek zrobił sobie dołek i tam zostawił balaski. Bardzo blisko krzaka. Czy to ma wpływ na jakość tej róży, ma. Ona może zostać popalona tym świeżym nawozem   
  Benjamin Britten, po podsypaniu tą pruchnicą wzbogaconą obornikiem bardzo się rozchulał. Jeszcze ma pączki.
 Benjamin Britten, po podsypaniu tą pruchnicą wzbogaconą obornikiem bardzo się rozchulał. Jeszcze ma pączki.

K Mary mnie też chorowała na tą jędzę - ładnie ją nawałaś, w ubiegłym roku. W tym roku zdrowa. Ja kupiłam już drugi krzak, bo tak pięknie pachnie. Pastella, jest urocza, widziałam , że ją masz. Będziesz zadowolona.
   K Mary mnie też chorowała na tą jędzę - ładnie ją nawałaś, w ubiegłym roku. W tym roku zdrowa. Ja kupiłam już drugi krzak, bo tak pięknie pachnie. Pastella, jest urocza, widziałam , że ją masz. Będziesz zadowolona. ostatnie dwa kwiaty w tym sezonie.
  ostatnie dwa kwiaty w tym sezonie.

A tym razem dotyczą Cesara właśnie...Posadziłam go na rabacie z rożówo-białymi różami...No chyba niedobrze...Proszę mi powiedzieć, czy on ten środek to ma taki bardziej różowy czy pomarańczowy, morelowy?
 A tym razem dotyczą Cesara właśnie...Posadziłam go na rabacie z rożówo-białymi różami...No chyba niedobrze...Proszę mi powiedzieć, czy on ten środek to ma taki bardziej różowy czy pomarańczowy, morelowy? 

Tyle z Was negatywnie oceniło Gloire de Dijon, że nie odważę się jej zamowić teraz. Stara miłość nie rdzewieje, więc wiosną nie dam się odwieść od tego pomysłu. Natomiast królowa to zupełnie co innego
 Tyle z Was negatywnie oceniło Gloire de Dijon, że nie odważę się jej zamowić teraz. Stara miłość nie rdzewieje, więc wiosną nie dam się odwieść od tego pomysłu. Natomiast królowa to zupełnie co innego  Na szczęście nie jest pomarańczowa
 Na szczęście nie jest pomarańczowa  Wracam jeszcze do Pink Grootendorst-wyrosła na ponad metr, powtarzała, nie choruje. Jestem bardzo zadowolona
 Wracam jeszcze do Pink Grootendorst-wyrosła na ponad metr, powtarzała, nie choruje. Jestem bardzo zadowolona 

, zacznę od brzuszków
 , zacznę od brzuszków   

, a sobie nie dowierzaj aparacikowi.
 , a sobie nie dowierzaj aparacikowi.