Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Post »

Witaj i ja się u Ciebie ulokuję żeby podziwiać Twoje rośliny i ogród a w szczególności róże pozdrawiam :wit
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Okienka z pieskiem to widok wycięty z jakiegoś śródziemnomorskiego obejścia! Fajnie z tymi kamieniami i wyobrażam sobie jak to bedzie wyglądać jak kratki bedą pozrośnięte :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

;:196 gratulacje serduszkowe ;:196
Lepiej późno.... Czasu coś nie mogę okiełznać, a Ty potrafisz. Aż mi wstyd :oops:

No.... ;:196 szpaler róż z clematisami ;:138
Dzielna z Ciebie dziewczyna :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Joluś no niestety nie będę mogła. Nie boicie się, ze 15 października to już za późno będzie na plenerowe spotkanie, a jak jeszcze będzie deszcz? Heliotropy mam na tarasie kuchennym :wink: Tam zaciszniej i spokojniej.
Zobaczymy, jak to będzie z różyczkami ;:224 kilka przybyło, pielęgnacji trzeba się uczyć :D
Dorotka też chciałabym mieć jeszcze nie jedną angielkę :wink: jednak powierzchnia ograniczona, a tyle pięknych roślinek. Zapach roż angielskich mnie zachwyca i kształt kwiatów, taki pełny ;:108 Koleżanki się śmieją, że M w kolejnym sezonie płatki będzie zbierał i szykował mi kąpiele :;230
Murek wtopił się w otoczenie, a pomysłów wiele z kontynuacją ogrodowych funkcjonalnych 'ozdabiaczy' ;:224
Iwonko, to prawda tonacja spokojna teraz, ale poczekajmy, jak na tym tle pojawią się ciemne róże :D ot takie kontrastowe zestawienie. Jasne gubiłyby się na takim tle, choć biała Winchester Catedral tez się trafiła.
Gosiu proponuję Zemborzycką, pamiętasz, tam były piękne niedrogie odmiany. Bardzo żałuję, że Biedermaiera nie udało mi się kupić. Ale może kiedyś. Znam fajną szkółkę, gdzie angielki niedrogo można kupić, ale to wiosną najlepiej.
Moni no właśnie ja nigdy nie marzyłam o takim żywopłociku :D co to forum z nami robi :;230 i wizyta na różanych polach ;:224 Nigdy bym nie pomyślała, iglaki tak, ale różyczki :roll: No to mnie wzięło.
Gartentraume zachwycił mnie zapachem .... cudo, Eglantyna kształtem kwiatu.
Moja różyczka wydawała mi się podobna do Ninetty, jednak Marta mówi, że to nie to.
Obie próbujemy ją zidentyfikować, na identyfikacyjnym wątku nikt nie odpowiedział.
Gieniu zdaje się, że już wykorzystałam większość wolnych miejsc :;230 Zaczynają się schody, bo jednak postanowiłam zachować przestrzeń w ogrodzie. Kolejne postępy ogrodowe tylko przez eliminację będą możliwe.
Paweł, mam kilka takich znaczników ;:108 Czy odpowiedź dużo m2 Cię zadowala :;230
Ciężko ocenić powierzchnie wyrwana trawnikowi, ale na pocieszenie ... trawa i tak nie chce u mnie ładnie rosnąć :lol:
Gosiu pomalutku będą zdjęcia planu szerszego, jak się tylko porządek w ogródku zrobi. Teraz na ten przykład już trawa przerosła podsypaną ziemię i zrobiło się zielono, można cykać. Oooo przy szybkim czytaniu mogłabyś jeszcze wiele wyrazów dla takiej grupy spółgłosek skojarzyć, wbrew pozorom nie jest to prosta sztuka i wymaga ćwiczeń. W zwiazku z powyższy wiele osób wybiera sztukę szybkiego oglądania :;230
Joluś dziękuję, u Ciebie też co krok różyczka się pojawia, ale te nasadzenia żurawkowo-hostkowe, to już wyższa szkoła jazdy.
Mariola jak to mówią, ja nie muszę, ale chcę .... oby nie za dużo. Zmartwieniem jest teraz kondycja w jakiej róże przezimują.
Aniu właśnie miałam to samo, róże, co tam róże, jak tyle jest interesujących roślin, ale ... jakoś tak się zmieniło :lol: i watki różane zaczęłam przeglądać. Muszę jednak rozsądnie dysponować powierzchnią, aby na moje ukochane zielone kulki miejsce się znalazło.
Aga wiem, że cudnie pachną angielki. Tylko czekać, jak u Ciebie kolejne się pojawią, na wyspach większy dostęp do tych cudnych roślin zdaje się.
Su murek zaczyna się na wysokości 2,20 około, a kończy na metrze z małym kawałeczkiem.
Agness będzie okazja wpaść i powąchać, nie masz przecież daleko :wink: Ale, ale Twoje różyczki w kolejnym sezonie tez powinny dać popis.
Joasiu miło, że wpadłaś, zapraszam częściej.
Miłko nie pasuje do całokształtu tylko dom sąsiada w tle :;230 ale jak iglaki porosną ... mogłyby to być pinie, a będą sosny, świrki i jodły.
Izka miło, ze zajrzałaś. Z czasem nie jest tak dobrze, jak się wydaje, dni coraz krótsze, pracy coraz więcej. Jak mi się uda wyskoczyć cyknąć fotki roślin, zachodzik za plecami przemyka, oglądam się, a tu słońce za widnokręgiem się schowało. Jak my przeżyjemy te krótkie dni? Oj będę zamęczała pytaniami w kolejnym sezonie ... o róże.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to dzisiaj powracamy do zielonych kulek, widoczki z rabatek za murkiem :wink:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i rzut oka na hostkowo-żurawkową
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Joluś, ktoś tu wspomniał, że ten Twój murek to w takim śródziemnomorskim klimaciku jest i zgadzam się z takim stwierdzeniem. Lubie takie klimaty :D ...ciepłe kraje ...słonko od rana do wieczora-zawsze ...szelest traw ...zapachy kwitnących krzewów ...cykady ... Ach, rozmarzyłam się ... ;:47 .

Gdzieś napisałaś, że kwitną Ci jeszcze liliowce :shock: ? Koniecznie wklej fotkę, plisss... ;:180 .
A co do różyczki nn, to nie traćmy nadziei! Przecież musi mieć jakąś nazwę odmianową 8-) , prawda? Może co jakiś czas przypominaj sie w identyfikacyjnym i już ;:108 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jesteś zadowolona z murku, to dobrze że Ci się nie odwidziało :wink: bo wiem że lubisz otwarte przestrzenie. Ja myślę zlikwidować stare cyprysy żeby ogród miał większą perspektwę, co te róze robią z człowiekiem :;230
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Jolu, pieknie się jeszcze u Ciebie hosty prezentują ;:63 Moje okazy w większości już mają żółte liście... CO do różyczek - cóż, metraż mi nie pozwala nic już wcisnąć do ogrodu ;:223 Będę twoim nasadzeniom kibicować i marzyć że może jakoś, kiedyś i ja się dorobię większego ogrodu :lol:
Zielone kłujące piękności zachwycają jak zawsze ;:63
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

pamelka pisze:
Obrazek
Czy "to-to" powoli szykuje się do skoku przez płot? :lol:
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Jolu!
U Ciebie zawsze elegancja,różnorodne okazy roślin i krzewów.Jednym słowem można powiedzieć,iż nic dodać,nic odjąć masz w ogrodzie to co każdy by chciał mieć.Myśl,że jak się jeszcze coś chce to można przedobrzyć.
Pozdrowienia Edward :wit
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

No i wreszcie coś dla mnie, a nie jakieś tam róże :;230 A na ostatniej fotce to klonik shirasawum Aureum?
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Co to znaczy dobra ziemia! Jak porównam Twoje i moje trawy, kupowane tego samego dnia, to się wierzyć nie chce,że to "równolatki"...Zwłaszcza ta rozplenica Karley Rose mnie powala...Moja sobie chyba za bardzo wzięła do serca swą nazwę i skarlała :;230
Piękne jesienne już trochę widoki...Szersze plany śmiało możesz robić, porządek w ogródku jest, nie opowiadaj...
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Chwilkę mnie nie było, a ile znów się wydarzyło, widzę, że i u Ciebie wciąż trawnika ubywa :;230
Szpaler z różami już w tej chwili robi wrażenie, a jak będzie pięknie, gdy zakwitną, super ;:63
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Jolu kasa kasą ale gorszy chroniczny brak miejsca :(
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni to takie dwa liliowce, pierwszemu nikt się nie dziwi, Stella d'Oro
Obrazek

i jakiś taki pełny
Obrazek
Zamiast cykad proponuję gigantyczne świerszcze, wyglądajace jak szarańcza :wink:
Klimat śródziemnomorski jest, a jakże, jak słoneczko dopieka.
Różyczka naprawdę piękna i zdrowa, będę przypomninała do znudzenia.
Ulcia no jestem zadowolona, a jak jeszcze spełni funkcję ochronną ;:224 To prawda murku nie będzie można wyciąć, jak cyprysów :lol:
Aga u mnie też część hostek żółknie, nieodmiennie mkniemy do jesieni :roll: A co do różyczek .... może jakaś pnąca na ogrodzenie, albo lepiej Garden of Roses do donicy :D
Andrzej to prawda, przy domu jednak łatwiej. Kiedyś zapomniałam wyłączyć podlewanie cann ;:14 całą noc się lało :shock: myślisz, że ładniej wykwitły :;230 Zamiast cykad proponuje muzyke relaksacyjną, również na dlugie zimowe wieczory.
Małgoś to Juniperus communis Horstmann, piękny cudak, nie mogłam nie mieć go w ogrodzie. Fotka nieco przekłamuje, on się szykuje na skok w bok :;230
Edward cały czas myślę o tym , żeby nie było zbyt pełno, u mnie jednak przestrzeń musi pozostać.
Nie wiem, czy pamietasz moją działkę zaraz po wprowadzce lub wcześniej? Polecam fotki z pierwszego wątku, wtedy była tu wyłącznie przestrzeń, a inni mieli już cudne, dojrzałe ogrody, zaś u Ciebie za tło i osłonę robi las. U mnie zaś wiuatr znad miasta hula i hula :?
Tak Pawełku to klon Shirosawy Aureum, w w tle Beni Maiko. Na pierwszej fotce hostkowej z Zebrinusem zbliżenie tego drugiego klonika.
Marta doskonale wiesz, że ziemię mam dobrą :;230 najlepszą w dołkach tę nawiezioną. Myślę, że to także kwestia podlewania.
Niestety z tą jesienią ... muszę powiedzieć prawda, jutro ostatni ciepły dzień, a ja znów w podróży.
Szersze plany ...... będą, może zaraz czegoś poszukam.
Ilona i niech będzie, tak jak mówisz, niech kwitną ku uciesze wszystkich, mieszkańców i gości :uszy
Gosiu podpowiem po cichutku :wink: jakby tak mniej dalii, cynii .... moze na różyczki by się zmieściły. U mnie mało dalii.

Zapomniałam pokazać chyba jeżowkę Green Eyes, piękna, dwupędowa roślinka za jedyne 7,50 :D
Obrazek

Andrzej a to biała pełna, pamiętasz :;230
Obrazek

Z drugiej sadzonki wyszedł taki cudak, o chyba, ze rózowa jeżówka wysiała się obok ;:224
Obrazek

Pat Austin
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”