Może i u nas ise zaczna, jak tylko popada, póki co szusza niemożebna

chciałam tylko napisać, że różana przesyłka jest już u mnie
 chciałam tylko napisać, że różana przesyłka jest już u mnie  po pracy będę szaleć ;)
 po pracy będę szaleć ;)

Moje już wszystkie siedzą
 Moje już wszystkie siedzą 
 miło, że Ci się podoba ;)
 miło, że Ci się podoba ;) - kopanie tylu dołków to jednak ciężka praca... fajnie Wandziu, że Twoje też już posadzone!
 - kopanie tylu dołków to jednak ciężka praca... fajnie Wandziu, że Twoje też już posadzone!
 teraz juz nic nie wiem a ze jestem zmeczona jak ... no nie wiem co, to mi sie myslec nie chce
  teraz juz nic nie wiem a ze jestem zmeczona jak ... no nie wiem co, to mi sie myslec nie chce   
  Pastelli zazdraszczam ale nie mam juz miejsca na takie cudenko
  Pastelli zazdraszczam ale nie mam juz miejsca na takie cudenko  

trochę sadzonek już kupiłam, czekam jeszcze na ~8 szt, które mają przyjść w październiku, w tym na różę klasztorną (Uetersen Klosterrose), której jestem bardzo ciekawa i mam wobec niej duże oczekiwania ;). Jeśli wszystko się uda, to moja skromna kolekcja będzie liczyć około 50szt
 trochę sadzonek już kupiłam, czekam jeszcze na ~8 szt, które mają przyjść w październiku, w tym na różę klasztorną (Uetersen Klosterrose), której jestem bardzo ciekawa i mam wobec niej duże oczekiwania ;). Jeśli wszystko się uda, to moja skromna kolekcja będzie liczyć około 50szt  

Witam Aga,a oto lista z pierwszego rzutu sadzenia:
A Shropshire Lad
Benjamin Britten
Chippendale
Compassion
Garden of Roses
Golden Celebration
Mary Rose
Mrs. John Laing
Pastella
Teasing Georgia
The Alnwick Rose
 właśnie wróciłam z działeczki, i nadrabiam dzisiejsze zaległości.
  właśnie wróciłam z działeczki, i nadrabiam dzisiejsze zaległości.  

Kiedys jak sie wsciekne, to wezme siekiere i odrabie gloopia glowe
 Kiedys jak sie wsciekne, to wezme siekiere i odrabie gloopia glowe   Ide z majstrami pogadac, bo nowe kominy mi stawiaja a okna przydalo by sie umyc i nie wiem czy beda jeszcze brudzic
 Ide z majstrami pogadac, bo nowe kominy mi stawiaja a okna przydalo by sie umyc i nie wiem czy beda jeszcze brudzic  

i zazdroszczę zakupów różanych oj będzie się działo u Ciebie w przyszłym roku
 i zazdroszczę zakupów różanych oj będzie się działo u Ciebie w przyszłym roku   a widoczki cudowne
 a widoczki cudowne