Dołączę fotkę mojej trawy pampasowej

Pozdrawiam Markus

. Chyba je wykupię na zimę, bo będzie mi ich szkoda zmarnować.
 . Chyba je wykupię na zimę, bo będzie mi ich szkoda zmarnować.
 , ta trawa nie jest aż tak bardzo delikatna, nie ma potrzeby zabierania jej na noc do pomieszczenia, nawet nie ma jeszcze przymrozków, a jak bedą to też jej nic nie będzie, moja w ubiegłym roku była na zewnątrz prawie do końca listopada i nic jej nie zrobiły małe przymrozki zabrałem tuż przed zimą która przyszła w końcu listopada
 , ta trawa nie jest aż tak bardzo delikatna, nie ma potrzeby zabierania jej na noc do pomieszczenia, nawet nie ma jeszcze przymrozków, a jak bedą to też jej nic nie będzie, moja w ubiegłym roku była na zewnątrz prawie do końca listopada i nic jej nie zrobiły małe przymrozki zabrałem tuż przed zimą która przyszła w końcu listopada  Teraz jesienią i zimą ważne aby nie miała za mokro.
  Teraz jesienią i zimą ważne aby nie miała za mokro.

a jeśli nie to w skrócie powtórzę, uprawiana w donicy, a właściwie naczyniu budowlanym, takie czarne z pcv o pojemności 90lirów, od końca listopada do wiosny była w piwnicy temp ok 10st, przy małym okienku to trawa zimozielona, nie zasycha całkowicie, podlana przez całą zimę chyba 3-4 razy, wiosną przesadzona w żyzną nową ziemię z dodatkiem obornika, no i teraz kwitnie
 a jeśli nie to w skrócie powtórzę, uprawiana w donicy, a właściwie naczyniu budowlanym, takie czarne z pcv o pojemności 90lirów, od końca listopada do wiosny była w piwnicy temp ok 10st, przy małym okienku to trawa zimozielona, nie zasycha całkowicie, podlana przez całą zimę chyba 3-4 razy, wiosną przesadzona w żyzną nową ziemię z dodatkiem obornika, no i teraz kwitnie 

powinnam najpierw czytać, a potem pytać, ale obiecuję poprawę i dziękuję za odpowiedź.
 powinnam najpierw czytać, a potem pytać, ale obiecuję poprawę i dziękuję za odpowiedź.

No właśnie nie wiem czy można wywnioskować, czekam aż ktoś potwierdzi albo obali te przypuszczenia. Na opakowaniu nasion pisało, że zakwita w 3 roku uprawy, dla moich trzecim rokiem będzie przyszły sezon.paola1a pisze:Chciałabym mieć takie podejrzenia co do mojej Czyli z tego co rozumiem już teraz można wywnioskować czy w przyszłym roku pampasówka zakwitnie?