Zielone parapety Maribat... cz.4.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone parapety Maribat... cz.4.

Post »

Martuś ależ jestem z siebie dumna- właśnie Alokazję obstawiałam, jako najbardziej prawdopodobną. :heja
Oczywiście jest piękna i życzę Ci, żeby się u Ciebie dobrze zadomowiła i cieszyła Cię przez długi, długi czas. ;:138
Ja się trochę do niej zraziłam, ale może, jak odczekam te kilkanaście lat ;:224 to też się z nią przeproszę. :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Marto ale zaległości u Ciebie miałam. :shock: Jak ja byłam to nic nie pokazywałaś, a jak mnie kilka dni nie było to całą masę cudnych roślinek pokazałaś, że już nie pamiętam co widziałam te kilka stron wcześniej. ;:223
Na pewno pochwalę piękną i dorodną fuksję, bellcia cudna Ci się trafiła, wszytko u Ciebie jak zawsze piękne.
Alokazja również. :uszy
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Martusiu zrobił się u Ciebie istny Hyde park :lol: Może i mnie posłuchasz :D
Alokazja podobała mi się, podoba i będzie podobać, bo to bardzo oryginalna i dekoracyjna roślina.
Mówisz, że pierwsza po 14 latach...OK zostały mi jeszcze 2 :;230
Grudniki & spółka miałam, mam itd. Moje też zaczynają wypuszczać pąki, ale mnie to nie dziwi, bo moje zawsze kwitną od połowy/końca października.
Chyba żadnemu nie zdarzyło się zakwitnąć na Boże Narodzenie :wink:
No i najważniejsze...kochana przyślij mi "co łaska", albo jak to ładnie określiłaś "same niechciejstwa" :lol:
Dobrze wiesz, że mnie wszystko ucieszy, a naprawdę nie miałam czasu, aby powziąć tak ważną, życiową decyzję ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chwilkę mnie nie było , a tu tylu Gości ;:196
Odpowiem, jak poprzednio, tematycznie ;:224

Fuksja, .. Kasiu - stoi jeszcze ta bestia na dworze, dobrze jej to służy, więc póki co - tam pozostanie. Do pierwszych mrozów jak mniemam; co później? to już Wy mi tu będziecie radzić , bo ja zielona w temacie ;:131 lulka a może tak do końca to jakieś warunki jej nie odpowiadały? Może za dużo słoneczka? Moja stoi w cieniu prawie cały dzień, jedynie mocno po 16.00 dostaje światła ;:108 Jak porównam fotki z lipca, odkąd ją mam- sporo przyrosła, i w kwiaty poszła ;:170

Alokazja .. a ja obstawiałam Eluś, że Ty ją obstawiasz ;:136 - co za zgodność myślowa :wink:
Piękna sztuka, wybierałam z solidną , zdrową kupą liści i małymi przyrostami bocznymi; jeszcze muszę popracować nad miejscem dla niej :uszy

H. Bella.. -Patrycjo, Arletko.. prawda? że miałam fuksa do niej? Była nieco zalana, miałam wątpliwości jak przetrzyma , ale póki co- nic złego się nie dzieje :heja

No tak Iwonko, tłoczno ;:4 ale to cieszy :P
Hm.. i co ja mam z Tobą zrobić? "co łaska" ;:124 jeszcze mnie za tą łaskę ścigać będziesz :pogon ;:112 Niestety dziś nie dałam rady, wczoraj istny sajgon, za dużo się działo, jeszcze dziś musiałam to wszystko ogarnąć. Mam nadzieję, że zdążę prze mrozkami ;:125 jakoś mi to ostatnio strasznie nieskładnie wychodzi :roll: ale.. dam radę :roll:
Magda, Lidka ;:196

Ha byłabym zapomniała.. przecież przywlokły się właśnie za mną dwie, całkiem świeże paprocie . A ja im mówiłam ;:17 nie ruszać się z miejsca, przecież mam przykre doświadczenia ze zwykłymi ;:191 ;:124
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Martuś, to mi maleństwo pokazałaś :;230 faktycznie, tyci taki... sufitu mu zaraz zbraknie ;:108
a grudniki i spółka to interesują mnie jeszcze bardziej ;:224 podsunięto mi pomysł, że grudnik może stać w kuchni ;:224 to muszę się teraz za nim porozglądać, bo te co mam niech lepiej stoją gdzie stoją ;:108
a ta alokazja to i mi wczoraj w rączki wpadła w B..ce... i tak sobie ją macałam i dotykałam... ale nie kupiłam ;:24

no i gdzie fotki paproci? ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

No czekaj Aguś, ;:177 produkuję :;230

Grudniczki.. podrzucę jak tylko przekwitną niestety, bo teraz już nie pora :roll:
A alokazja.. wracaj po nią jak najprędzej bo godna uwagi, tylko bez zbędnego macania, i do koszyka :uszy

edit: lulka pytałaś o Medinillę.. kwitła uroczo, dość długo, potem wytworzyła ładną zdrową sałatę, powtórzyła znowu kwitnienie, choć słabsze. Przy kolejnych młodych listkach sporo osłabła.. co ja się koło niej nabiegałam by uratować, miała niestety mniej chęci niż ja- dałam spokój, nic na siłę. Była wielkim moim chciejstwem , trafiłam okazjonalnie piękną, niedrogą sztukę. Strata..? żal, ale już nie tak bardzo. Więcej próbować nie będę /chyba 8-)
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Alokazja jest piękna, też mi się marzy.. ;)
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Aniu ;:196 zaraz, zaraz foteczki..

Obrazek Obrazek

Przy okazji w kadr się wcisnęło równie 'ciepłe' anturium ;:170

Obrazek Obrazek

Anturia bardzo lubię za ich niezwykle trwałe kwiaty, chęć do kwitnienia i ogólną bezproblemowość w utrzymaniu
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Ach te paprotki, paprotki, paprotki... rozmarzyłam się ;:131
Jak ja Ci Martuś zazdroszczę, że one Cie lubią. Tylko czemu mnie nie chcą polubic? ;:145
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

To nie do końca Elu prawda, paprotki jeszcze ciepłe, wprosiły się dziś same do koszyka, a czy się im spodoba.. :roll: zobaczymy za jakiś czas :wink:
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ mnie uraczyłaś !!! Same cudowności !! Anturium piękne alokasia również cudna Paprocie boskie ! Oj zaczynam :shock: oczopląsu dostawać
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

przepiękna kompozycja kwiatuchów na schodach. Możesz je tam zostawić :;230
Co do medinilki, to zapytam, czy robiłaś jej okres kwarantanny w chłodnym i ciemniejszym pomieszczeniu? U czepiłam się tej roślinki i za cel wystawiłam żeby ponownie zakwitła :?
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

ło żesz! ;:154 tymi paprociami to dałaś po oczach! i tak w ogóle to te Twoje nowe nabytki bardzo ładnie prezentują się w swoim towarzystwie ;:108
i te anturuim... ;:167 ja ze swoim dziś zamierzam zrobić mały porządek - jakieś przesadzanko chyba bo bardzo kiepsko rośnie, ma chyba niepotrzebnie zwykłą uniwersalną ziemię... ;:24
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Anturium ładniste ale paprocie to dopiero ;:111 i jakie sprytne same do koszyka wskakiwały :;230
Alokazja choć piękna to po wykończeniu dwóch sztuk... od kilku lat się jej opieram ;:108 hmm...
jak je tak oglądam to zastanawiam się kiedy pęknę i kupię ;:108
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Super kompozycja, a anturium postarało się tyle kwiatów ;:224