Ale najbardziej podziwiam cie za to ze potrafisz ich nazwać, ja odróżniam dzięcioła, wiewiórkę, psa i konia
Moje ogródkowo
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje ogródkowo
Po pierwsze gratuluję uchwycenia ogrodowych gości.
Ale najbardziej podziwiam cie za to ze potrafisz ich nazwać, ja odróżniam dzięcioła, wiewiórkę, psa i konia
- Ivy25
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 11 wrz 2011, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie piękne koniki
No na prawdę tyle macie tam piękności, że tylko zazdrościć
Pozdrawiam cieplutko 
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Shaerrawedd
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Piękne ujęcia
i ciekawe i pomysłowe karmniki
Pomyziaj Salvadora
Słonecznego dnia
i ciekawe i pomysłowe karmniki
Pomyziaj Salvadora
Słonecznego dnia
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Piękne ptaszki i inne zwierzątka,śliczną macie przyrode wokół siebie no i konie,moja córa ostatnio ma bzika na ich punkcie.Odkryliśmy supre ranczo,mają osiem koni no i jazdy,karnety itp.tylko portwel coraz mniejszy,ale jaką ma satysfakcje.....
Psiak cudny
Psiak cudny
-
Jo37
- 500p

- Od: 20 sty 2009, o 10:32
Twój kolorowy gość to samiec zięby (Fringilla coelebs ). Widzę,że
odwiedzają Was sikorki ( takie same są w Polsce ) . Magia otoczenia dociera przez zdjęcia do nas.
Psiak fajny. Podrap go za uszkiem ode mnie.
odwiedzają Was sikorki ( takie same są w Polsce ) . Magia otoczenia dociera przez zdjęcia do nas.
Psiak fajny. Podrap go za uszkiem ode mnie.
Pozdrawiam , Joanna
Witaj Lidio!
Piękny masz ogród, niesamowite widoczki, śliczne koniki .... i tak wyliczać mogę długo ...
Bardzo spodobała mi się ławeczka wokół pnia drzewa, tylko że ja takich starych drzew, niestety, nie mam ...
Pozdrawiam serdecznie i życzę samych sukcesów ogrodniczych
Piękny masz ogród, niesamowite widoczki, śliczne koniki .... i tak wyliczać mogę długo ...
Bardzo spodobała mi się ławeczka wokół pnia drzewa, tylko że ja takich starych drzew, niestety, nie mam ...
Pozdrawiam serdecznie i życzę samych sukcesów ogrodniczych
Bardzo ,bardzo dziękuje że zaglądacie kochane babeczki do naszego Walijskiego ogródka,jestem taka szczęśliwa żyjąc tu na obczyznie że dzięki temu forum poznam dużo przyjacielskich ludzi i wiele się nauczę jak uprawiac ogród , jestem jeszcze kompletnym laikiem w tej dziedzinie , wasze ogródki są takie piękne i pełne kwiatów że czuję się jak bym była w moim rodzimym kraju i dzisiaj niczym nie odbiegają od tych słynnych angielskich pięknych ogrodow.
Już nie mogłam się doczekac wieczoru aby zasiąśc do komputera i podzielic sie z wami nowinkami o naszych pracach.
Dzisiaj był przepiękny dzień mieliśmy 28 stopni i żadnego wiaterku,jak na brytyjską pogodę to dziwne ze o tej porze roku jest taka wysoka temperatura,przeważnie pada i pada bez końca.
Pracowaliśmy dziś bardzo ciężko wraz z moim mężem aż do wieczorka ,ale z wielką satysfakcja i przerwami na filiżankę angielskiej herbatki z mleczkiem.
Zanim zaczęliśmy pracę pobiegłam szybko z aparatem aby uchwycic motyle które odwiedzają nasz ogród o tej porze roku.....

Urządziliśmy ten kląbik właśnie dla nich uwielbiają te kwiaty niestety nie znam nazwy kwiatów i tu prosba o pomoc
nastepnię zabraliśmy sie za porzadki jesienne i koszenie trawy a jest jej dużo i same górki.

uporządkowaliśmy wokół szklarni i potem zabralam sie za pierwsze prace w szklarni .

wykopalam cebulki kwiatów

a to nasze pierwsze odszczepki do ogrodka

jeszcze tylko opisac kwiatuszki i krzewy i niech rosna do wiosny
skonczylismy prace w ogrodzie nasz salvador sie zmęczył,ganial cały dzień

szybko wskoczył na kanapę zdążylam go uchwycic..

podlałam mojego ukochanego cyklamęta kwitnie juz czwarty raz w tym roku .

Znowu ide pakowac walizke jedziemy jutro na trzy dni do Angli w odwiedziny do teścia ,przywioze pare zdjec ma piękny angielski ogrod.
pozdrawiam was serdecznie radośnie i cieplutko
Lidia
- Ivy25
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 11 wrz 2011, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Napracowaliście się niemało
Jak często tata powtarza mi przy przekopywaniu ogrodu 'praca uszlachetnia!' no cóż.. a lenistwo uszczęśliwia. Szklarenka super ale to już wiesz, kwiatuszkom na pewno będzie się tam dobrze rosło.
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia z ogrodu teścia!
A co do koników to popieram Twoją wnuczkę, też bym wzięła jednego na balkon
Pozdrawiam jesiennie
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia z ogrodu teścia!
A co do koników to popieram Twoją wnuczkę, też bym wzięła jednego na balkon
Pozdrawiam jesiennie
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Shaerrawedd
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Te kwiatki odwiedzane licznie przez motyle to rozchodnik okazały .
Masz pięknie ukształtowaną działkę .
Masz pięknie ukształtowaną działkę .
-
Jo37
- 500p

- Od: 20 sty 2009, o 10:32
U mnie są takie same motyle. Staram się mieć kwiaty przez cały sezon.
Bardzo lubią omżyn ( budleja ). Już popularna nazwa o tym mówi -motyli krzew.
Bardzo lubią omżyn ( budleja ). Już popularna nazwa o tym mówi -motyli krzew.
Pozdrawiam , Joanna
Witaj Lidio!
No, kochana, szklarnia pierwsza klasa!!!
Mąż bardzo zdolny, skoro potrafi coś takie zbudować!
Nie przestaję zachwycać się usytuowaniem Waszej działki! Może i trzeba się napracować przy koszeniu, ale te pagórki wyglądają imponująco. Bardzo ciekawy teren, co tu dużo mówić.
No i po prostu powaliłaś mnie na kolana wiekiem rosnących w Waszym ogrodzie drzew ...
Życzę miłego wyjazdu i także czekam na zdjęcia z ogrodu teścia
Pozdrawiam serdecznie

No, kochana, szklarnia pierwsza klasa!!!
Nie przestaję zachwycać się usytuowaniem Waszej działki! Może i trzeba się napracować przy koszeniu, ale te pagórki wyglądają imponująco. Bardzo ciekawy teren, co tu dużo mówić.
No i po prostu powaliłaś mnie na kolana wiekiem rosnących w Waszym ogrodzie drzew ...
Życzę miłego wyjazdu i także czekam na zdjęcia z ogrodu teścia
Pozdrawiam serdecznie
Szklarnia naprawdę udana! Zwierzęta super, ale czy ten zajączek nie zjada ci roślinek? 
To były udane trzy dni u teścia w Anglii, mieliśmy wspaniałą pogodę 30 stopni ,oczywiście nie obyło się bez pracy,w ogrodzie.Kochany teściulek liczy sobie już 94 lata ale jeszcze pracuje w ogrodzie, ma niesamowite zdrowie.
Angielskie ogrody różnią się od ogrodów w Wali.przywiozłam kilka fotografii z ogrodu mojego teścia.
w ogrodzie jeszcze jest kolorowo kwitną kwiaty, ale jesień już blisko.Zapraszam serdecznie.
Ogród zaczyna się od frontu domu.
Grusz prowadzona przy ścianie pięknie obrodziła w tym roku. p
przepiękne parakanty przyścianie domu w różnych gatunkach
trawa ma dopiero 2 lata
kwiaty jeszcze pięknie kwitną.
To następna częsc ogrodu od wewnątrz.
A to pomidorki w malutkiej szklarence teścia.
te budynki z dala to pracownie artystyczne tesciulka jeszcze rzezbi i pięknie maluje.
a to ja z moim Salvadorkiem.
za pracownią z tylu budynków buduje się nowa cześc ogrodu.
Właśnie świezo zakupione drzewka i donice.przepiekne aż troszkę pozazdrościlam bo my sobie nie mozemy pozwolic na takie donice i figurki sa stresznie drogie .uwielbiam ten ogrod dla mnie jest piekny zapraszam serdecznie i pozdrawiam cieplutko.
Angielskie ogrody różnią się od ogrodów w Wali.przywiozłam kilka fotografii z ogrodu mojego teścia.
w ogrodzie jeszcze jest kolorowo kwitną kwiaty, ale jesień już blisko.Zapraszam serdecznie.
Ogród zaczyna się od frontu domu.
Grusz prowadzona przy ścianie pięknie obrodziła w tym roku. p
przepiękne parakanty przyścianie domu w różnych gatunkach
trawa ma dopiero 2 lata
kwiaty jeszcze pięknie kwitną.
To następna częsc ogrodu od wewnątrz.
A to pomidorki w malutkiej szklarence teścia.
te budynki z dala to pracownie artystyczne tesciulka jeszcze rzezbi i pięknie maluje.
a to ja z moim Salvadorkiem.za pracownią z tylu budynków buduje się nowa cześc ogrodu.
Właśnie świezo zakupione drzewka i donice.przepiekne aż troszkę pozazdrościlam bo my sobie nie mozemy pozwolic na takie donice i figurki sa stresznie drogie .uwielbiam ten ogrod dla mnie jest piekny zapraszam serdecznie i pozdrawiam cieplutko.Lidia
Zjadał oj zjadal, bylo ich dziesiatki,w zeszłym roku zjadly wszystkie kwiaty ,ale juz zabezpieczylismy wszystko i zajaczki siedza za ogrodzeniem hahahhaMarysiek pisze:Szklarnia naprawdę udana! Zwierzęta super, ale czy ten zajączek nie zjada ci roślinek?
Lidia
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Dom i ogród imponujące ale najbardziej urzekła mnie trawa pampasowa.
Już ją sobie z głowy wybiłam ale coś zaczyna we mnie kiełkować.
Chęć spróbowania czy uda mi się jej nie zamordować
Bardzo podobają mi się drzewa owocowe prowadzone w taki sposób jak grusza twoich teściów.
Mam w ogrodzie stare i przeogromne drzewa owocowe i wiem jakie to niepraktyczne.
Ta grusza dodatkowo stanowi ozdobę ogrodu :P
Już ją sobie z głowy wybiłam ale coś zaczyna we mnie kiełkować.
Chęć spróbowania czy uda mi się jej nie zamordować
Bardzo podobają mi się drzewa owocowe prowadzone w taki sposób jak grusza twoich teściów.
Mam w ogrodzie stare i przeogromne drzewa owocowe i wiem jakie to niepraktyczne.
Ta grusza dodatkowo stanowi ozdobę ogrodu :P