Tak jest ciekawiej. Myślałam, że to krzak i pomyślałam, że się może bardzo rozrosnąć.
Ogródek pod dębami część 4
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek pod dębami część 4
Wandeczko,
czekamy
Ja też lubię wyzwania dla swoich roślinek, a co.
Tak jest ciekawiej. Myślałam, że to krzak i pomyślałam, że się może bardzo rozrosnąć.
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu w końcu melduję się w kolejnej odsłonie Twojego ogrodu pod dębami.
Cudowne, nastrojowe i bardzo klimatyczne zdjęcia jesieni. Bardzo przyjemnie mi się je wszystkie oglądało.
Cudowne, nastrojowe i bardzo klimatyczne zdjęcia jesieni. Bardzo przyjemnie mi się je wszystkie oglądało.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu bardzo ładnego jarząba kupiłaś do ogrodu, jesienią pięknie zdobi ogród, a z pewnością kwiaty ma także pachnące.
Uwielbiam jarzębiny, nawet te leśne.
Niestety nie mam już miejsca na drzewko.
Róże z grupy Palace piękny mają kolor, ostatnio w tym właśnie kolorze róże mi się podobają.
Dostrzegłam taki śliczny iglak przy kamieniach, powiedz proszę, co to za odmiana?
Niestety jeszcze się nie nauczyłam cytować fotek .
Uwielbiam jarzębiny, nawet te leśne.
Niestety nie mam już miejsca na drzewko.
Róże z grupy Palace piękny mają kolor, ostatnio w tym właśnie kolorze róże mi się podobają.
Dostrzegłam taki śliczny iglak przy kamieniach, powiedz proszę, co to za odmiana?
Niestety jeszcze się nie nauczyłam cytować fotek .
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie, nie, ja nie mam rozchodników pod dębami, są parę metrów dalej, gdzie już deszcz dociera, rosną w towarzystwie sosenek i na razie mają się dobrze. Pod dębami mam rh, czyli różaneczniki dwa, też trochę mało wody mają, ale podlewam. Tam na szczęście nie ma gliny i na szczęście dęby mają korzeń palowy i dlatego korzenie rh mogą się rozrastać...wanda7 pisze:Sure, ja bym chyba u siebie rozchodników nie posadziła pod dębem, bo miałyby zbyt sucho, a one lubią wilgotno. Zresztą ty masz glebę trochę gliniastą, a u mnie niestety żółty piaseczek, do którego muszę wrzucać ziemie z worków.
piękne ujęcia ogrodu, zastanawiam się, co to za roślina na tle kamiennej ścieżki?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Tajemniczo i nostalgicznie u Ciebie, bardzo lubię takie klimaty; nie da się napisać, że jest porządeczek "pod sznurek", ale mnie tak właśnie się podoba. Oczywiście - taki niby bałagan, żeby wyglądał naturalnie, jest dużo trudniejszy do skomponowania ;).
Pierwsze ujęcia z tą wysoką trawą świetne
.
Nie wiedziałam, że można mieć dąb tak blisko domu (ostatnie zdjęcie) ;).
Pierwsze ujęcia z tą wysoką trawą świetne
Nie wiedziałam, że można mieć dąb tak blisko domu (ostatnie zdjęcie) ;).
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witaj Wando!Niestety pod drzewami czy to dęby czy jak u mnie klon i lipa samosiejki jest bardzo sucho i podlewanie nie pomaga,zwłaszcza jak deszcze są rzadko.Na razie przeglądam część 4,potem w miarę czasu cofnę się ku początkom.Pierwsze wrażenie-urokliwie!Ciekawy kolor pelargonii dziewczęco różowy-czy je przechowujesz przez zimę i jak?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Oh, Ewa, jak fajnie
Miło mi, że poświęcasz sobotni ranek na mój ogródek. Życzę przyjemnego oglądania.
Co do pelargonii, to gdy zapowiedzą przymrozki pobieram szczepki z tych, które rosną w ogrodzie, i wsadzam do ziemi do doniczek. Jeśli na dworzu mam małą, lżejszą doniczkę, wnoszę ją całą do domu. Podlewam rzadko, tak żeby nie wyschły na amen.
Co do pelargonii, to gdy zapowiedzą przymrozki pobieram szczepki z tych, które rosną w ogrodzie, i wsadzam do ziemi do doniczek. Jeśli na dworzu mam małą, lżejszą doniczkę, wnoszę ją całą do domu. Podlewam rzadko, tak żeby nie wyschły na amen.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Wando witaj ja swoje pelargonie wstawiłam do domu już z miesiąc temu ,wiosną z nich pobiorę sadzonki jak oczywiście nie uśmiercę ich
Genia
Genia
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
A ja u ciebie w centrum widziałam nasionka tańsze niż u mnie muszę je nabyć
Ale też chcę poeksperymentować z sadzonkami.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Tajeczko i Sure ten iglak na tle kamieni to gałązka metasekwoi. Właściwie te igiełki wcale nie kłuja, są bardzo miękkie i przyjemne w dotyku. Metasekwoja traci na zimę igły tak samo jak modrzew.
Fransesco, ten dąb rośnie rzeczywiście bardzo blisko, ale na razie nieczemu nie zagraża. Podcinamy tylko zbyt wybujałe konary, żeby nie kładły się na dachu.
Geniu, hej, hej
Gosiu, ja nasion pelargonii już nie kupuję,bo nie mam gdzie wysiewać; wszystkie parapety zajmują u mnie fiołki. Wolę gotowe sadzonki i potem je przechowuję przez zimę.
Fransesco, ten dąb rośnie rzeczywiście bardzo blisko, ale na razie nieczemu nie zagraża. Podcinamy tylko zbyt wybujałe konary, żeby nie kładły się na dachu.
Geniu, hej, hej
Gosiu, ja nasion pelargonii już nie kupuję,bo nie mam gdzie wysiewać; wszystkie parapety zajmują u mnie fiołki. Wolę gotowe sadzonki i potem je przechowuję przez zimę.
- aleksanderk

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Ładne i ciekawe fragmenty ogrodu pokazujesz
,miejscami widać już jesień .Miłe dla oka miejsce na wypoczynek ,czy zagląda tam też 
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Ładna ta metsekwoja. To jedno z tych drzew, których się "boję", bo rośnie bardzo wysokie! Może to nie byłoby za mojego życia, ale pomyśleć - 35 m! 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu śliczne nostalgiczne fotki.....wspaniale rozświetlone jesiennym słoneczkiem i pogodne
Ślicznie wyglądają dalie wśród zieloności, teraz tak mało już kolorów, a pysznią się swoimi barwami i przyciągają wzrok
Ślicznie wyglądają dalie wśród zieloności, teraz tak mało już kolorów, a pysznią się swoimi barwami i przyciągają wzrok
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Wandziu, nie wiem jak to się stało, ale zgubiłam Twój wątek ...
. A tu już tyle stron nowego
. Ale nic to, już calutki przejrzałam
.
Masz naprawdę piękny ogród! A dęby ...no cóż ...kiedyś na pewnych warsztatach nauczyłam się dostrzegać zalety w tym co mam wokół, więc ...dęby nadają niepowtarzalny, wyjątkowy klimat w Twoim ogrodzie, są integralną jego częścią i z pewnością wymagają pokory
. A to przecież jedna z najważniejszych cnót ... I tu nasuwa się pytanie: czy to my kształtujemy nasze ogrody, czy jednak one nas ...?
Wandeczko, powiedz jak nazywa się ta wysoka trawa rosnąca przy kamiennej ścieżce?
Masz naprawdę piękny ogród! A dęby ...no cóż ...kiedyś na pewnych warsztatach nauczyłam się dostrzegać zalety w tym co mam wokół, więc ...dęby nadają niepowtarzalny, wyjątkowy klimat w Twoim ogrodzie, są integralną jego częścią i z pewnością wymagają pokory
Wandeczko, powiedz jak nazywa się ta wysoka trawa rosnąca przy kamiennej ścieżce?