Żurawki jesienią wyglądają ślicznie...zawsze wyglądają ślicznie ale jesienią szczególnie.Ja na swoje patrzę kilka razy dziennie i mi się jeszcze nie znudziły
Ogród Joli
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Joli
Tak mi się wydawało że miał działac na nie...eeee to go niechcę,albo chcę ale nie na herbatki
Żurawki jesienią wyglądają ślicznie...zawsze wyglądają ślicznie ale jesienią szczególnie.Ja na swoje patrzę kilka razy dziennie i mi się jeszcze nie znudziły
- Zyta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Joluś kochaniutka pączków u krwawnika nie zobaczyłam - zaserwują sobie mocniejsze szkła to zobaczę jaka będzie wiecha ja mam żółty a w Sitnie widziałam z innym kolorem kwiatów.
Czy przesyłka dotarła do Ciebie?
Czy przesyłka dotarła do Ciebie?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak to miło odwiedzić stare kąty
Rewelacyjnie rozrosły ci się żuraweczki. Czy powiększyłaś Jolu swoją rabatę żurawkową, tak jak planowałaś? Ja już żurawek nie dokupuję. Mam wystarczająco dużo i ogromnie się z nich cieszę.
Teraz z kolei mam nową pasję- róże. Wiem, wiem, niedawno były trawy, ale jedno drugiego nie wyklucza, bo z trawkami wszystko pięknie wygląda. Ale róże... Nie sądziam, że do mnie przyjdą. Założyłam nawet różany wątek

Rewelacyjnie rozrosły ci się żuraweczki. Czy powiększyłaś Jolu swoją rabatę żurawkową, tak jak planowałaś? Ja już żurawek nie dokupuję. Mam wystarczająco dużo i ogromnie się z nich cieszę.
Teraz z kolei mam nową pasję- róże. Wiem, wiem, niedawno były trawy, ale jedno drugiego nie wyklucza, bo z trawkami wszystko pięknie wygląda. Ale róże... Nie sądziam, że do mnie przyjdą. Założyłam nawet różany wątek
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jola witaj.
Piękna rabata żurawkowa, jak mnóstwo odmian,gdy się rozrosną będzie cudnie.
Ja mam tylko 12 szt żurawek i więcej nie sadzę.
Red Baron bardzo okazały, mój kilku letni tak nie wygląda, poza tym trochę się rozłazi.
Pozdrawiam niedzielnie i zdrówka życzę.
Piękna rabata żurawkowa, jak mnóstwo odmian,gdy się rozrosną będzie cudnie.
Ja mam tylko 12 szt żurawek i więcej nie sadzę.
Red Baron bardzo okazały, mój kilku letni tak nie wygląda, poza tym trochę się rozłazi.
Pozdrawiam niedzielnie i zdrówka życzę.
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak, Jolu, te żółte kwiatki, to melompodium, ja je posiałam już po raz drugi.
Miałam zebrane nasionka i posiałam wiosną w tunelu, wzeszło raptem 3 roślinki, ale to wystarczające.
Kwitnie całe lato, bez problemów, nic nie podsycha, nie zwija się, nie opada
.
Dereń od Ciebie był podlewany przez mojego wnuczka po dwa razy dziennie,
posadziłam go do donic, z trzech, jeden przetrwał, rośnie do tej pory, czyli ukorzenił się.
Ja swoje ukorzeniam z patyków, z wczesnowiosennej przecinki, zwykle ponad połowa przyjęć jest.
I pamiętam, co mam Ci przywieźć na spotkanie :P , może nie odzywam się za wiele - na forum, ale trzymam rękę na pulsie.
Miałam zebrane nasionka i posiałam wiosną w tunelu, wzeszło raptem 3 roślinki, ale to wystarczające.
Kwitnie całe lato, bez problemów, nic nie podsycha, nie zwija się, nie opada
Dereń od Ciebie był podlewany przez mojego wnuczka po dwa razy dziennie,
posadziłam go do donic, z trzech, jeden przetrwał, rośnie do tej pory, czyli ukorzenił się.
Ja swoje ukorzeniam z patyków, z wczesnowiosennej przecinki, zwykle ponad połowa przyjęć jest.
I pamiętam, co mam Ci przywieźć na spotkanie :P , może nie odzywam się za wiele - na forum, ale trzymam rękę na pulsie.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
No ludziska kochane, odwiedźcie wątek lubelski.
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu czy będę mogła cię prosić o patyczki datury pełnej?
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
FRAGOLA- Graziu oszczędźmy naszych mężów
zyta.malek- Zytko paczki są tylko mało widoczne jak zakwitnie to udokumentuję.Przesyłka dotarła, pan listonosz był zaniepokojony dziwną zawartością.Ja też mam żółtego krwawnika ale strasznie się rozsiewa i trochę z nim walczę.
wanda7- Wandziu czytałam u Ciebie w wątku o Twojej nowej różanej pasji.Żuraweczek dokupiłam i trochę dostałam ale planuję następne zakupy u Igi na wiosnę tym razem tylko z żółtymi i zielonymi liśćmi. Trawki też mnie interesują ale dopiero w zimie poczytam o nich. Myślę o dosadzeniu na rabatce żurawkowej żeby nadały lekkości ale tylko takie które zimują i nie rozłażą się.
Tajko mój Red Baron to tegoroczne nasadzenie, widziałam u Ciebie w wątku że trochę lubi wędrować i nawet miałam zamiar przesadzić swojego ale M powiedział że tak dobrze wygląda w tym miejscu co rośnie że nawet gdyby się rozłaził to niech zostanie.
elsi- Elu może chcesz jeszcze sadzonek derenia, teraz jesienią powinien lepiej się przyjmować.Ja swoje meompodium kupiłam w ogrodniczym i wysiałam do pojemnika , też zeszły tylko trzy sztuki ale i dla mnie to wystarczająco , trochę późno zaczęły kwitnąć ale może będą nasionka.
gosia07 Gosiu pw.
Żeby nie było jednostajnie to trochę zdjęć.
Coś witaminkowego i to nie jest zdjęcie z czerwca

Zakwitła goryczka

Groszek pachnący czaruje jeszcze zapachem

Marcinki bardzo obficie kwitną

I niektóre jeżówki

A w niedzielę byłam z koleżanką w Nałęczowie, wyobraźcie sobie że po raz pierwszy w tym roku a to tak blisko

zyta.malek- Zytko paczki są tylko mało widoczne jak zakwitnie to udokumentuję.Przesyłka dotarła, pan listonosz był zaniepokojony dziwną zawartością.Ja też mam żółtego krwawnika ale strasznie się rozsiewa i trochę z nim walczę.
wanda7- Wandziu czytałam u Ciebie w wątku o Twojej nowej różanej pasji.Żuraweczek dokupiłam i trochę dostałam ale planuję następne zakupy u Igi na wiosnę tym razem tylko z żółtymi i zielonymi liśćmi. Trawki też mnie interesują ale dopiero w zimie poczytam o nich. Myślę o dosadzeniu na rabatce żurawkowej żeby nadały lekkości ale tylko takie które zimują i nie rozłażą się.
Tajko mój Red Baron to tegoroczne nasadzenie, widziałam u Ciebie w wątku że trochę lubi wędrować i nawet miałam zamiar przesadzić swojego ale M powiedział że tak dobrze wygląda w tym miejscu co rośnie że nawet gdyby się rozłaził to niech zostanie.
elsi- Elu może chcesz jeszcze sadzonek derenia, teraz jesienią powinien lepiej się przyjmować.Ja swoje meompodium kupiłam w ogrodniczym i wysiałam do pojemnika , też zeszły tylko trzy sztuki ale i dla mnie to wystarczająco , trochę późno zaczęły kwitnąć ale może będą nasionka.
gosia07 Gosiu pw.
Żeby nie było jednostajnie to trochę zdjęć.
Coś witaminkowego i to nie jest zdjęcie z czerwca

Zakwitła goryczka

Groszek pachnący czaruje jeszcze zapachem

Marcinki bardzo obficie kwitną

I niektóre jeżówki

A w niedzielę byłam z koleżanką w Nałęczowie, wyobraźcie sobie że po raz pierwszy w tym roku a to tak blisko

-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Jolu!
U Ciebie jeszcze lato,kwiaty przepięknie kwitną nie to co u nas jesień,jesień.Dzięki za wizytę w naszym ogrodzie,oczywiście piszę się na patyczki.Datura to jedyny kwiat który samodzielnie z patyka na roślinę wyprowadziłem.
Pozdrowienia Edward
U Ciebie jeszcze lato,kwiaty przepięknie kwitną nie to co u nas jesień,jesień.Dzięki za wizytę w naszym ogrodzie,oczywiście piszę się na patyczki.Datura to jedyny kwiat który samodzielnie z patyka na roślinę wyprowadziłem.
Pozdrowienia Edward
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Jolu z Jeżówki białej 'Milkshake" udało ci się zebrać nasienie? 
- jola1

hutkow- Edziu dzisiaj u mnie już bardzo jesiennie, pada deszczyk, tak bardzo jest potrzebny.
Badylki datur dzisiaj zetnę żeby w wodzie się już ukorzeniały. Moje daturki jeszcze rosną w ziemi ale już myślę o wykopaniu i przesadzeniu do donic, codziennie słucham prognozy pogody żeby mnie przymrozki nie zaskoczyły.
zyta.malek- Zytko zebrałam nasionka i z "Milkshake" .Dostaniesz.
Oczar -taki zostanie aż do wiosny

A tu pięknie wybarwione liście piwonii drzewiastej

I niezmordowane marcinki

Badylki datur dzisiaj zetnę żeby w wodzie się już ukorzeniały. Moje daturki jeszcze rosną w ziemi ale już myślę o wykopaniu i przesadzeniu do donic, codziennie słucham prognozy pogody żeby mnie przymrozki nie zaskoczyły.
zyta.malek- Zytko zebrałam nasionka i z "Milkshake" .Dostaniesz.
Oczar -taki zostanie aż do wiosny

A tu pięknie wybarwione liście piwonii drzewiastej

I niezmordowane marcinki

Jolu a jakiś badylek wiosną z daturki odłożysz?
- jola1

Ulka będę teraz miała na spotkaniu u Ciebie. Nasadzisz sobie w doniczki i na parapecik a na wiosnę będzie ładna roślinka.
O rany . I jak tu nie skakać do góry!
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
żurawkowa rabata wygląda pięknie, fajnie że możesz patrzeć na nie kilka razy dziennie, jarzmianka u mnie siedzi od wiosny tak samo wielka, chyba ma za sucho. U mnie już pada
niby dobrze ale nie zgrabiłam jeszcze liści, uf nie lubię grabić jak zmokną