Zdjęcia z mojego ogrodu - hanna_1962

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Haniu. Ale pytań! Postaram się odpowiedzieć. Otóż rodondrenów włókniną nie okrywam, ponieważ jest ich dużo i są dość duże, przykrywam tylko korzenie. W ubiegłym roku mróz u nas też był dość duży, ale azalie i różaneczniki nie zmarzły, za to kwiaty na drzewach owocowych kompletnie wymarzły. Pytasz o parzydło leśne (ma około 18 lat) kupiłam je na targu od działkowiczów, u nich można kupić bardzo ciekawe rośliny jak kwiat, o który pytasz ten delikatny fiolecik to gipsówka. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, to pisz, chętnie odpowiem. Pozdrawiam Irena.
Awatar użytkownika
mada 164
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 maja 2007, o 19:21
Kontakt:

Post »

Cześc ! Haniu twój ogród jest taki piękny :!: Przy nim mój wypada skromnie :oops: .Ja też mam już kwitnące kwiatki ale nie mam czasu zrobic jakeś zdjęcia .Kwitnie już miodunka zielona i pstra ,śnieżyczka i wychodzą hiacynty.Może w sobotę uda mi się zrobic te zdjęcia :!: ;:48 ;:154 MAGDA
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Haniu.
Pospacerowałam sobie dziś po twoim ogrodzie i jestem pod wrażeniem. To co pokazałaś do tej pory na zdjęciach jest naprawdę piękne. Nie mogę się doczekać kolejnych odsłon twojego ogrodu i wiosennych fotek. Na pewno będą piękne :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Haniu,stworzyłaś cudowne miejsce na ziemi.Moje gratulacje,pozdrawiam cieplutko.Magda
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
darob66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sie 2007, o 22:11
Kontakt:

Post »

Witam i zapraszam do obejrzenia moich roślinek i mojego ogródka[duża część ogródka znajduje się pod wielkim drzewem Dębem].Zapraszam do odwiedzenia naszej strony internetowej
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Gabrysiu, przed chwilą obejrzałam dokładnie Twoją ładną działeczkę! Piękne krokusy i clematisy. Ja też je lubię. Podejrzewam,że jesteś w tej dziedzinie dobra, wiec mam pytanie, Clematisy z wiekiem ogołacaja się od dołu ( a może źle je przycinam ) ???????? jak radzisz sobie z tym problemem, jeśli go masz oczywiście. Czy trudno uprawia się pustynnik i jak dlugo kwitnie? I jeszcze jedno pytanie, co to za roślinka nad oczkiem niziutka z pstrokatymi lisćmi, czerwono - zielonymi? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
doma
50p
50p
Od: 1 mar 2008, o 17:35

Post »

Karolcia pisze:Haniu,stworzyłaś cudowne miejsce na ziemi.Moje gratulacje,pozdrawiam cieplutko.Magda
Zgadzam się z Karolcią

;:3 ;:50 ;:26 ;:49 ;:48
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

hanna_1962 pisze:Gabrysiu, przed chwilą obejrzałam dokładnie Twoją ładną działeczkę! Piękne krokusy i clematisy. Ja też je lubię. Podejrzewam,że jesteś w tej dziedzinie dobra, wiec mam pytanie, Clematisy z wiekiem ogołacaja się od dołu ( a może źle je przycinam ) ???????? jak radzisz sobie z tym problemem, jeśli go masz oczywiście. Czy trudno uprawia się pustynnik i jak dlugo kwitnie? I jeszcze jedno pytanie, co to za roślinka nad oczkiem niziutka z pstrokatymi lisćmi, czerwono - zielonymi? Pozdrawiam
Witam Haniu. Clematisy tak mają, że od dołu liście zasychają.
Obcinanie clematisa zależy od odmiany. Mam takie, jak ja to nazywam - zwykłe, które obcinam dość nisko 30 cm. nad ziemią a co parę lat całkiem przy ziemi.
I mam też takiego, który kwitnie dwa razy i tego obcinam 70cm. nad ziemią.
Ato dla tego, że one na zeszłorocznych pędach kwitną pełnymi kwiatami, a potem na przyrostach tegorocznych pojedynczymi.
I jeszcze jednego, którego nie obcinam wcale - tylko kosmetycznie tzn. przemarznięte i suche pędy.

Pustynnik nie jest trudny w uprawie, wystarczy tylko dobre stanowisko, przepuszczalna gleba i konieczne okrycie na zimę.
Sadząc pustynnika trzeba zwrócić uwagę na korzenie - muszą być rozłożone na płasko.
Jeśli ma kilka kwiatostanów, to kwitnienie się wydłuża ale nie umiem precyzyjnie określić jak długo.

Roślinka o którą pytasz to houtunia sercolistna - bardzo ładna roślinka i ekspansywna - ma też dziwny zapach.
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Haniu piękny masz ten swój raj . Kilka razy go oglądałam i wiesz czego mogę Ci pozazdrościć , to dużych drzew , których ja niestety nie mam . U mnie za kilka lat dopiero może być fajnie , jak moje drzewa urosną , bo teraz to wszystko się zlewa i nie ma większego uroku .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zosieńko,drzewa u Hani to jedno czego ja też nie mam.Ale czy zwróciłaś uwagę na cudowne zdjęcia jakie zrobiła różyczkom? Aż mi gęsia skóra wyskoczyła.

Haniu,fantastyczna sprawa!
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Madziu ja będę mieć takie w czerwcu , będziesz miała też co oglądać .
Spis wątków
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiesz dobrze Zosiu że na to czekam już od dawna.Chcę podziwiać twoje róże w nowych odsłonach. :D
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Madziu będziesz podziwiać i swoje . Przyjadą do Ciebie po świętach , a to już niedługo .
Spis wątków
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Obym mogła je podziwiać.Mam taką nadzieję Zosiu:D :D :D
ODPOWIEDZ